Fontos számodra a környezetvédelem? Fakivágás helyett karácsonykor is inkább élő fát díszítenél? Neked találtuk ki élő fenyő kölcsönzési akciónkat!

Az akció keretén belül az Oázis Kertészetben vásárolt megjelölt cserepes élő fenyőt 2022. január 2-9. között lehet visszahozni és árát levásárolni.

A fenyőfa árának 50 %-át a fenti időszakban az eredeti nyugta bemutatása esetén lehet levásárolni.

Az akció más kedvezménnyel nem összevonható, és a készletek erejéig tart. Az áruházak készletei eltérőek lehetnek, az árváltoztatás jogát fenntartjuk.

Kérjük a fenyőfák visszahozásakor vedd figyelembe, hogy áruházaink januárban rövidített nyitvatartással várnak. Az aktuális nyitvatartási időkről mindig tájékozódj az adott kertészet aloldalán.

Akciónkkal az Iskolakertekért Alapítványt is támogatod!

A visszahozott élő fenyőket az Iskolakertekért Alapítvány segítségével juttatjuk el az oktatási intézményekhez, akik a fákat kiültetik. Az alapítvány célja, hogy minél szélesebb körben terjessze és tegye hozzáférhetővé az iskolakerteket, mint a fenntarthatóság és a környezettudatosság gyakorló színtereit a gyermekek, rajtuk keresztül pedig a társadalom minél szélesebb rétegei számára.

2021. elején közel 500 kölcsönzött fenyőfát adományozott az Oázis Kertészet!

Az akció menete:

  • A fát a teljes árán kell megvásárolni, és a vásárlásról kapott nyugtát megőrizni.
  • A vásárláskor még nem kell eldönteni, hogy a fát megtartod, vagy csak kölcsönözni szeretnéd.
  • Ha úgy döntesz, hogy a fát visszahozod, a nyugta bemutatásával levásárolhatod a fenyő eredeti árának a felét.
  • Ha úgy döntesz, hogy a fát megtartod, gondozd az itt leírtaknak megfelelően és legyen benne sok örömöd!

Áruházainkban az alábbi méreteknél sokkal szélesebb választék található. A nagyobb méretű és földlabdás fenyők áráról eladó kollégáinktól tájékozódhatnak.

Élő, cserepes lucfenyő, 80-100 cm: 9.800 Ft-tól

Ebből levásárolható: 4.900 Ft

Élő, cserepes lucfenyő, 100-125 cm: 11.800 Ft-tól

Ebből levásárolható: 5.900 Ft

Élő, cserepes Nordmann fenyő, 60-80 cm: 13.800 Ft-tól

Ebből levásárolható: 6.900 Ft

Élő, cserepes Nordmann fenyő, 80-100 cm: 17.800 Ft-tól

Ebből levásárolható: 8.900 Ft

Élő, cserepes Nordmann fenyő, 150+ cm: 22.800 Ft-tól

Ebből levásárolható: 11.400 Ft

Élő, cserepes ezüstfenyő, 60-80 cm: 7.800 Ft-tól

Ebből levásárolható: 3.900 Ft

Élő, cserepes ezüstfenyő, 100-125 cm: 16.800 Ft-tól

Ebből levásárolható: 8.400 Ft

Élő, cserepes ezüstfenyő, 125-150 cm: 19.800 Ft-tól

Ebből levásárolható: 9.900 Ft

Élő, cserepes ezüstfenyő, 150-175 cm: 23.800 Ft-tól

Ebből levásárolható: 11.900 Ft

Élő, cserepes koreai jegenyefenyő, 80+ cm: 15.800 Ft-tól

Ebből levásárolható: 7.900 Ft

Élő, cserepes Bornmüller jegenyefenyő, 100+ cm: 21.800 Ft-tól

Ebből levásárolható: 10.900 Ft

Áruházainkban a fenti méreteknél sokkal szélesebb választék található. A nagyobb méretű és földlabdás fenyők áráról eladó kollégáinktól tájékozódhatnak.

 Hasznos tippek

Annak érdekében, hogy a fenyőfa jobban elviselje a szabadtéri és a szobahőmérséklet közötti hirtelen hőmérséklet különbséget, a következő szempontokat igyekezz betartani:

  1. Díszítésig tartsd hűvös (lehetőleg fagymentes) helyen, a szobába fokozatosan vidd be, előbb a garázsban vagy a folyosón tárold. Így nem sokkolja a fát a hirtelen hőmérséklet különbség.
  2. A szobában a fűtőtesttől a lehető legtávolabb helyezd el.
  3. Kevés vízzel öntözd, de a fa földjét tartsd nyirkosan, kerüld a túlöntözést, még ha a levelei olykor hullanak is. A szobában a levegő páratartalmának növelésével biztosíthat jobb körülményeket a fának.
  4. Vigyázz a fa épségére, ügyelj arra, hogy ne gyulladjon meg. Hagyd meg a fa rügyeit, ágait, hogy az majd tovább növekedhessen. Ne fújj rá műhavat, és visszaváltáskor szedd le róla a díszeket, papírokat. Sérült, halott fát nem áll módunkban visszavásárolni.
  5. Az ünnepek utáni „lebontást” követően visszaváltásig, vagy kiültetésig tartsd hűvös (lehetőleg fagymentes) helyen. Fontos, hogy a szabadtérre fokozatosan vidd ki. Visszaváltás előtt lazán kötözd át és takard be pokróccal vagy műanyag zsákkal, és így hozd a visszaváltás helyére.
  6. Amennyiben megtartod a fát, akkor a fagyok után ültesd ki. Legalább 40 – 80 cm átmérető ültető-gödör szükséges a fának. Ültetéskor használj jó minőségű földet, szerves trágyát, a fa gyökérnyaka a felszínnel egy szintben legyen. Ültetést követően a fának sok vízre van szüksége, így alaposan és gyakran kell öntözni, főleg a nyár folyamán. Lehetőség szerint a fa körül a talajt fakéreggel, lombbal, vagy ágnyesedékkel takard, hogy a földje tovább nedves maradjon.

Az akciós árak csak a készletek erejéig érvényesek. Egyes szezonnövényekből az időjárás függvényében átmeneti hiány alakulhat ki. Az egyes áruházak szín- és méretválasztéka eltérhet egymástól. Az árak változtatásának jogát fenntartjuk.
Az akció csak a december 1. és  24. között vásárolt, megjelölt fenyőkre érvényes.