arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up arrow-special chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up book bulb bus cart check checklist clock cursor database disable download email email2 email3 facebook fax flower glasses hand-flower heart info info-full instagram lock meal pen percent percent-outline phone phone2 pin pin map-pin play play-full play-simple print requirements-light requirements-temprature requirements-vapor requirements-water search shop sprinkler test-tube-leaf trash oazis eatable wind fragrant herb hungarian-product nutrient-solution rare-product special-ground-req toxic winter-proof service1 service2 service3 service4 service5 service6 ornamentals1 ornamentals2 ornamentals3 ornamentals4
Teleltetés, Bérteleltetés

Teleltetés, Bérteleltetés

Áruházi szolgáltatásaink, Vállalati szolgáltatásaink
Fagyérzékeny növények bérteleltetését vállaljuk profi körülmények között, meleg és hidegházainkban, Nálunk teleltetett növényeit egész télen öntözzük, gondozzuk, a szükséges...
Fagyérzékeny növények bérteleltetését vállaljuk profi körülmények között, meleg és hidegházainkban, Nálunk teleltetett növényeit egész télen öntözzük, gondozzuk, a szükséges...

Elérhető az alábbi áruházainkban:

Közép-Magyarország Nyugat-Dunántúl Budapest Közép-Dunántúl Észak-Alföld Dél-Dunántúl Dél-Alföld
plant

Az Oázis Soroksári kertészete 2023/2024 telén ismét vállal teleltetést az erre kialakított teleltető házakban.

Fagyérzékeny növények bérteleltetését vállaljuk profi körülmények között, meleg és hidegházainkban, Ránk bízott növényeit egész télen öntözzük, gondozzuk, a szükséges növényvédelmi, kártevők elleni kezeléseket rendszeresen megkapják.

A teleltetésre a kertészetben korlátozott terület áll rendelkezésre. Kérjük megrendelőinket, hogy az őszi időszakban mielőbb vegyék fel a kapcsolatot kollégáinkkal, hogy helyet tudjunk biztosítani. Csak az írásban visszaigazolt rendeléseket áll módunkban teljesíteni.

A növények be- és kiszállítása csak egyeztetett időpontban történhet, a teleltetőház nem a soroksári áruház nyitva tartási idejében látogatható. Nem egyeztetett időpontban nem tudjuk garantálni a növények befogadását-kiadását.

A bérteleltetés időszaka: 2023. október 13. – 2024. március 18.

teleltetés bérteleltetés
A bérteleltetett növények szépen egymás mellé rendezve várják a tavaszt.

Teleltetési árak
Hidegházban: 28.000 Ft (22.047 Ft + Áfa)/ m2 / 5 hónapos bérteleltetési időszak
(min. 0 – 5 C fok közti hőmérsékleten, pl. leanderek, kínai kenderpálmák)
Melegházban: 39.000 Ft (30.709 Ft + Áfa)/ m2 /  5 hónapos bérteleltetési időszak   
(min. 12 – 18 C fok hőmérsékleten, pl. Phoenix, Butia pálmák, hibiszkuszok)

A teleltetési szolgáltatás csak minimum 1 m2 megrendelése esetén vehető igénybe.

A fent megadott árak tartalmazzák a teleltetési időszak alatti rendszeres öntözést és a kétszeri növényvédelmet. Egyedi megbízás esetén, kapacitás függvényében vállalunk metszést és átültetést, melynek költsége az anyagdíjból, és a munkadíjból tevődik össze. A munkadíj 6900 Ft/óra. (5433Ft + ÁFA)

A bérteleltetés költségét a növény által elfoglalt terület (a lombkorona vetülete, m2) alapján határozzuk meg.

Amennyiben megrendelőink a növényeket nem szállítják ki 2024. március 31-ig, akkor minden megkezdett hónapra tárolási díjat számolunk fel, melynek ára hidegházban és melegházban egyaránt 3.000 Ft (2.362 Ft + Áfa)/ m2 / hónap.
Amennyiben szükséges, a meghatározott időtartam előtt és után is van lehetőség a növények teleltetésére, a fent megadott feltételek szerinti tárolási díj ellenében.
Igény esetén a növények szállításának, rakodásának megszervezését is vállaljuk. Azonban kollégáink terheltsége miatt több napos átfutási idővel kell számolni. Budapest területén belül a szállítás díja kerületenként változik. A táblázatban feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, a fuvardíjakat telefonon egyeztetjük le. A ki- és beszállítás külön fizetendő.

Szállítási árak (bruttó): 
XX., XXI., XXIII. kerületekből: 9.900 Ft
Egyéb pesti kerületekből: 17.900 Ft
Egyéb budai kerületekből: 20.900 Ft
Dunaharaszti: 14.900 Ft
Szigetszentmiklós, Szigethalom, Taksony: 20.900 Ft

teleltetés bérteleltetés
A speciálisan e célból kialakított fóliaházban a növényeket rendszeresen gondozzuk, két alkalommal növényvédelmi kezelést is kapnak.

