arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up arrow-special chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up book bulb bus cart check checklist clock cursor database disable download email email2 email3 facebook fax flower glasses hand-flower heart info info-full instagram lock meal pen percent percent-outline phone phone2 pin pin map-pin play play-full play-simple print requirements-light requirements-temprature requirements-vapor requirements-water search shop sprinkler test-tube-leaf trash oazis eatable wind fragrant herb hungarian-product nutrient-solution rare-product special-ground-req toxic winter-proof service1 service2 service3 service4 service5 service6 ornamentals1 ornamentals2 ornamentals3 ornamentals4

Oázis Prémium Vakondháló, 2x25m

Teljes védelem a vakondtúrások megelőzésére

Gazdaságos és végleges megoldás

Nem pusztítja el a vakondot

A vakondháló egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett, nagyon erős, nagy szakítószilárdsággal rendelkező, időtálló műanyag, fekete háló. Mivel a hálót gyepesítés előtt helyezik a földbe, így az egyfajta fizikai akadályként kerül a vakondok útjába, megakadályozva ezzel annak felszínre jutását.

Teljes védelmet biztosít a vakondtúrások megelőzésére díszkertekben, parkokban, sportpályákon.

Lefektetése csak füvesítés előtt lehetséges.

  • 100 % extrudált PP műanyag háló
  • Szín: fekete
  • Névleges szemméret: 16 x 16 mm
  • Rendkívül erős, UV stabilizált anyag
  • 3 év garancia
  • európai termék

A háló előnyei:

  • Nem pusztítja el a vakondot
  • Nem befolyásolja a növények fejlődését
  • Gazdaságos és végleges megoldás, mely teljes védelmet biztosít
  • Telepítése egyszerű és gyors
  • Vegyszermentes, környezetbarát megoldás
  • Lehetővé teszi a növények utólagos telepítését, illetve megfelelően telepítve a gyepszellőztetést

Telepítés közvetlenül a gyepszőnyeg alá:

Az előkészített talajra fektessük a hálót, közvetlenül a gyepszőnyeg alá. A tekercsek találkozásánál a vakondhálót 15-20 cm-es átfedéssel tegyük le, majd kavicsosabb talaj esetén U alakú fém leszúró tüskével vagy lazább szerkezetű talaj esetén műanyag rögzítő tüskével rögzítsük, 50 centiméterenként.

Telepítés fűmagvetés esetén:

Az előkészített talajra terítsük ki a vakondhálót, ugyanúgy 15-20 cm átfedéssel. A rögzítés szintén a talajnak megfelelő tüskékkel történjen. Majd hordjunk fel a hálóra kb. 5-6 cm fűmagvető földet és egyenletesen terítsük el. Szórjuk el a fűmagot, gereblyézzük a földbe, majd tömörítsük. Ez a mélység még nem akadályozza a megfelelő gyepszellőztetést ( de az max. 2 cm mélységig ajánlott). Fontos, hogy ne legyen több a hálóra kerülő földréteg, mert abban az esetben, a vakond megél a háló teteje fölötti földben, de nem tud leásni a háló miatt, így durva károkat okoz a telepített pázsitban.

Tipp:

Virágágyások, fák, szegélyek, épületek csatlakozásánál a hálót érdemes L alakban felhajtani vagy az objektum alá buktatni és rögzíteni.

Tipp:

Növények utólagos telepítésénél a hálót X alakban kell bevágni, majd szintén szükséges rögzíteni.

Ár 14900 Ft

Egységár: 298 Ft / négyzetméter