Egy kert számos funkcióval bírhat. Helyszínül szolgálhat a pihenéshez és feltöltődéshez, teret adhat a játéknak, lehetőséget a kültéri főzéshez és étkezéshez, vagy egyszerűen csak kiemelheti a családi ház szépségét. Egy valami azonban bizonyos: szilárd burkolatokra és járdára minden kertben szükség van. És ha ez így van, miért tekintenénk rá szükséges rosszként, ha a jól megválasztott burkolat akár a kert dísze is lehet?

Teremtsünk összhangot

A térkő nem lehet csupán útburkolat. Tekintsünk meg számtalan példát a magazinokban és az interneten, legyünk kreatívak, majd gondos tervezéssel és kiválasztással teremtsünk összhangot a térburkolat megjelenése, funkciója, a kert növényei és az épület között. Vegyük figyelembe az épület stílusát, a domináns színeket, a kert és a ház arányait. Tartsuk szem előtt azt is, hogy kerti burkolatot hosszú időre választunk, így érdemes a kiváló minőség mellett a térkő megjelenésére és kezelhetőségére is fókuszálni.

A természetből merített ihlet

Jelenleg a kerttervezésben és az építészetben is éppúgy divatos a hűvös minimalizmus, mint a természetes megjelenés. A modern épületeket hangsúlyozó, nagyméretű és egyszínű térburkolatok mellett megjelentek a különleges színű, rusztikus megjelenésű térkövek, amelyek megalkotásánál az SW Térkő fejlesztői a természetből merítettek ihletet. Remek lehetőséget rejtenek a burkolásnál kagylóhéj vagy a dióhéj árnyalatát utánzó, a kőzetek színvilágát (antracit, tufa, gránit, pala) vagy a nyári rét színeit (széna) megidéző térburkolatok. Fokozhatjuk a hatást, ha a térkő mellett a kerítés, a magasított ágyás, a támfal vagy a pergola tartóoszlopa is a burkolat színeivel harmonizál. Erre pedig van lehetőség.

Környezettudatosság

Bizonyára meglepő, hogy a térkő és a környezettudatosság fogalom együtt kerül említésre, de ne feledjük: a kiselemes burkolatok egy esetleges felbontás után újra lerakhatók, az egyes elemek könnyen cserélhetők, és alapvető karbantartással hosszan megőrzik díszítő értéküket.