arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up arrow-special chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up book bulb bus cart check checklist clock cursor database disable download email email2 email3 facebook fax flower glasses hand-flower heart info info-full instagram lock meal pen percent percent-outline phone phone2 pin pin map-pin play play-full play-simple print requirements-light requirements-temprature requirements-vapor requirements-water search shop sprinkler test-tube-leaf trash oazis eatable wind fragrant herb hungarian-product nutrient-solution rare-product special-ground-req toxic winter-proof service1 service2 service3 service4 service5 service6 ornamentals1 ornamentals2 ornamentals3 ornamentals4
Gyepszőnyeg forgalmazás

Gyepszőnyeg forgalmazás

Áruházi szolgáltatásaink
Bár a hagyományos fűmagvetéshez képest mindenképp drágább, de a lerakása után azonnal gyep díszítheti kertünket. A gyepszőnyeget előállító szakemberek...
Bár a hagyományos fűmagvetéshez képest mindenképp drágább, de a lerakása után azonnal gyep díszítheti kertünket. A gyepszőnyeget előállító szakemberek...

Elérhető az alábbi áruházainkban:

Közép-Magyarország Nyugat-Dunántúl Budapest Közép-Dunántúl Észak-Alföld Dél-Dunántúl Dél-Alföld
plant

A gyepszőnyeg bár a hagyományos fűmagvetéshez képest mindenképp drágább, de a lerakása után azonnal tökéletes gyep díszítheti kertünket. A gyepszőnyeget előállító szakemberek révén pedig biztosak lehetünk abban, hogy dús és gyommentes pázsitunk lesz az elkövetkezendő években.

Gyepszőnyeget legtöbbször két okból telepítünk. Egyrészt akkor, ha gyorsan szeretnénk kész gyepfelületeket kialakítani, másrészt ha olyan helyre szeretnénk gyepet, ahol a fűmagvak elvetésére nincs lehetőség (pl. rézsűk).

A kerti gyeptéglát vagy gyepszőnyeget általában pázsitfűfélékből vetik és a felszedés előtt legalább egy évig folyamatosan kaszálják, trágyázzák és hengerezik. Az ilyen gyepszőnyegek 4 cm vastagok és igen sűrűn átszövik őket a gyökerek, így még akkor sem esnek szét, ha egyik sarkuknál megfogva meglengetjük őket.

A gyepszőnyeget úgy állítják elő, hogy döngölt agyagra, betonra vagy műanyag fóliára 4 cm vastag tőzegréteget terítenek és ezt vetik be fűmaggal. Az elvetett fűmagvak gyökerei az állandó öntözés és nyírás hatására teljesen átszövik a tőzegréteget.

Mind a gyeptéglát mind a gyepszőnyeget jól előkészített, aprószemcsés, hengerezett, nedves talajra kell helyezni, így a leterített gyeptéglák gyökerei könnyebben belekapaszkodhatnak az altalajba. A lerakás után biztosítanunk kell, hogy a gyökérzet és a talaj között ne maradjon hézag, így ekkor is érdemes áthengerelni a területet.

Gyepszőnyeg árlista:

Gyepszőnyeg áraink a rendelés mennyisége szerint változnak.

1-80 m2: 3 490 Ft/m2

81-200 m2: 3 090 Ft/m2

201 m2 felett: 2 790 Ft/m2

Gyepszőnyeg lerakására, személyes egyeztetést követően megbízható kertépítő partnereinket tudjuk ajánlani. Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a kertépítő partnerek a tavaszi szezonban igen leterheltek, így ilyenkor minden esetben előzetes időpont egyeztetés szükséges!

A gyepszőnyeg szállítására minden esetben csak a pontos cím és a rendelési mennyiség írásban történő egyeztetése után tudunk egyedi árajánlatot adni.

A fenti árak csak Budakeszi, Budapesti, Diósdi, Székesfehérvári és Törökbálinti áruházainkban érvényesek.

Rendelés 30 négyzetméter felett a gyepszonyeg@oazis.hu címen.

30 négyzetméternél kisebb rendelés esetén folyamatosan rendelkezésre áll gyepszőnyeg a fenti áruházakban készleten. Erről érdeklődni az adott áruház elérhetőségei közt megadott központi e-mail címen lehetséges. Telefonos, szóbeli megrendelést sajnos nem tudunk elfogadni. 

Gyepszőnyeg rendelés Debrecen, Hajdúnánás és Nyíregyháza környékén (3690 Ft/m2): +36 30 857 08 44 (Nyíregyháza) +36 70 414 28 82 (Debrecen)

Gyepszőnyeg rendelés Szegeden és környékén (3790 Ft/m2): +36 30 716 91 01

Gyepszőnyeg rendelés Dunakeszin dunkaeszi@oazis.hu :
1-80 m2: 3 790 Ft/m2; 81-200 m2: 3 290 Ft/m2; 201 m2 felett: 3 090 Ft/m2

Egyéb településeken és környékeken az adott áruház központi telefonszámán érdeklődhetnek.

Áraink változtatásának jogát fenntartjuk. Az akciók a készletek erejéig érvényesek.

Hasznos olvasnivalók a gyepkezelésről itt találhatóak.

Mégis inkább fűmagot vetnél? Rendelj a Webshopban!

További áruházi szolgáltatásaink