arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up arrow-special chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up book bulb bus cart check checklist clock cursor database disable download email email2 email3 facebook fax flower glasses hand-flower heart info info-full instagram lock meal pen percent percent-outline phone phone2 pin pin map-pin play play-full play-simple print requirements-light requirements-temprature requirements-vapor requirements-water search shop sprinkler test-tube-leaf trash oazis eatable wind fragrant herb hungarian-product nutrient-solution rare-product special-ground-req toxic winter-proof service1 service2 service3 service4 service5 service6 ornamentals1 ornamentals2 ornamentals3 ornamentals4

Oázis Gyepexpert gyeptrágya, moha ellen

Az Oázis Gyepexpert nitrogén műtrágya, magas vastartalommal az élénkzöld gyepért. Hatására a moha kiszárad, így könnyebben kigyomlálható. Tápanyagtartalmának köszönhetően a gyep gyorsabban regenerálódik, a mohától károsodott részek gyorsabban helyreállnak. Alkalmazása elsősorban tavasszal ajánlott.

Előnyei:

  •  élénkzöldé varázsolja a gyepet és segíti növekedését
  • az éles homokot tartalmazó Oázis Gyepexpert felsérti a moharéteget és lehetővé teszi a gyep gyökereinek szellőzését
  •  a trágyázott gyeptakaró gyorsabban regenerálódik, az üres részeket a moha eltávolítása után gyorsan átnövi az új gyep.

Felhasználható:

Mohás gyepek tápanyag utánpótlására 140 g/m2 mennyiségben tavasszal kiszórva és a gyep átgereblyézésével a talaj felszínébe dolgozva. Az alkalmazás ideje alatt ne lépjünk a gyepre, így elkerüljük a gyep károsodását. Figyeljünk arra, hogy az Oázis Gyepexpert csak a gyepre kerüljön és ne érintkezzen más területtel. Beton- és más pórusos felületen rozsdafoltokat hagyhat. Hasznos, ha az alkalmazást 48 óra esőmentes időszak követi. Két nap után már szükséges a gyep locsolása. Az Oázis Gyepexpert felhasználását legjobb, ha összekötjük a gyepfelület kigereblyézésével vagy levegőztetésével (kb. 2-3 héttel az alkalmazás után).

Megelőzés:

A moha terjedését a gyeptakarón hatásosan megakadályozhatjuk rendszeres fűnyíróssal, a levágott fű eltávolításával és megfelelő trágyázással. Kora tavasszal a gyeptakaróból kigereblyézzük a felesleges levél és mohamaradványokat. A gyeptakaró hiányos részeit vessük be a célra megfelelő fűmag fajtával. Az egészséges és esztétikus gyep kialakításának alapfeltételei az évente egyszeri szellőztetés, gyom elleni permetezés szelektív gyomirtóval és az őszi meszezés (például dolomit mésszel). Célszerű a rendszeres trágyázás megfelelő összetett műtrágyával.

Ár 2990 Ft

Egységár: 997 Ft / Kg