Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
RO | SK | DK | IT | RU | FR | DE | EN
A legkedveltebb magyar kertszet
AkciókHírekOázis termékekÁruházi szolgáltatásokOázis MagazinOázis webhsop
 

Teleltetés


Teleltetési tájékoztató

Az Oázis Soroksári kertészete 2016/2017 telén ismét vállal teleltetést az erre kialakított teleltető házakban.


A teleltetésre a kertészetben korlátozott terület áll rendelkezésre. Kérjük megrendelőinket, hogy az őszi időszakban mielőbb vegyék fel a kapcsolatot kollégáinkkal, hogy helyet tudjunk biztosítani. Csak az írásban visszaigazolt rendeléseket áll módunkban teljesíteni.

A teleltetési időszak: 2016. október 14 – 2017. március 14.

Teleltetési árak
Hidegházban: 13.500 Ft + Áfa (br. 17.145 Ft)/ m2 / teleltetési időszak

(min. 0 – 5 C fok közti hőmérsékleten, pl. leanderek, kínai kenderpálmák)
Melegházban: 16.000 Ft + Áfa (br. 20.320 Ft)/ m2 / teleltetési időszak
(min. 14 – 18 C fok hőmérsékleten, pl. Phoenix, Butia pálmák, hibiszkuszok)

A fent megadott árak tartalmazzák a teleltetési időszak alatti rendszeres öntözést és a kétszeri növényvédelmet. Egyedi megbízás esetén vállalunk metszést és átültetést.

A teleltetés költségét a növény által elfoglalt terület (a lombkorona vetülete, m2) alapján határozzuk meg.

Amennyiben megrendelőink a növényeket nem szállíttatják ki 2017. március 31-ig, akkor minden megkezdett hónapra tárolási díjat számolunk fel, melynek ára hidegházban és melegházban egyaránt 2000 Ft + Áfa (br. 2540 Ft)/ m2 / hónap.
Amennyiben szükséges, a meghatározott időtartam előtt és után is van lehetőség a növények teleltetésére, a fent megadott feltételek szerinti tárolási díj ellenében.
Igény esetén a növények szállításának, rakodásának megszervezését is vállaljuk. Budapest területén belül a szállítás díja kerületenként változik. A táblázatban feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, a fuvardíjakat telefonon egyeztetjük le. A ki- és beszállítás külön fizetendő.

Szállítási árak (bruttó):
XX., XXI., XXIII. kerületekből: 5.000 Ft
Egyéb pesti kerületekből: 9.500 Ft
Egyéb budai kerületekből: 11.000 Ft

Budapesten kívüli szállítás esetén egyéni árajánlatot adunk.
A fenti szállítási árak 3,5 tonnás tehergépjárműre értendők, nagyobb (7,5 tonna), tehergépjármű igénye esetén 50 %-os felárat számítunk fel. Amennyiben a szállítási cím eléréséhez behajtási engedély szükséges, akkor annak költségei a megrendelőt terhelik.
Szállítás alatt csak a növények közúton való mozgatása értendő. A növények fel- és lerakodását különdíj ellenében vállaljuk. A rakodás díja az első órában: 3.000 Ft + Áfa (br. 3810 Ft)/ fő, ezen felül minden megkezdett óra 1.500 Ft + Áfa (br. 1905 Ft)/ fő.
A szállítás és a rakodás során bekövetkező bárminemű értékcsökkenésre, törési kárra a kertészet nem vállal felelősséget. A növények visszaszállításának időpontja és címe ismételt egyeztetést igényel.

Kérjük, hogy a növények méretét, darabszámát, illetve lehetőség szerint azok fajtáját is előre jelezzék. Mind a szállítás szervezését, mind az előzetes helyigény megállapítását megkönnyíti, ha a növényekről fényképet készítenek (főként a nagyobb értékűekről), és eljuttatják e-mail címünkre: teleltetes@oazis.hu

A növények előkészítése
Javasoljuk, hogy a növényeket még otthon készítsék fel a teleltetésre. Metsszék vissza a leandereket, murvafürtöket, az örökzöldeket és a virágzó mediterrán növényeket, a leanderek virágzatait távolítsák el, permetezzenek az áttelelő kártevők ellen, cseréljék az esetlegesen törött edényeket. Ha ezek a munkák elmaradnak, akkor növény egészségi állapota romlani fog. Kertészetünk különdíj ellenében, írásos megrendelés alapján elvégzi a felkészítő munkákat.

