Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
RO | SK | DK | IT | RU | FR | DE | EN
A legkedveltebb magyar kertszet
AkciókHírekOázis termékekÁruházi szolgáltatásokOázis MagazinOázis webhsop
 

Vendégkönyv

Vendégkönyvünkbe várjuk kérdéseiket, javaslataikat a honlappal, cégünkkel kapcsolatban. A lila keretes mezők kitöltése kötelező. A biztonsági kódot kérjük másolja a kód melletti mezőbe.
Név  
E-mail cím  
Tárgy  
Szöveg  
Biztonsági kód  
 
Hozzászólások
jukka
Hello kedves Oázis webmester. Tanácsot szeretnék kérni egy nemrég vett jukkával kapcolatban. Azt szeretném tudni hogyan kell táplálni ,locsolni mennyi idõnként kell stb. A segitséget elõre is köszönöm
#65   ceccil   2003-11-02 15:34:31
Citrom
A mérsékelt kopaszodás természetes, de okozhatja mindezt tápanyag vagy fényhiány is. Érdemes a "citrustartóknak" kifejezetten a citrusféléknek kialakított citrustápot beszerezni. A gyümölcsöt hozó növényeknek ugyanis nem kis erõfeszítés a termés létrehozása, az ehhez szükséges tápanyagok pedig hamar elfogynak egy cserép földbõl. A fényhiánnyal és a természetes lombváltással nem lehet sokat kezdeni, legyünk türelmesek, gondozzuk növényünket.
#64   OÁZIS WEBMESTER   2003-10-18 13:30:49
Termõ citromfám van (kicsi), de már volt rajta termés. Azonban õsszel kiszáradni látszik, és most is dobálja le a leveleit, a levélnyeleket is. Ez így természetes? Megkopaszodik minden télen?
#63   Valter Györgyi   2003-10-18 11:13:50
Földekrõl általában
Az A típusú, savanyú virágföldet igénylõ növények talaja alacsony pH-jú (5,5-6,0) magas szervesanyag tartalmú (kb. 50-60%), laza szerkezetû, jó szerkezetállandóságú, 1% összes sótartalmú és viszonylag magas nitrogén-arányú. A B típusú, pH 5,5-6,5 közötti virágföldet igénylõ dísznövények talaja kissé savanyú, vagy semleges, 6,0-6,5 pH-jú, laza állományú, kb. 30-40% szerves anyagot tartalmazó és 2-3 ezrelékes tápanyagkoncentrációjú, a tápanyagarányon belül magas nitrogéntartalmú, jó szerkezet-állandóságú és pufferképességû. A C típusú virágföldek semleges vagy enyhén lúgos kémhatásúak, 6,5-7,5 pH-júak, kötöttebb jellegûek, kisebb szervesanyag arányúak, jó szerkezet állandóságúak és 5-6 ezrelék tápanyagtartalmúak (magas foszfor- és káliumarányú). Az orchideaföld a talajlakó orchideák földkeveréke. Alacsony pH-jú (5,5), magas szervesanyag tartalmú (kb. 55%), laza konzisztenciájú, jó szerkezetállandóságú, közepes tápanyagkoncentrációjú. Fontos, hogy a közeg levegõs és tartós szerkezetû legyen, amit durva rostos tõzeg, fenyõfakéreg vagy más lazító-anyag alkalmazásával lehet elérni. A lazító-anyagokat, a talaj szerkezeti stabilitásának fenntartása érdekében, ásványi komponensekkel lehet keverni (perlit, téglatörmelék, tufakavics, duzzasztott agyaggranulátum, habosított mûanyagdarabok. Mindezek mellett kavicsot és a rothadás megakadályozására faszenet is lehet a keverékbe helyezni. A talajlakó orchideák viszonylag jól fejlõdnek A típusú virágföldben is. A kaktuszföld a kaktuszok és más pozsgások földkeveréke jellegzetesen szegény tápanyagban és jó vízelvezetõ képességû. A földkeverék fõ alkotórésze (50%) a tõzeg, komposztföld, vagy lombföld, a megfelelõ víz áteresztõképességet pedig durva homok, lávazúzalék vagy más hasonló anyag hozzáadásával lehet biztosítani. A kaktuszföldet igénylõ növények jól fejlõdnek B típusú virágföldben is.
#62   OÁZIS WEBMESTER   2003-10-07 22:32:40
segítség kérés!
