Ezek is érdekelhetnek

Virághagymás rétek a kertben

Időutazás hagymásokkal

Még messzinek tűnhet a következő tavasz, sőt, a nyári kánikulában belegondolni is nehéz, hogy egyszer majd tél is lesz. Mégsem árt előre gondolkodni, ha igazán szép, színes, virágzó és illatos kertet szeretnénk, akár már februártól. A majd jövő évi tavasszal virágzó hagymás virágokat bizony már augusztus végén elültethetjük.

Az Oázis Kertészetben Webshopjában éppen ezért évek óta virághagyma előrendelési akciókkal dobjuk fel a nyarat. Itt és ilyenkor a legnagyobb a választék, sokkal szélesebb, mint bármelyik kertészeti áruházban személyesen vásárolva. Több száz izgalmas szín és virágváltozat közül  válogathatunk, legyen szó akár a nagy kedvenc tulipánról, nárciszról, jácintról, vagy krókuszokról, gyöngyikékről, tőzikékről.

A nyáron elültetett hagymák ősszel lassan, de alaposan begyökeresednek, így megerősödve várják a telet. A hideghatásra bár mindenképpen szükségük van, a tél komoly kihívás is lehet számukra, ezért nem érdemes az utolsó pillanatig várni.

Persze ültetni egészen a fagyok érkezése előtti 1-2 hétig lehet. Ha a hagymákat most csak beszerezni akarjuk, de később ültetnénk el, úgy tartsuk őket sötét, hűvös, jól szellőző helyen.

A hagymák végleges helyükre kerülve a jó vízelvezetésű talajt kedvelik, és szeretnek napos helyen lenni. Azonban azt se felejtsük el, hogy legtöbbjük a fák levélbontása előtt virágzik, így nagyobb fák tövében is megkaphatják a kellő tavaszi napfényt, még mielőtt azok kihajtanának.

A hagymákat ökölszabály szerint saját magaságuknál kétszer mélyebre kell ültetni, csúcsukkal felfelé állva, de erről részletesebben ebben a cikkben írunk.

Irány a Webshop!