Ezek is érdekelhetnek

Így gondozd a szobanövényeket télen!

Szobanövények a szabadban

Többször hallottuk már, hogy valakinek azért nincsenek növényei, mert túl kicsi lakásban él. Gyakori tévhit, hogy a növényeknek sok helyre van szüksége. Bár ez számos fajtára igaz, most bemutatunk pár kisméretű kedvencet, melyek évek múltán sem növik ki a lakást, ellenben annál zöldebbé teszik azt!

Mini orchideák

Bizony, a leleményes nemesítők nem csak egyre újabb színváltozatokat hoznak létre, de lepkeorchideából már egészen kicsik is kaphatók. Nem csak a virágzatuk, száruk, leveleik, gyökérzetük is lényegesen kisebb, így a növény csak 15-20 cm magas. Egy hozzá illő mini kaspóban a legszűkebb párkányt is feldobja!

Kaktuszok és szukkulensek

Bár néhány oszlopos kaktusz igen szép tempóban tör a magasba, a többségre ez nem jellemző. A különböző fáskövirózsák, echeveriák mind nagyon dekoratívak, és bár folyamatosan fejlődnek, jellemzően nem növik ki eredeti cserepüket.

Oázis Kaktusz tápoldat 500 ml
899 Ft
Oázis Kaktusz föld, 3 liter
2790 Ft

Bonsaiok

Hogyan is maradhatnának ki ebből a felsorolásból a távolkelet gondosan metszett mini fái? Természetesen sehogy! Fontos tudnunk, hogy számtalan fajtát lehet kapni bonsai formára alakítva, így egyáltalán nem mindegy, hogy mit választunk. Erről mindenképp érdemes a kertészetben dolgozó kollégáktól segítséget kérnünk.

Oázis Bonsai tápoldat 500 ml
899 Ft
Oázis Bonsai föld, 3 liter
599 Ft

Korallbogyó

Ez a kis pamacs zölden nem túl látványos, ám nyár végén élénk narancsos-pirosas bogyók lepik el, amik akár hónapokig is megmaradnak. Így már egészen vidám, színes látványt nyújt és nem kell tartanunk tőle, hogy kinövi 12-14 cm átmérőjű cserepét. Ma már egyre több színben kapható, így akár sormintát is alkothatunk egy kis csoportjukból.

Oázis Levéldísznövény föld, 3 liter
449 Ft
Oázis Levéldísznövény tápoldat 500 ml
899 Ft

Hálóslevél

Ahogy ezt a neve is sejteti, a Fittoniákat nem a virágzatuk miatt szeretjük. Közép- és sötétzöld levelük erezete azonban nagyon látványos. Ezt ugyanis a fehértől a rózsaszínen és élénk pinken keresztül egészen a bordóig vékony, színes erek taglalják, amik az egész növényt igazán különlegessé teszik. Ha az egyenletesen meleget és folyamatosan magas páratartalmat tudjuk biztosítani, sokáig változatlanul kicsi, de gyönyörű marad.

Oázis Virágzó szobanövény föld, 3 liter
449 Ft
Oázis Virágzó növény tápoldat 500 ml
899 Ft

Ráncos törpebors

A Brazíliában őshonos növény itthon csak szobában tartható, így ritkán haladja meg a 25 cm-es magasságot. Tömött, sűrű szívformájú levélzetének felülete igen jellegzetes, erősen barázdált. Innen törnek felfelé világos színű, kacskaringós virágai, amik bohókás jelleget kölcsönöznek neki.

Korallbokor

Még egyszer korall, de egészen máshogy. Solanum capsicastrum ugyan a burgonyafélék családjába tartozik, mégis kb. cseresznyeméretű élénk piros bogyói miatt szeretjük. Ritkán nő 25-30 cm-nél nagyobbra, így tényleg bárhol jól mutat. Sajnos a feltűnő bogyói mérgezők, így kisgyerekeseknek nem ajánljuk.