Csak egészséges növényeket áll módunkban teleltetni! Amennyiben a növény beteg, átvételét az Oázis Kertészet munkatársa megtagadhatja.

Átvételkor a növényekre egyéni jelölőcédula kerül. Javasoljuk azonban, hogy a növényekre Önök is kötözzenek fel névvel ellátott címkét, oly módon, hogy a ragasztás és az írás ne ázhasson le. A teleltetésre került növényekről digitális kép készül.

Garancia
Garanciát csak az ápolásból eredő problémákra vállalunk (öntözési- és hőmérsékleti károk). Az edények és alátétek (agyag, műanyag stb.) épségért nem vállalunk felelősséget, sem a szállítás, sem a teleltetés alatt.
A kertészet nem vállal felelősséget teleltetési időszak alatti vis major események (gázelzárás, jelentős gázfogyasztás korlátozás, extrém hideg: 3 napnál hosszabb ideig tartó –15 fokos napi minimum hőmérséklet) esetén bekövetkező kárra, a növény elpusztulására.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a teleltetés a növény nyugalmi állapotában történik, nem vegetációs időszakban, tehát a növények nem, illetve csak minimális mértékben növekednek. A természetes levélhullás is nagyobb mértékű, mint nyáron, a lombozat természetes módon ritkul.

Fizetési feltételek
A 10 nm alatti megrendelések teleltetési - és a megrendelt be- és visszaszállítási - díját a növények beszállításakor kell előre megfizetni.
A 10 nm feletti megrendelések esetén a teleltetési a díj két egyenlő részletben is fizethető. Az első részletet - és a megrendelt beszállítás - díját a növények beszállításakor, majd a fennmaradó részt - és a megrendelt visszaszállítási díjat - a teleltetési időszak végéig (2017. március 14.), vagy legkésőbb a növények visszaszállításakor kell megfizetni.
Fizetési hátralék esetén a növények kiadását, visszaszállítását az Oázis Kertészet megtagadhatja, a fent megadott feltételek szerint 2017 március 31-től tárolási díjat számíthat fel. A 2017 október 1. dátummal még hátralékkal rendelkező megrendelő növénye vagy más okból el nem szállított növény az Oázis Kertészet tulajdonába kerül.

A növények számára csak abban az esetben biztosítunk helyet, ha a megrendelő írásos megrendelést küld.
Amennyiben megbízza kertészetünket növényei teleltetésével, jelen tájékoztató teleltetési szerződésnek minősül.


Berdó Csilla teleltetési vezető
e-mail cím: teleltetes@oazis.hu
mobilszám: +3620 931 0072


• • •

További áruházi szolgáltatások

Vendégkönyvünkbe várjuk kérdéseiket, javaslataikat a honlappal, cégünkkel kapcsolatban.
Olvasson bele Magyarország legnépszerűbb ingyenes kertészeti magazinjába! A legújabb számokat áruházainkban találja meg!
 
[ még ]

Új Oázis KECSKEMÉTEN!

21. hazai kertészetünket Kecskeméten nyitottuk meg.

[ bővebben ]

Orchideakiállítás a Vajdahunyadvárban!

A belépőjegyek ára levásárolható az Oázisban.

Március 9-12.

[ bővebben ]

17. hét

Április vége felé a legszembetûnõbb a természet változása, szinte minden mag kikelt, nõ és ontják virágaikat a növények, ezernyi illat kavarog a tavaszi szélben, szinte felfoghatatlan a gyors változás a kiskertünkben. Sajnálatos körülmény, hogy egyes helyeken érdemleges csapadék két hónapja nem volt, így továbbra is mindenkit a – lehetõleg tápoldatos – öntözésre buzdítok, legyen az kikelõ magonc, újonnan telepített ...

[ bővebben ]

Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
Cégismertető       Franchise       Impresszum       Társadalmi felelősségvállalás       Dokumentumok       Dísznövény kölcsönzés
Copyright 1992-2009 - Oázis Kertészet. Minden jog fenntartva.