Ezek is érdekelhetnek

A 6 legfontosabb teendő nyaralás előtt

Top 10 szobanövény

Sok szobanövény hozzánk hasonlóan szeret kicsit kiruccanni a nyáron. No persze ők nem vágynak a vízpartra, többnyire már a kertben is remekül érzik magukat. Az orchideák általában meghálálják, ha ilyenkor egy nagyobb fa árnyékos tövébe költöztetjük őket, de számos virágzó vagy akár nagyobb szoliter növény is jól érzi magát odakint, nem is beszélve a mediterrán származású fajtákról, amiket mind kitehetünk. Amire ilyenkor mindenképp érdemes figyelnünk, hogy a beltéri kaspók alja nem lyukas, így egy nagyobb esőzés után könnyen kárt tehet a cserepekben megálló pangóvíz. Az állandó odafigyelés ellenére, ha zivatarosabb időt jósolnak, a növényeket érdemes lehet védettebb helyre vinni. Az erősebb széllökésekkel is vigyáznunk kell. A nagyobb lombozatú kedvenceink könnyen felborulnak, de e nélkül is kárt tehet bennük az erős szél vagy huzat, így észnél kell lennünk.

Kertész Kesztyű, zöld, 7-8-9-10
1990 Ft
Oázis Összecsukható rekesz
2490 Ft

Néhány általános szabályt tartsunk be, ha kivisszük beltéri kedvenceinket a szabadba:

  1. Soha ne tegyük ki őket erős napra!
  2. Ügyeljünk, hogy akár mindennapos öntözést is igényelhetnek!
  3. Hetente egyszer az öntözővízhez adjunk egy kevés tápoldatot is!
  4. Kisebb esőzések jót tesznek a növénynek, de viharok előtt vigyük őket védett helyre!
Oázis Agyaggranulátum, 5 liter
1490 Ft
Oázis Agyaggranulátum 1 liter
699 Ft

Levéldísznövények

A levéldísznövények ‒ mint a fikuszok vagy a filodendronok ‒ akár októberig is kint maradhatnak, de olyan helyet válasszunk nekik, ahol egy nagyobb szél nem tépázza meg őket. Változó, hogy melyik faj bírja a napot, és melyik van el inkább árnyékban, ezért ezt ki kell tapasztalnunk.

Virágzók és orchideák

Kifejezetten védjük őket az erős napsugárzástól, és ha forró nyári időre számíthatunk, sose hagyjuk őket éltető víz nélkül!

Pálmák

A pálmafélékről általánosságban elmondható, hogy jól bírják a napsütést és a meleget. Óvatosan szállítsuk a méretes és nehéz cserepeket, nehogy sérülést szenvedjünk!

Oázis Virágzó szobanövény föld, 3 liter
449 Ft
Oázis Virágzó növény tápoldat 500 ml
899 Ft