Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
RO | SK | DK | IT | RU | FR | DE | EN
A legkedveltebb magyar kertszet
AkciókHírekOázis termékekÁruházi szolgáltatásokOázis MagazinOázis webhsop
 

Vendégkönyv

Vendégkönyvünkbe várjuk kérdéseiket, javaslataikat a honlappal, cégünkkel kapcsolatban. A lila keretes mezők kitöltése kötelező. A biztonsági kódot kérjük másolja a kód melletti mezőbe.
Név  
E-mail cím  
Tárgy  
Szöveg  
Biztonsági kód  
 
Hozzászólások
Citrom
A mérsékelt kopaszodás természetes, de okozhatja mindezt tápanyag vagy fényhiány is. Érdemes a "citrustartóknak" kifejezetten a citrusféléknek kialakított citrustápot beszerezni. A gyümölcsöt hozó növényeknek ugyanis nem kis erõfeszítés a termés létrehozása, az ehhez szükséges tápanyagok pedig hamar elfogynak egy cserép földbõl. A fényhiánnyal és a természetes lombváltással nem lehet sokat kezdeni, legyünk türelmesek, gondozzuk növényünket.
#64   OÁZIS WEBMESTER   2003-10-18 13:30:49
Termõ citromfám van (kicsi), de már volt rajta termés. Azonban õsszel kiszáradni látszik, és most is dobálja le a leveleit, a levélnyeleket is. Ez így természetes? Megkopaszodik minden télen?
#63   Valter Györgyi   2003-10-18 11:13:50
Földekrõl általában
Az A típusú, savanyú virágföldet igénylõ növények talaja alacsony pH-jú (5,5-6,0) magas szervesanyag tartalmú (kb. 50-60%), laza szerkezetû, jó szerkezetállandóságú, 1% összes sótartalmú és viszonylag magas nitrogén-arányú. A B típusú, pH 5,5-6,5 közötti virágföldet igénylõ dísznövények talaja kissé savanyú, vagy semleges, 6,0-6,5 pH-jú, laza állományú, kb. 30-40% szerves anyagot tartalmazó és 2-3 ezrelékes tápanyagkoncentrációjú, a tápanyagarányon belül magas nitrogéntartalmú, jó szerkezet-állandóságú és pufferképességû. A C típusú virágföldek semleges vagy enyhén lúgos kémhatásúak, 6,5-7,5 pH-júak, kötöttebb jellegûek, kisebb szervesanyag arányúak, jó szerkezet állandóságúak és 5-6 ezrelék tápanyagtartalmúak (magas foszfor- és káliumarányú). Az orchideaföld a talajlakó orchideák földkeveréke. Alacsony pH-jú (5,5), magas szervesanyag tartalmú (kb. 55%), laza konzisztenciájú, jó szerkezetállandóságú, közepes tápanyagkoncentrációjú. Fontos, hogy a közeg levegõs és tartós szerkezetû legyen, amit durva rostos tõzeg, fenyõfakéreg vagy más lazító-anyag alkalmazásával lehet elérni. A lazító-anyagokat, a talaj szerkezeti stabilitásának fenntartása érdekében, ásványi komponensekkel lehet keverni (perlit, téglatörmelék, tufakavics, duzzasztott agyaggranulátum, habosított mûanyagdarabok. Mindezek mellett kavicsot és a rothadás megakadályozására faszenet is lehet a keverékbe helyezni. A talajlakó orchideák viszonylag jól fejlõdnek A típusú virágföldben is. A kaktuszföld a kaktuszok és más pozsgások földkeveréke jellegzetesen szegény tápanyagban és jó vízelvezetõ képességû. A földkeverék fõ alkotórésze (50%) a tõzeg, komposztföld, vagy lombföld, a megfelelõ víz áteresztõképességet pedig durva homok, lávazúzalék vagy más hasonló anyag hozzáadásával lehet biztosítani. A kaktuszföldet igénylõ növények jól fejlõdnek B típusú virágföldben is.
#62   OÁZIS WEBMESTER   2003-10-07 22:32:40
segítség kérés!
