1: A kerti díszeket, lámpákat, szélforgókat tegyük védett helyre.

2: Már november elején tegyünk ki madáretetőt és itatót, azokat rendszeresen töltsük után.

3: Időben ellenőrizzük a hólapát és egyéb szerszámok állapotát, a jégmentesítő mennyiségét, ne már hóvihar közben kelljen ezeket pótolni.

Hõ- és fagyvédõ geotextília, 16 nm
1190 Ft
Hõ- és fagyvédõ geotextília, 8 nm
1990 Ft

4: Mediterrán növényeinket csapadéktól védett, de lehetőleg világos helyre vigyük, ahol a hőmérséklet nem esik 5 fok alá.

5: A télálló de fagyérzékeny növényeket vigyük szélvédett, de lehetőleg napos helyre. A kiültetettek töveit mulcsozzuk, lombjukat mindenképp, de akár cserepüket is bugyoláljuk Hő- és fagyvédő geotextíliába.

Oázis Fenyőkéreg, 50 liter
4790 Ft
Oázis Fenyőmulcs, 50 liter
2390 Ft

6: Ügyeljünk, hogy a kisebb cserjék megfelelő méretű, helyesen leszúrt karókra támaszkodjanak.

7: A kerti tavon rendszeresen vágjunk léket, vagy alkalmazzunk befagyás-gátló berendezést, hogy a vízben erjedő gázok távozhassanak.

8: Nagy havazás után rázzuk le a havat, a kisebb fák, tűlevelűek ágairól, nehogy a súly miatt letörjenek. Ónos eső esetén erre még jobban kell figyelni, és sokkal óvatosabban járjunk el!

9: Sík terepen a havat mindig magunk előtt tolva, lépcsőn pedig oldalirányba takarítsuk! A már letaposott havat sokkal nehezebb felszedni.

10: A sózás károsíthatja a növényeket, a Környezetbarát jégmentesítő alkalmazása sokkal kevésbé terheli meg a természetet.

11: Télen is vigyünk életet a kertbe! A takarékos kültéri LED-es fényfüzérek alig fogyasztanak, így egész télen fenthagyhatjuk őket!

12: Készüljünk a palántázásra! Bár ez nem igazi kerti munka, de azt készíti elő. Ha időben benépesítjük a szobai mini üvegházakat, akár hetekkel előbb is szüretelhetjük majd az első termést. Ilyenkor korai borsókkal, répával, retekkel, spenóttal érdemes kezdeni.

Mini üvegház lebomló tálcával, 28 x 5×5 cm
3990 Ft
Mini üvegház ablakba, 49×15,5 cm
4490 Ft
Lebomló biocserép 24 db, 6 cm, kerek
1190 Ft
Lebomló biocserép, 20 db, 6 cm, kocka
1290 Ft
Dehidratált tõzegtabletta, 24 db, 4 cm
1890 Ft