arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up arrow-special chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up book bulb bus cart check checklist clock cursor database disable download email email2 email3 facebook fax flower glasses hand-flower heart info info-full instagram lock meal pen percent percent-outline phone phone2 pin pin map-pin play play-full play-simple print requirements-light requirements-temprature requirements-vapor requirements-water search shop sprinkler test-tube-leaf trash oazis eatable wind fragrant herb hungarian-product nutrient-solution rare-product special-ground-req toxic winter-proof service1 service2 service3 service4 service5 service6 ornamentals1 ornamentals2 ornamentals3 ornamentals4
Teleltetés

Teleltetés

Áruházi szolgáltatásaink, Vállalati szolgáltatásaink
Az Oázis Soroksári kertészete 2018/2019 telén ismét vállal teleltetést az erre kialakított teleltető házakban.
Az Oázis Soroksári kertészete 2018/2019 telén ismét vállal teleltetést az erre kialakított teleltető házakban.

Elérhető az alábbi áruházainkban:

Közép-Magyarország Nyugat-Dunántúl Budapest Közép-Dunántúl Észak-Alföld Dél-Dunántúl Dél-Alföld
plant

Az Oázis Soroksári kertészete 2019/2020 telén ismét vállal teleltetést az erre kialakított teleltető házakban.

A teleltetésre a kertészetben korlátozott terület áll rendelkezésre. Kérjük megrendelőinket, hogy az őszi időszakban mielőbb vegyék fel a kapcsolatot kollégáinkkal, hogy helyet tudjunk biztosítani. Csak az írásban visszaigazolt rendeléseket áll módunkban teljesíteni.

A növények be- és kiszállítása csak egyeztetett időpontban történhet, a teleltetőház nem a soroksári áruház nyitva tartási idejében látogatható. Nem egyeztetett időpontban nem tudjuk garantálni a növények befogadását-kiadását.

A teleltetési időszak: 2019. október 14. – 2020. március 16.

Teleltetési árak
Hidegházban: 18.900 Ft (14.882 Ft + Áfa)/ m2 / teleltetési időszak
(min. 0 – 5 C fok közti hőmérsékleten, pl. leanderek, kínai kenderpálmák)
Melegházban: 22.500 Ft (17.717 Ft + Áfa)/ m2 / teleltetési időszak 
(min. 14 – 18 C fok hőmérsékleten, pl. Phoenix, Butia pálmák, hibiszkuszok)

A fent megadott árak tartalmazzák a teleltetési időszak alatti rendszeres öntözést és a kétszeri növényvédelmet. Egyedi megbízás esetén, kapacitás függvényében vállalunk metszést és átültetést, melynek költsége az anyagdíjból, és a munkadíjból tevődik össze. A munkadíj 5900 Ft/óra. (4645 Ft + ÁFA)

A teleltetés költségét a növény által elfoglalt terület (a lombkorona vetülete, m2) alapján határozzuk meg.

Amennyiben megrendelőink a növényeket nem szállíttatják ki 2020. március 31-ig, akkor minden megkezdett hónapra tárolási díjat számolunk fel, melynek ára hidegházban és melegházban egyaránt 3.000 Ft (2.362 Ft + Áfa)/ m2 / hónap.
Amennyiben szükséges, a meghatározott időtartam előtt és után is van lehetőség a növények teleltetésére, a fent megadott feltételek szerinti tárolási díj ellenében.
Igény esetén a növények szállításának, rakodásának megszervezését is vállaljuk. Azonban kollégáink terheltsége miatt több napos átfutási idővel kell számolni. Budapest területén belül a szállítás díja kerületenként változik. A táblázatban feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, a fuvardíjakat telefonon egyeztetjük le. A ki- és beszállítás külön fizetendő.

Szállítási árak (bruttó): 
XX., XXI., XXIII. kerületekből: 9.900 Ft
Egyéb pesti kerületekből: 14.900 Ft
Egyéb budai kerületekből: 20.900 Ft
Dunaharaszti: 14.900 Ft
Szigetszentmiklós, Szigethalom, Taksony: 20.900 Ft

Budapesten kívüli szállítás esetén egyéni árajánlatot adunk.
A fenti szállítási árak 3,5 tonnás tehergépjárműre értendők, nagyobb (7,5 tonna), tehergépjármű igénye esetén 50 %-os felárat számítunk fel. Amennyiben a szállítási cím eléréséhez behajtási engedély szükséges, akkor annak költségei a megrendelőt terhelik.
Szállítás alatt csak a növények közúton való mozgatása értendő. A növények fel- és lerakodását különdíj ellenében vállaljuk. A rakodás díja az első órában: 6985 Ft (5.500 Ft + Áfa ) / fő, ezen felül minden megkezdett óra 4.000 Ft + Áfa / fő. A növények visszaszállításának időpontja és címe ismételt egyeztetést igényel.

