arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up arrow-special chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up book bulb bus cart check checklist clock cursor database disable download email email2 email3 facebook fax flower glasses hand-flower heart info info-full instagram lock meal pen percent percent-outline phone phone2 pin pin map-pin play play-full play-simple print requirements-light requirements-temprature requirements-vapor requirements-water search shop sprinkler test-tube-leaf trash oazis eatable wind fragrant herb hungarian-product nutrient-solution rare-product special-ground-req toxic winter-proof service1 service2 service3 service4 service5 service6 ornamentals1 ornamentals2 ornamentals3 ornamentals4

Pálmák és beltéri levéldísznövények

A legtrendibb szobanövények: A Monstera

Pálmák és beltéri levéldísznövények

Ha van olyan szobanövény, ami már akár nagyszüleink idejében is magabiztosan díszítette a lakásokat, lépcsőházakat, az nem lehet más, mint a Monstera Deliciosa, azaz a könnyezőpálma. Jellegzetes, szeldelt, méretes levelei mellett könnyű gondozásának is köszönheti népszerűségét és hogy a mai napig minden lakásdzsungel alappillére.

A legtrendibb szobanövények: a Filodendron

Pálmák és beltéri levéldísznövények

A filodendronok szinte már-már kötelező alapdarabjai minden lakásdzsungelnek, hiszen gondozásuk még kezdő szobakertészek számára is nagyon egyszerű, és mégis nagyon mutatósak tudnak lenni egy-egy polcról alálógva, vagy épp egy falon, ajtó körül felfuttatva.

A legtrendibb szobanövények: Alokázia

Pálmák és beltéri levéldísznövények

Az elmúlt években újra egyre nagyobb körben tombolni kezdett a szobanövényláz, és emiatt ebben a cikksorozatunkban szeretnénk nektek bemutatni azokat a növényeket, amelyek manapság a legelterjedtebbé váltak a fiatalok körében. A sort az alokáziákkal (ördöglevél) kezdjük, akik a kontyvirágfélék családjába tartozó, Délkelet-Ázsia trópusi esőerdeiből származó levéldísznövények.

Pálmák: Areca, az aranygyümölcspálma

Pálmák és beltéri levéldísznövények

Ez a többtörzsű pálma az egyik legismertebb a lakásban tartható pálmák közül. Mivel könnyen kezelhető, ezért irodákba is ajánlott.

Pálmák: Howea, a kenciapálma

Pálmák és beltéri levéldísznövények

Idehaza kedvelt szoliternövény mely viszonylag könnyen tartható, jól tűri szobai körülményeket és bár lassan, de akár két és fél méteresre is megnő.

Szoliterek: jukka, a pálmaliliom rejtélye

Pálmák és beltéri levéldísznövények, Szobanövények

A Yucca szó hallatán általában mindenkinek egy szobanövény jut eszébe: vastag, egyenes törzs esetleg alul bunkósan kiszélesedő, többfelé elágazó törzs tetején pálmaszerűen elhelyezkedő levelekkel.

Szoliterek: Kakaó és vadkakaó

Pálmák és beltéri levéldísznövények, Szobanövények

Két izgalmas, csak a nevükben rokon növény a kakaó és a vadkakaó. Furcsa mód azonban csak az utóbbit nevelhetjük otthon.

Szoliterek: Kroton, a csodacserje

Pálmák és beltéri levéldísznövények, Szobanövények

Ez a látványos, pirosas-narancsos-sárgás-barnás színekben pompázó növény tökéletes választás, hogy lakásunkba is egy kis színt varázsoljunk!

Szoliterek: Schefflera, a kenguruk fája

Pálmák és beltéri levéldísznövények, Szobanövények

Schefflera, esernyőfa, sugárarália, polipfa… Ezek a megnevezések mind ugyanazt a látványos, léggyökerekkel rendelkező növényt takarják, mely az Aráliafélék családjába tartozik.

Szoliterek: Monstera, a könnyezőpálma

Pálmák és beltéri levéldísznövények, Szobanövények

A 70-es években nagyon divatos növények voltak a filodendronok (Philodendron) és a könnyezőpálmák (Monstera). Szinte minden lakásban, iskolában, irodában, lépcsőházban találhattunk legalább egyet! Aztán hirtelen kinyílt a világ és rengeteg, addig kevésbé ismert növény került forgalomba, újabb és újabb fajták sokaságával találkozhattunk, a régi kedvencek a háttérbe szorultak.

28 áruházban várunk szeretettel!

Közép-Magyarország Nyugat-Dunántúl Budapest Közép-Dunántúl Észak-Alföld Dél-Dunántúl Dél-Alföld
plant

Kérdésed van?Az Oázis válaszol

Tedd fel növényápolással vagy áruházainkkal kapcsolatos kérdésed! 48 órán belül válaszolunk.