arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up arrow-special chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up book bulb bus cart check checklist clock cursor database disable download email email2 email3 facebook fax flower glasses hand-flower heart info info-full instagram lock meal pen percent percent-outline phone phone2 pin pin map-pin play play-full play-simple print requirements-light requirements-temprature requirements-vapor requirements-water search shop sprinkler test-tube-leaf trash oazis eatable wind fragrant herb hungarian-product nutrient-solution rare-product special-ground-req toxic winter-proof service1 service2 service3 service4 service5 service6 ornamentals1 ornamentals2 ornamentals3 ornamentals4

Szobanövények

DIY ünnepi dekorációs ötletek mikulásvirággal – 2

Karácsony, Szobanövények

A mikulásvirág az advent sztárja. Az ünnepi időszakban nagyobb kedvvel állunk neki kézműveskedni és díszíteni, ezekben a tevékenységekben pedig nagyszerű partner a mikulásvirág.

Hogyan tartsd életben a mikulásvirágodat (jövő év) mikulásig?

Karácsony, Szobanövények

Néhány egyszerű tanácsot megfogadva hónapokon át tündökölhetnek növényeink

Ismerd meg a COMPO COMPLETE növényápoló termékeket!

Szobanövények, Tavaszi tippek

A COMPO COMPLETE tápoldat, a kerti trágya és a levélspray minden szükséges összetevőt tartalmaznak, ami az egészséges, gyönyörű és a gazdagon virágzó növényeknek kell.

Légtisztító szobanövények

Otthoni praktikák, Szobanövények

Az nem újdonság, hogy a növények tisztítják a levegőt, káros anyagokat kötnek meg, és oxigénnel dúsítják a környezetünket. Az utóbbi években azonban egyre többet tudhattunk meg ezen képességeikről, és hogy melyek az ilyen téren leghatékonyabb növények. Velük aztán érdemes körbevenni magunkat otthon, és ha lehet, a munkahelyen is!

Szoliterek: jukka, a pálmaliliom rejtélye

Pálmák és beltéri levéldísznövények, Szobanövények

A Yucca szó hallatán általában mindenkinek egy szobanövény jut eszébe: vastag, egyenes törzs esetleg alul bunkósan kiszélesedő, többfelé elágazó törzs tetején pálmaszerűen elhelyezkedő levelekkel.

Szoliterek: Kakaó és vadkakaó

Pálmák és beltéri levéldísznövények, Szobanövények

Két izgalmas, csak a nevükben rokon növény a kakaó és a vadkakaó. Furcsa mód azonban csak az utóbbit nevelhetjük otthon.

Szoliterek: Kroton, a csodacserje

Pálmák és beltéri levéldísznövények, Szobanövények

Ez a látványos, pirosas-narancsos-sárgás-barnás színekben pompázó növény tökéletes választás, hogy lakásunkba is egy kis színt varázsoljunk!

Szoliterek: Schefflera, a kenguruk fája

Pálmák és beltéri levéldísznövények, Szobanövények

Schefflera, esernyőfa, sugárarália, polipfa… Ezek a megnevezések mind ugyanazt a látványos, léggyökerekkel rendelkező növényt takarják, mely az Aráliafélék családjába tartozik.

Szoliterek: Monstera, a könnyezőpálma

Pálmák és beltéri levéldísznövények, Szobanövények

A 70-es években nagyon divatos növények voltak a filodendronok (Philodendron) és a könnyezőpálmák (Monstera). Szinte minden lakásban, iskolában, irodában, lépcsőházban találhattunk legalább egyet! Aztán hirtelen kinyílt a világ és rengeteg, addig kevésbé ismert növény került forgalomba, újabb és újabb fajták sokaságával találkozhattunk, a régi kedvencek a háttérbe szorultak.

Kedvenc mini szobanövényeink

Szobanövények

Bemutatunk pár kisméretű kedvencet, melyek évek múltán sem nővik ki a lakást, ellenben annál zöldebbé teszik azt!

27 áruházban várunk szeretettel!

Közép-Magyarország Nyugat-Dunántúl Budapest Közép-Dunántúl Észak-Alföld Dél-Dunántúl Dél-Alföld
plant

Kérdésed van?Az Oázis válaszol

Tedd fel növényápolással vagy áruházainkkal kapcsolatos kérdésed! 48 órán belül válaszolunk.