A napokban vásároltam a soroksári üzletükben. virágföldet vettem, egy kolléganõjük tanácsára nem az A,B,C, megjelölésût ajánlotta, amit eddig vettem, hanem az általános földet(mondja a másik már elavult megkülönböztetés!) ezt vigyem ez a legjobb, de látom mindenhol megjelölik a föld tipusát. Kérem segítsenek, most hogyan keverjem az áltános A,B,C-re. mit mivel mennyit.2x50 liter földet vettem, sok az átültetni valóm. Köszönettel:Szalainé
#61   szalainé Kolláth Ilona   2003-10-04 10:14:49
KERTI TÓ
Nekem egy 7m3-es kerti tavam van. Eleinte nagyon szépen alakultak a dolgok, de miután a szûrûrendszerem elromlott sok gondom keletkezett. A nagyker pótolta a hibás készülékeket 1 héten belül, de egyéb gondok is akadtak. Túl sok feketeföld került a tavamba, ami nagyon sok alga, fonálalga keletkezését okozta. A szûrõrendszerem tartalmaz fonálalgaölõt is, de valahogy nagy sok lerakodó anyag keletkezik. Mit tehetnék? Tóporszívó alkalmazása hatékony lehet? Valaki segítene?
#60   Fekete Attila   2003-10-03 19:33:31
álláskeresés
Budapesti harmadéves kertészmérnök hallgató vagyok (levelezõn Kecskeméten), és heti 1-2 napos munkát - kisegítés, virágkötés stb. - keresek fõállás mellé, elsõsorban kertészetben. Gyakorlatom van virágkötészetben, illetve szegfû, krizantém, muskátli és egynyári palánták termesztésében. Elõre is köszönöm! Gyöngyi
#59   Ginger   2003-09-22 17:02:03
serissa-betegség
Egy kétéves Serissa bonsai-fácskám van (örökzöld), és lassan egy hete a levelei csücskétõl kezdve barnás foltok tûntek fel, majd a levelek elsárgultak és lehulltak. Nem terjednek a foltok, egy egybefüggõ terület az egész, és kártevõre utaló nyomot sem találtam. Csak a levél kb. fele barnul be. Van valakinek valami tippje?
#58   Zizi   2003-09-20 10:40:56
bonsai
Valaki Lagyen szivas meséljeb nekem a bonsai nevelésrõl negy vonalakban
#57   kata   2003-09-19 18:01:40
KERTPONT FÓRUMból
kökény 2003.09.16. 14:51 (73) Nemrégiben vettem az Oázisban egy Epidendrumot (én ibaguense-nek határoztam, de lehet, hogy inkább valami hibrid), de nem sok tanáccsal tudtak szolgálni. Van valakinek tapaszatalata ezzel a fajjal? Hova tegyem, mennyit öntözzem és mivel? Milyen gyakran virágzik, ültessem-e át (vagy 10 összetett levél van rajta, lehet, hogy ezek önálló növények?)? Elõre is köszönöm. UGYE TI VÁLASZOLTOK?
#56   Márta   2003-09-18 15:57:37
Lapozás   1 | ... | 853 | 854 | 855 | 856 | 857 | 858 | 859
Keresés a vendégkönyvben
Olvasson bele Magyarország legnépszerűbb ingyenes kertészeti magazinjába! A legújabb számokat áruházainkban találja meg!
Ismerkedjen meg a növényekkel az itt található látványos videók segítségével.
 

Esküvőre is ajándékozz Oázis utalványt!

Ajándékozni szeretnél valamit, de nem tudod, hogy az ifjú pár minek örülne legjobban? A legjobb ajándék a vásárlási utalvány, melyet kertészeteinkben található bármely termékre, növényekre lehet beváltani.

[ bővebben ]

Akciós Oázis Szerszámok

Ásó, lapát, gereblye: minden kertbe kell belőle!

[ bővebben ]

Virágzó évelők és sziklakerti növények

Az évelő mixek, levendulák, sziklakerti évelők akciós árai, a fajták leírásai és egyéb részletek itt találhatók.

[ bővebben ]

Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
Cégismertető       Franchise       Impresszum       Társadalmi felelősségvállalás       Dokumentumok       Dísznövény kölcsönzés
Copyright 1992-2009 - Oázis Kertészet. Minden jog fenntartva.