Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
RO | SK | DK | IT | RU | FR | DE | EN
A legkedveltebb magyar kertszet
AkciókHírekOázis termékekÁruházi szolgáltatásokOázis MagazinOázis webhsop
 

Vendégkönyv

Vendégkönyvünkbe várjuk kérdéseiket, javaslataikat a honlappal, cégünkkel kapcsolatban. A lila keretes mezők kitöltése kötelező. A biztonsági kódot kérjük másolja a kód melletti mezőbe.
Név  
E-mail cím  
Tárgy  
Szöveg  
Biztonsági kód  
 
Hozzászólások
Bonsai levásárlása
Sajnos az értékesített termékeket csak indokolt reklamáció és garnciális jóváhagyás esetén áll módunkban visszavenni. A bonsaiokról tudni kell, hogy a kereskedelmi forgalomban lévõ fák mind a lombkoronájuk eltávolításával válnak bonsai-á. A tradícióonális értelemben vett bonsai fák, mûremekek, meglehetõsen ritkák és minimum 50-100 ezer forintnál kezdõdik az áruk. Ezeket a fákat megtekintheti a soroksári és kõbányai kertészetünkben.
#105   OÁZIS WEBMESTER   2004-04-02 15:01:51
Bonsai ápolás
Jelenleg nem mûködik a Kõbányai kertészetünkben a bonsai szaktanácsadás, de nagyon tudom ajánlani a képernyõ baloldalán látható húsevõnövény.hu linket, ahol rengeteg hasznos információra lelhet a kis fácskákról.
#104   OÁZIS WEBMESTER   2004-04-02 14:56:32
Bonsai levásárlása
Tisztelt Ügyvezetõ, telefonon az egyik kedves alkalmazott azt tanácsolta, hogy forduljak személyesen Önhöz. Tegnap vásárolt Önöktõl a párom egy kis bonsait, kedveskedni akart vele. De mivel ugyanolyan módon - a koronájának eltávolításával - lett megmetszve, mint az elõzõ évben szintén Önöknél vásárolt növény. Ezért okulva a tapasztalakokon nem szándékozom megtartani. Kérem írja meg, hogy van-e lehetõség a fa visszavételére és levásárlásra. Tisztelettel: Ternóczky Réka
#103   Ternóczky Réka   2004-04-02 08:34:41
Bonsai ápolás
Karácsonyra kaptam egy bonsai-t (ha minden igaz egy 5-6 éves serissa japonica). Egybõl ledobálta a levelei felét, azóta ritkásan hajt néhány levet, de lassú ütemben továbbra is potyogtatja a lombkoronáját. Minden nap öntözöm (csak ésszel), de mivel teljesen kezdõ vagyok a bonsaiok terén, így szeretnék önökhöz fordulni szaktanácsért. Két kérdésem van: 1. gyorssegélyként szeretném tudni, hogy mi a legfontosabb amit errõl a fácskáról (és ápolásáról) tudnom kell nehogy kipusztuljon. 2. Ha személyesen felkeresem önöket a kõbányai úti telephelyükön tudok e bõvebben konzultálni szakemberrel bonsai ápolás ügyben? Válaszukat elõre is nagyon szépen köszönöm!
#102   Pokó Gábor   2004-04-01 13:10:01
csaladi uzenet
Kedveseink! Nagyon orulunk hogy, amint latjuk, mar tobb helyen is van kerteszetek. Jo pofa a hirdetes a lab meressel.Ezt it is be kellene vezetni! A kepek a munkatarsakrol nagyon jok - de hol van David?? Es Hedwigkem, varjuk hogy Te is mutasd be Magad!! Csokolunk, Greti es Erno
#101   Greti es Erno Herman   2004-04-01 06:23:26
kenciapálma
Kollégáimmal megbeszéltük az esetet és arra jutottunk, hogy tapányag és/vagy fényhiány okozhatja a szár nélküli levélhajtást. Bár a pálmákra nem jellemzõ a növények "öregedése", sokszor találkozunk túlnõtt eredeti alakjukat elvesztett szobanövényekkel. Így látatlanul azt nem merném álllítani, hogy menthetetlen. Talán egy 3-4 hetes tápkúrát megér, az erre a célra való zöldnövénytáp néhány száz forintba kerül literenként és más szobanövényekhez is fel lehet használni.
#100   OÁZIS WEBMESTER   2004-03-26 17:53:35
kenciapálma
25 éves a pálma és tavaly nyár eleje óta folyamatosan száradnak el a régi levelei, újakat hoz, de úgy, hogy csak levelet, levélnyelet nem ! így a tövében nyitja szét leveleit amennyire tudja. Már csak egy régi "rendes" levele van, de az is már félig elszéradt. 1 a tövében nyílt ki és még két új levélhajtást hoz. Kártevõ nincs rajta, tavaly nyár végén lett átültetve, de az sem segített rajta. A gyökereit akkor egy picit visszavágtuk. Már menthetetlen vagy még megmenthetõ? Mit tegyek?
#99   Zsikláné Anita   2004-03-26 13:37:35
vörösfenyõ
Ha valaki volt akkor azt kell mondjam szintén egy állat, de komolyra fordítva a szót a fa sebét mindenképp kezelni kell. Erre a legmefelelõbb az úgynevezett fasebkezelõ gél, mely kis kiszerelésben kertészeteinkben is kapható. A türkiz kék foltra nincs elképzelésünk, betegség nem produkál ilyet. Az egyetlen ilyen színû növényen található anyag a rézgálic, de nem valószínû, hogy ez esetben errõl lenne szó.
#98   OÁZIS WEBMESTER   2004-03-22 17:21:21
vörösfenyõ
20m magas vörösfenyõnk kérgét valaki v. valami állat nagy területen felsértette. A gyanta mellett türkiz kék foltok is megjelentek a seb helyén. Mivel lehet kezelni a sebet?
#97   Tóth Marietta   2004-03-22 15:55:45
metszés
A kivit, a szõlõhöz hasonlóan csaposan vagy szármetszéssel kell megmetszeni. A terméshozatalhoz két egyedre van szükségünk.
#96   OÁZIS WEBMESTER   2004-03-22 14:15:11
Lapozás   1 | ... | 846 | 847 | 848 | 849 | 850 | 851 | 852 | ... | 859
Keresés a vendégkönyvben
Olvasson bele Magyarország legnépszerűbb ingyenes kertészeti magazinjába! A legújabb számokat áruházainkban találja meg!
Ismerkedjen meg a növényekkel az itt található látványos videók segítségével.
 

Esküvőre is ajándékozz Oázis utalványt!

Ajándékozni szeretnél valamit, de nem tudod, hogy az ifjú pár minek örülne legjobban? A legjobb ajándék a vásárlási utalvány, melyet kertészeteinkben található bármely termékre, növényekre lehet beváltani.

[ bővebben ]

Akciós Oázis Szerszámok

Ásó, lapát, gereblye: minden kertbe kell belőle!

[ bővebben ]

Virágzó évelők és sziklakerti növények

Az évelő mixek, levendulák, sziklakerti évelők akciós árai, a fajták leírásai és egyéb részletek itt találhatók.

[ bővebben ]

Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
Cégismertető       Franchise       Impresszum       Társadalmi felelősségvállalás       Dokumentumok       Dísznövény kölcsönzés
Copyright 1992-2009 - Oázis Kertészet. Minden jog fenntartva.