A napokban vásároltam a soroksári üzletükben. virágföldet vettem, egy kolléganõjük tanácsára nem az A,B,C, megjelölésût ajánlotta, amit eddig vettem, hanem az általános földet(mondja a másik már elavult megkülönböztetés!) ezt vigyem ez a legjobb, de látom mindenhol megjelölik a föld tipusát. Kérem segítsenek, most hogyan keverjem az áltános A,B,C-re. mit mivel mennyit.2x50 liter földet vettem, sok az átültetni valóm. Köszönettel:Szalainé
#61   szalainé Kolláth Ilona   2003-10-04 10:14:49
KERTI TÓ
Nekem egy 7m3-es kerti tavam van. Eleinte nagyon szépen alakultak a dolgok, de miután a szûrûrendszerem elromlott sok gondom keletkezett. A nagyker pótolta a hibás készülékeket 1 héten belül, de egyéb gondok is akadtak. Túl sok feketeföld került a tavamba, ami nagyon sok alga, fonálalga keletkezését okozta. A szûrõrendszerem tartalmaz fonálalgaölõt is, de valahogy nagy sok lerakodó anyag keletkezik. Mit tehetnék? Tóporszívó alkalmazása hatékony lehet? Valaki segítene?
#60   Fekete Attila   2003-10-03 19:33:31
álláskeresés
Budapesti harmadéves kertészmérnök hallgató vagyok (levelezõn Kecskeméten), és heti 1-2 napos munkát - kisegítés, virágkötés stb. - keresek fõállás mellé, elsõsorban kertészetben. Gyakorlatom van virágkötészetben, illetve szegfû, krizantém, muskátli és egynyári palánták termesztésében. Elõre is köszönöm! Gyöngyi
#59   Ginger   2003-09-22 17:02:03
serissa-betegség
Egy kétéves Serissa bonsai-fácskám van (örökzöld), és lassan egy hete a levelei csücskétõl kezdve barnás foltok tûntek fel, majd a levelek elsárgultak és lehulltak. Nem terjednek a foltok, egy egybefüggõ terület az egész, és kártevõre utaló nyomot sem találtam. Csak a levél kb. fele barnul be. Van valakinek valami tippje?
#58   Zizi   2003-09-20 10:40:56
bonsai
Valaki Lagyen szivas meséljeb nekem a bonsai nevelésrõl negy vonalakban
#57   kata   2003-09-19 18:01:40
KERTPONT FÓRUMból
kökény 2003.09.16. 14:51 (73) Nemrégiben vettem az Oázisban egy Epidendrumot (én ibaguense-nek határoztam, de lehet, hogy inkább valami hibrid), de nem sok tanáccsal tudtak szolgálni. Van valakinek tapaszatalata ezzel a fajjal? Hova tegyem, mennyit öntözzem és mivel? Milyen gyakran virágzik, ültessem-e át (vagy 10 összetett levél van rajta, lehet, hogy ezek önálló növények?)? Elõre is köszönöm. UGYE TI VÁLASZOLTOK?
#56   Márta   2003-09-18 15:57:37
'Flammentanz' futórózsa
Szeretném megtudni, hogyan juthatnék hozzá országon belül. Szombathelyen, Gödöllõn nincs. Azért kellene ez a fajta, mert a Kertészkedjünk télen-nyáron szerint akár 7 m magasra is felkúszik. Második emeleti teraszig szeretnék fölvinni.
#55   Keller Vendel   2003-09-17 11:30:52
Lapozás   1 | ... | 872 | 873 | 874 | 875 | 876 | 877 | 878
Keresés a vendégkönyvben
Olvasson bele Magyarország legnépszerűbb ingyenes kertészeti magazinjába! A legújabb számokat áruházainkban találja meg!
Ismerkedjen meg a növényekkel az itt található látványos videók segítségével.
 

Szezon előtti faiskolai akció 30-70%

Most akár féláron berendezheted kerted!

Szezon előtti faiskolai akció akár 30-70% kedvezménnyel az Oázisban!

[ bővebben ]

Hagymás virágzók

Krókusz, jácint, nárcisz, hunyor, írisz... Jönnek a legüdébb hagymások!

[ bővebben ]

Primula akció

Primula mesés színekben
590 Ft/2 db

[ bővebben ]

Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
Cégismertető       Franchise       Impresszum       Társadalmi felelősségvállalás       Dokumentumok       Dísznövény kölcsönzés
Copyright 1992-2009 - Oázis Kertészet. Minden jog fenntartva.