Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
RO | SK | DK | IT | RU | FR | DE | EN
A legkedveltebb magyar kertszet
AkciókHírekOázis termékekÁruházi szolgáltatásokOázis MagazinOázis webhsop
 

Vendégkönyv

Vendégkönyvünkbe várjuk kérdéseiket, javaslataikat a honlappal, cégünkkel kapcsolatban. A lila keretes mezők kitöltése kötelező. A biztonsági kódot kérjük másolja a kód melletti mezőbe.
Név  
E-mail cím  
Tárgy  
Szöveg  
Biztonsági kód  
 
Hozzászólások
Tanácsot kérek
Tisztelt Hölgyem/Uram! Van egy 13 négyzetméteres elõkert a lakásom elõtt, amit még szeretnék beültetni sokáig virágzó növényekkel. Mit ültessek? Mikor ültessem? A föld száraz, homokos és a kertecske reggel 9h-tõl délután 3h-,4h-ig folyamatosan kapja a napsütést. Naponta akár 2x is locsolom a nyáron, hogy az eddigi növények még szebbek legyenek. Szerencsére jól érzik magukat. Van egy ecetfa is, amit visszametszettek és kihajtott? Félõ, ha megint megnõ, nagyobb vihar esetén rászakadhatnak az ágak a tetõre. Mi haszna van? Mit érdemes tudni errõl a fáról? A szemközti tárolóhelység falát szeretném befuttatni valamilyen gyorsan kúszó növénnyel. Mit válasszak? A vadszõlõ jó? Lehet indáról szaporítani? Várom válaszát! Köszönettel, Erdélyi Judit
#158   Erdélyi Judit   2004-08-25 18:11:39
Várjuk a véleményeket
Közel három éves volt a régi honlapunk arculata, ezért döntöttünk úgy, hogy az üzleteinkhez hasonlóan itt is újításra van szükség. Akárcsak a vásárlóink személyes kiszolgálásában, igyekszünk az interneten is a lehetõ legtöbbet nyújtani. Természetesen - mint mindig - most is nagyon fontos volna, hogy a lehetõ legtöbb visszajelzés érkezzen hozzánk!
#157   OÁZIS WEBMESTER   2004-08-24 20:11:21
grandiflora
Kedves webmester, kedves mki! Tudja valaki,hogy a Magnolia grandiflora-t hogyan kell szaporítani? Egészen pontosan (évszak,dugvany/mag/bujtás,stb.)? Köszönöm
#156   Magnolia   2004-07-30 04:26:54
ficus benjamina
Sziasztok! Van egy ficus benjaminam. Egy hónapja vettem. A vásárláskor még gyönyörû volt, egészséges. Aztán eltelt egy-két hét és sárgulni kezdett a levele, majd hullani is, mostanában már elég rosszul néz ki, de még megmenthetõ -remélem-. A segítségeteket szeretném kérni a gondozásában. A hölgy, akitõl vettem azt mondja õ naponta öntözte, én ezt túl sûrûnek találtam és a virágboltos is azt mondta, hogy az nem lesz jó. Hetente kétszer öntözöm. Talán ez a baj? Ezenkivül közvetlen nap is éri naponta kb. 3-4 órát. A páratartalom elég magas, mert a kaméleonomnak vettem és neki a magas pára elengedhetetlen. A ficusom 2,2m magas, 27cm. átmérõjû cserépben van. Szeretném megmenteni, kérlek írjatok tanácsot mit tehetnék vele. Elöre is köszönöm. Ildikó
#155   Gallusz Ildikó   2004-07-23 22:01:47
Yucca
Szeretnek tobbet tudni a yucca elagozasarol. Koszi azoknak akik segiteni tudnanak.
#154   Tunde Dezso   2004-07-15 08:07:13
Bonsai
A bonsai gondozásáról akkor tudnánk megfelelõ tanácsot adni, ha ismernénk a fajtáját. Javaslom a baloldali menüsor alatti linkek közt található www.husevonoveny.hu oldalt! Itt ugyanis rengeteg háttérinformáció található a bonsaiokról is. A néhány hónapja vásárolt fát valószínûleg nem érdemes átültetni, levélhozását elõsegítendõ tápoldatozni lehet, ez egyszerûbb és a növénynek is jobb.
#153   OÁZIS WEBMESTER   2004-07-13 20:46:02
Bonsai
Szeretnék segítséget kérni a Bonsai fámmal kapcsolatosan. Néhány hónapja vásároltam és a gondozásával kapcsolatban nem találtam szakirodalmat. Szeretnék minél többet megtudni a helyes gondozásáról és legfõképpen arról, hogy hogyan lehet átültetni. Segítségüket elõre is köszönöm.
#152   Dori   2004-07-12 19:38:35
szobafenyõ
A fenyõ valószínûleg az õt oldalról érõ fényhatás miatt nõ ferdén. Természetesen van mód a visszametszésre, gyökereztetésre, méghozzá az erre a célra készített "gyökereztetõ horrmon fenyõkhöz és fásszárúakhoz" nevû, az Oázisokban is kapható szerrel.
#151   OÁZIS WEBMESTER   2004-07-08 13:37:43
szobafenyõ
Szeretném a segítségüket kérni a szobafenyõnkkel kapcsolatban: két éve kaptunk egy nagy szobafenyõt (kinõtte az elõzõ tulajdonos lakását). Átültetés után úgy nézett ki, szereti az új helyét. Sajnos, egyre ferdébben nõ, és hiába karózom, nem segít. Már elég csúnyácska, ezért arra gondoltam, csemetét "gyártanék" belõle. Kérdésem: lehet-e metszeni a fenyõt és hogyan kell gyökereztetni? Válaszukat elõre is köszönöm.
#150   Adrienn   2004-07-08 10:07:42
szobafenyõ
A szobafenyõ (Araucaria heterophylla) legjobban a télen fûtött, nyáron hûvös helyeket szereti. Leírása szerint mind a locsolást, mind a fényigényét jól biztosítja számára. Két dolog lehet , ami esetleg árt a növénynek: az alkalmankénti tûzõ nap és a pangó víz. Gyõzõdjön hát meg arról, hogy a kettõ közül egyik sem éri a növényt és akkor biztosan felépül!
#149   OÁZIS WEBMESTER   2004-06-24 20:06:13
Lapozás   1 | ... | 846 | 847 | 848 | 849 | 850 | 851 | 852 | ... | 864
Keresés a vendégkönyvben
Olvasson bele Magyarország legnépszerűbb ingyenes kertészeti magazinjába! A legújabb számokat áruházainkban találja meg!
Ismerkedjen meg a növényekkel az itt található látványos videók segítségével.
 

Már itt vannak!

290 Ft-tól

Krizantémok verhetetlen áron!

[ bővebben ]

Esküvőre is ajándékozz Oázis utalványt!

Ajándékozni szeretnél valamit, de nem tudod, hogy az ifjú pár minek örülne legjobban? A legjobb ajándék a vásárlási utalvány, melyet kertészeteinkben található bármely termékre, növényekre lehet beváltani.

[ bővebben ]

Akciós Oázis Szerszámok

Ásó, lapát, gereblye: minden kertbe kell belőle!

[ bővebben ]

Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
Cégismertető       Franchise       Impresszum       Társadalmi felelősségvállalás       Dokumentumok       Dísznövény kölcsönzés
Copyright 1992-2009 - Oázis Kertészet. Minden jog fenntartva.