Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
RO | SK | DK | IT | RU | FR | DE | EN
A legkedveltebb magyar kertszet
AkciókHírekOázis termékekÁruházi szolgáltatásokOázis MagazinOázis webhsop
 

Az ősz kedvencei!

Csodálatos növények, melyek akár egész télen díszítenek!

Sokan az ősz beköszöntével beviszik teleltetni a muskátlit, vagy a nyári virágok pusztulása után egyszerűen parlagon hagyják a balkonládákat. Azonban mindkettőnél jobb megoldás, ha ilyenkor is virágba díszítjük a teraszt, hiszen lehetséges!


Fontos tudni, hogy a következő virágok áttelelése és díszítő időszaka nagyban függhet a tél keménységétől, a leesett hó mennyiségétől és a fagyoktól. Hogy ne érjen minket kellemetlen meglepetés, nem érdemes homogén ládákat ültetnünk. A legjobb, ha ilyenkor vegyes összeültetéseket készítünk, hiszen a legtöbb lenti növény jól mutat egymás mellett és így mindig lesz valami szép az ablakban.


 

Oázis árvácska, 6 db-os pakkban - 774 Ft
129 Ft/db, eredeti ára: 1020 Ft


Régi kedvenc a már kis- és nagyvirágú változatban is kapható árvácska. A hideget előbbi bírja jobban, a mélyebb hó nyomása alatt is megél, késő őszig virágzik, majd mintha semmi se történt volna, kora tavasszal újra kihajt, hogy mosolyt csaljon az arcunkra.

 

Calluna -695 Ft-tól


A csarab (Calluna Vulgaris) igen strababíró és látványos növény. Európában elterjedten megtalálható, sőt Magyarországon is előfordul vadon a Zemplénben és a Nyugat-Dunántúlon. Egy tőből induló szárait rengeteg apró, hegyes virág borítja, mely az egész növényt fehérre, rózsaszínre, vagy akár bordós árnyalatúra festi. Levelei pikkelyszerűek. Csak savanyú, nyirkos talajban él meg, szereti a napfényes helyet. Késő nyártól késő őszig virágzik. Jól bírja a fagyokat, virágai csak lassan halványodnak el, így akár márciusig is szépen díszít. Ha az új hajtások megjelenése előtt visszavágjuk, a következő évben is kertünk éke lesz.


Erika - 695 Ft-tól


Az erikák nagyon hasonlítanak a csarabra, de virágaik gömbölydedebbek (harang alakúak), és leveleik tűszerűek, örvökben állnak. Közülük ősszel leginkább a Dél-Afrikából származó vékony hangával (Erica Gracilis) találkozhatunk, mely bár nagyon hasonlít a csarabra, virágai gömbölydedebbek, és levelei tűszerűek. Szintén számtalan fehér-lila-pink árnyalatban kapható. Ugyan fagyérzékeny, és kint csak egyéves növényként tartható, vízigénye igen nagy, így a rendszeres öntözéssel és savanyú talajjal egy elnyúló őszi időszakban is jót teszünk neki, meghosszabbíthatjuk életét. Bár ezután elfagy, előnye, hogy a már elszáradt virágok is sokáig a növényen maradnak. Így tavaszig gyönyörűen mutat a ládában.


Alpesi erika - 695 Ft-tól


Az erikák közé tartozik az Alpokból származó, fagyot jól tűrő alpesi hanga (Erica carnea) is, melynek virágzási ideje tél vége - kora tavasz. Már az enyhébb téli napokon virágozni kezd. Kicsi, tűszerű levelekkel rendelkezik, rózsaszín vagy fehér virágai tömött fürtökben nyílnak. Napos, félárnyékos fekvést szeret. Különlegessége, hogy ellentétben a többi hangával és csarabbal inkább a meszes talajt kedveli.


Díszkáposzta - 495 Ft-tól


Az elmúlt évek legnagyobb slágere a díszkáposzta, amit szerencsére egyre több közterületen is láthatunk. Nem csoda, hiszen kevés gondozást igényel, a havat is bírja, enyhébb teleken az egynyáriak érkezéséig is díszít. Lila és fehér változataival nagyobb ágyásokban akár sormintát is alkothatunk.


…és a többiek

Ahogy már írtuk, ilyenkor a vegyes ágyások, balkonládák készítése a jó megoldás. A fenti növények kiválóan mutatnak mini örökzöldekkel, fajdbogyóval vagy tőzegmirtusszal melyek mind biztosan állják a kemény teleket is.

Lepjük meg magunkat!

Csodás tavaszi izgalomban lesz részünk, ha a fenti virágok földlabdája alá őszi ültetésű, tavasszal virágzó hagymásokat ültetünk. A tulipánok és krókuszok biztosan, de akár a jácintok, és nárciszok is képesek áttelelni ládában. Ha ezeket titokban elültetjük, nagy meglepetésben lesz része a családnak!Megjelent: 2017. szeptember 17. 19:44
• • •
További akcióink
Fagyott el bármi a március tél miatt?
Még nem tudom.
Nem, szerencsére elővigyázatos voltam.
Csak pár dolog, nem vészes.
Igen, sajnos :(
Vendégkönyvünkbe várjuk kérdéseiket, javaslataikat a honlappal, cégünkkel kapcsolatban.
Olvasson bele Magyarország legnépszerűbb ingyenes kertészeti magazinjába! A legújabb számokat áruházainkban találja meg!
Ismerkedjen meg a növényekkel az itt található látványos videók segítségével.
 
[ még ]

Gardenexpo 2018

A belépőjegyek ára levásárolható az Oázis Kertészetben!

[ bővebben ]

Orchidea Kiállítás a Vajdahunyadvárban

március 15-18.(4 nap!)

A belépőjegyek ára levásárolható az Oázisban!

[ bővebben ]

12. hét

Hamarosan kezdődhet a féltve őrzött őszibarackfáink erőteljes termőre metszése, melynek befejezése után első látásra laikus számára ijesztő a borzalmas tarolás látványa, azonban ez elengedhetetlen a felkopaszodás ellen és a bő és egészséges termés érdekében. Közel egyharmadára vágjuk vissza a vázágak vezérvesszőit, természetesen külső állású rügyekre (a rügyekb!...

[ bővebben ]

Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
Cégismertető       Franchise       Impresszum       Társadalmi felelősségvállalás       Dokumentumok       Dísznövény kölcsönzés
Copyright 1992-2009 - Oázis Kertészet. Minden jog fenntartva.