arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up arrow-special chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up book bulb bus cart check checklist clock cursor database disable download email email2 email3 facebook fax flower glasses hand-flower heart info info-full instagram lock meal pen percent percent-outline phone phone2 pin pin map-pin play play-full play-simple print requirements-light requirements-temprature requirements-vapor requirements-water search shop sprinkler test-tube-leaf trash oazis eatable wind fragrant herb hungarian-product nutrient-solution rare-product special-ground-req toxic winter-proof service1 service2 service3 service4 service5 service6 ornamentals1 ornamentals2 ornamentals3 ornamentals4
vissza

lándzsalevél, mózeskosár, ámpolnarózsa (Tradescantia spathacea (Rhoeo discolor))

Tudnivaló, a Dísznövény lexikonról

A Dísznövény lexikon nem az Oázis aktuális árukészletét hivatott bemutatni, hanem a dísznövények ápolási útmutatóját tartalmazza. Az aktuális árukészletekről az áruházaknál közvetlenül érdeklődhetsz.

Áruházaink megtekintése

Felhasználása: félárnyékos, ablak közeli helyen.
Fej- vagy oldalhajtás-dugvánnyal szaporítható. Fejdugvánnyal úgy szaporítjuk a növényt, hogy a hajtáscsúcson levő legfelső 2-4 levél vagy levélpár alatt elvágjuk azt. Ha a növény fásszárú, akkor a fejdugvány szára lehetőleg félig fás legyen. Ha sok új egyedet akarunk előállítani, vagy csak az idősebb szárrészek hajlamosak a gyökeresedésre oldalhajtás-dugványozást is választhatunk. Az utóbbi esetben az oldalhajtásdugványt lefelé húzva szakítjuk le úgy, hogy a főhajtásból egy kis kéregrész maradjon hátra (kalapácsos dugvány). A szakítás helyét vágjuk simára. Az így elkészített dugványokat körülbelül 2 cm mélyen gyökereztető-közegbe (tőzeg, homok, perlit vagy ezek keveréke) tűzdeljük, vagy vízzel töltött pohárba állítjuk. Mivel a levelek a levágás után is párologtatnak a megfelelő páratartalomról és az emiatt kialakuló gombafertőzések megakadályozásáról gondoskodni kell. Mindkét esetben a gyökeresedés serkenésére használhatunk NES és IVS alapú gyökereztető-hormonokat.

Méret 0 - 80

A növény igényei:

Egyéb tudnivalók:

Jellemzően mikor található meg az Oázisban?

jan feb már ápr máj jún júl aug sze okt nov dec
A növény aktuális elérhetőségéről és készletéről kérjük érdeklődj áruházainkban.

Hasonló növények

zebrapletyka, tarka pletyka, ezüst pletyka, csíkos pletyka (Tradescantia zebrina (Zebrina pendula, Z. purpusii))
Zebralevél (Calathea ornota ,Sanderiana,)
Zebralevél, kehelyvirág, csodalevél (Calathea lietzei)
Zebralevél, kehelyvirág, csodalevél (Calathea picturata Argentea)
Vizipálma, szobapalka, felemáslevelű palka, örvös palka (Cyperus alternifolius)
Vizipálma, szobapalka, felemáslevelű palka, örvös palka Zumula fajátja (Cyperus alternifolius (C. involucratus) Zumula)