A szállítás és a rakodás során bekövetkező bárminemű értékcsökkenésre, törési kárra a kertészet nem vállal felelősséget.

Kérjük, hogy a növények méretét, darabszámát, illetve lehetőség szerint azok fajtáját is előre jelezzék. Mind a szállítás szervezését, mind az előzetes helyigény megállapítását megkönnyíti, ha a növényekről fényképet készítenek (főként a nagyobb értékűekről), és eljuttatják e-mail címünkre: teleltetes@oazis.hu

A növények be- és kiszállítása csak egyeztetett időpontban történhet, a teleltetőház nem a soroksári áruház nyitva tartási idejében látogatható. Nem egyeztetett időpontban nem tudjuk garantálni a növények befogadását-kiadását.

A növények előkészítése 
Javasoljuk, hogy a növényeket még otthon készítsék fel a teleltetésre. Metsszék vissza a leandereket, murvafürtöket, az örökzöldeket és a virágzó mediterrán növényeket, a leanderek virágzatait távolítsák el, permetezzenek az áttelelő kártevők ellen, cseréljék az esetlegesen törött edényeket. Ha ezek a munkák elmaradnak, akkor növény egészségi állapota romlani fog. Kertészetünk különdíj ellenében, írásos megrendelés alapján elvégzi a felkészítő munkákat.

Csak egészséges növényeket áll módunkban teleltetni! Amennyiben a növény beteg, átvételét az Oázis Kertészet munkatársa megtagadhatja. 

Átvételkor a növényekre egyéni jelölőcédula kerül. Javasoljuk azonban, hogy a növényekre Önök is kötözzenek fel névvel ellátott címkét, oly módon, hogy a ragasztás és az írás ne ázhasson le. A teleltetésre került növényekről digitális kép készül.

Garancia 
Garanciát csak az ápolásból eredő problémákra vállalunk (öntözési- és hőmérsékleti károk). Az edények és alátétek (agyag, műanyag stb.) épségért nem vállalunk felelősséget, sem a szállítás, sem a teleltetés alatt.
A kertészet nem vállal felelősséget teleltetési időszak alatti vis major események (gázelzárás, jelentős gázfogyasztás korlátozás, extrém hideg: 3 napnál hosszabb ideig tartó –15 fokos napi minimum hőmérséklet) esetén bekövetkező kárra, a növény elpusztulására.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a teleltetés időtartama alatt a növények nem fejlődnek, nyugalmi állapotban vannak. A magyarországi klímán, a teleltetésre szoruló növények a telet átvészelik, a teleltetőházból kikerülve a vegetációs időszakban tapasztalhatunk majd hajtásfejlődést. Egyes fajok megválhatnak a lombjuktól részben, vagy akár teljesen is (pl. bougainvillea, sundavillea, citrusok, egyéb virágzó mediterrán növények ). Garanciálisan csak az elpusztult növényeket cseréljük abban az esetben, ha a kár ápolásból adódik. 

Fizetési feltételek
A 10 nm alatti megrendelések teleltetési – és a megrendelt be- és visszaszállítási – díját a növények beszállításakor kell előre megfizetni.
A 10 nm feletti megrendelések esetén a teleltetési a díj két egyenlő részletben is fizethető. Az első részletet – és a megrendelt beszállítás – díját a növények beszállításakor, majd a fennmaradó részt – és a megrendelt visszaszállítási díjat – a teleltetési időszak végéig (2020. március 16.), vagy legkésőbb a növények visszaszállításakor kell megfizetni.
Fizetési hátralék esetén a növények kiadását, visszaszállítását az Oázis Kertészet megtagadhatja, a fent megadott feltételek szerint 2020. március 31-től tárolási díjat számíthat fel. A 2020. október 1. dátummal még hátralékkal rendelkező megrendelő növénye vagy más okból el nem szállított növény az Oázis Kertészet tulajdonába kerül.

A növények számára csak abban az esetben biztosítunk helyet, ha a megrendelő írásos megrendelést küld.
Amennyiben megbízza kertészetünket növényei teleltetésével, jelen tájékoztató teleltetési szerződésnek minősül. 

Berdó Csilla teleltetési vezető
e-mail cím: teleltetes@oazis.hu
mobilszám: +3620 931 0072