Budapesten kívüli szállítás esetén egyéni árajánlatot adunk.
A fenti szállítási árak 3,5 tonnás tehergépjárműre értendők, nagyobb (7,5 tonna), tehergépjármű igénye esetén 50 %-os felárat számítunk fel. Amennyiben a szállítási cím eléréséhez behajtási engedély szükséges, akkor annak költségei a megrendelőt terhelik.
Szállítás alatt csak a növények közúton való mozgatása értendő. A növények fel- és lerakodását különdíj ellenében vállaljuk. A rakodás díja az első órában: 6985 Ft (5.500 Ft + Áfa ) / fő, ezen felül minden megkezdett óra 4.000 Ft + Áfa / fő. A növények visszaszállításának időpontja és címe ismételt egyeztetést igényel.

A szállítás és a rakodás során bekövetkező bárminemű értékcsökkenésre, törési kárra a kertészet nem vállal felelősséget.

Kérjük, hogy a növények méretét, darabszámát, illetve lehetőség szerint azok fajtáját is előre jelezzék. Mind a szállítás szervezését, mind az előzetes helyigény megállapítását megkönnyíti, ha a növényekről fényképet készítenek (főként a nagyobb értékűekről), és eljuttatják e-mail címünkre: teleltetes@oazis.hu

A növények be- és kiszállítása csak egyeztetett időpontban történhet, a teleltetőház nem a soroksári áruház nyitva tartási idejében látogatható. Nem egyeztetett időpontban nem tudjuk garantálni a növények befogadását-kiadását.

A növények előkészítése 
Javasoljuk, hogy a növényeket még otthon készítsék fel a teleltetésre. Metsszék vissza a leandereket, murvafürtöket, az örökzöldeket és a virágzó mediterrán növényeket, a leanderek virágzatait távolítsák el, permetezzenek az áttelelő kártevők ellen, cseréljék az esetlegesen törött edényeket. Ha ezek a munkák elmaradnak, akkor növény egészségi állapota romlani fog. Kertészetünk különdíj ellenében, írásos megrendelés alapján elvégzi a felkészítő munkákat.

Csak egészséges növényeket áll módunkban teleltetni! Amennyiben a növény beteg, átvételét az Oázis Kertészet munkatársa megtagadhatja. 

Átvételkor a növényekre egyéni jelölőcédula kerül. Javasoljuk azonban, hogy a növényekre Önök is kötözzenek fel névvel ellátott címkét, oly módon, hogy a ragasztás és az írás ne ázhasson le. A teleltetésre került növényekről digitális kép készül.

Garancia 
Garanciát csak az ápolásból eredő problémákra vállalunk (öntözési- és hőmérsékleti károk). Az edények és alátétek (agyag, műanyag stb.) épségért nem vállalunk felelősséget, sem a szállítás, sem a teleltetés alatt.
A kertészet nem vállal felelősséget teleltetési időszak alatti vis major események (gázelzárás, jelentős gázfogyasztás korlátozás, extrém hideg: 3 napnál hosszabb ideig tartó –15 fokos napi minimum hőmérséklet) esetén bekövetkező kárra, a növény elpusztulására.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a teleltetés időtartama alatt a növények nem fejlődnek, nyugalmi állapotban vannak. A magyarországi klímán, a teleltetésre szoruló növények a telet átvészelik, a teleltetőházból kikerülve a vegetációs időszakban tapasztalhatunk majd hajtásfejlődést. Egyes fajok megválhatnak a lombjuktól részben, vagy akár teljesen is (pl. bougainvillea, sundavillea, citrusok, egyéb virágzó mediterrán növények ). Garanciálisan csak az elpusztult növényeket cseréljük abban az esetben, ha a kár ápolásból adódik. 

Fizetési feltételek
A 10 nm alatti megrendelések teleltetési – és a megrendelt be- és visszaszállítási – díját a növények beszállításakor kell előre megfizetni.
A 10 nm feletti megrendelések esetén a teleltetési a díj két egyenlő részletben is fizethető. Az első részletet – és a megrendelt beszállítás – díját a növények beszállításakor, majd a fennmaradó részt – és a megrendelt visszaszállítási díjat – a teleltetési időszak végéig (2023. március 16.), vagy legkésőbb a növények visszaszállításakor kell megfizetni.
Fizetési hátralék esetén a növények kiadását, visszaszállítását az Oázis Kertészet megtagadhatja, a fent megadott feltételek szerint 2023. március 31-től tárolási díjat számíthat fel. A 2023. október 1. dátummal még hátralékkal rendelkező megrendelő növénye vagy más okból el nem szállított növény az Oázis Kertészet tulajdonába kerül.

A növények számára csak abban az esetben biztosítunk helyet, ha a megrendelő írásos megrendelést küld.
Amennyiben megbízza kertészetünket növényei teleltetésével, jelen tájékoztató teleltetési szerződésnek minősül. 

Berdó Csilla teleltetési vezető
e-mail cím: teleltetes@oazis.hu
mobilszám: +3620 931 0072