A felelősségteljes vállalatvezetés számunkra nem csak egy jótékonykodó, kifelé mutatott hozzáállás. Hitünk és üzleti stratégiánk szerves része, fontos döntéseink irányadója és alakítója.

Ez elmúlt években nyújtott jelentősebb támogatások.

Támogatott program, szervezet
 Támogatás célja
Támogatás mértéke
Jellege
Az együttműködés megvalósulásának időpontja
WWF Magyarország  A Föld órája  145.000 Ft Médiatámogatás  2021 tavasz
Hospice Alapítvány Adománygyűjtés, figyelemfelhívás  145.000 Ft Médiatámogatás  2021 tavasz
Hospice Alapítvány Figyelemfelhívó kampány  60.000 Ft Pénzadomány 2021 tavasz
Budapest Bike Maffia Hajléktalanszállók konyhakertjeinek megvalósítása, fejlesztése 250.000 Ft Szabadon felhasználható terméktámogatás 2021 tavasz
Down Alapítvány Pihenő kert megszépítése 100.000 Ft Szabadon felhasználható terméktámogatás 2021 tavasz, nyár
Capsul Farm Kertészeti oktatás, ismeretterjesztés 100.000 Ft Szabadon felhasználható terméktámogatás 2019-2021
Capsul Farm Kertészeti oktatás, ismeretterjesztés 60.000 Ft Szabadon felhasználható terméktámogatás  2020 nyár
Budapest Bike Maffia Hajléktalanszállók konyhakertjeinek megvalósítása, fejlesztése 250.000 Ft Szabadon felhasználható terméktámogatás 2020 tavasz
UNICEF / Budai Gyermekkórház Pihenőkert kialakítása  100.000 Ft Szabadon felhasználható terméktámogatás  2020 tavasz

Az Oázis Kertészet felelősségvállalási megközelítése

Szűkebb körben igyekszünk megismerni munkatársaink, vásárlóink, megrendelőink, megbízóink elvárásait, arra törekszünk, hogy megfelelő programokkal, kezdeményezésekkel megválaszoljuk igényeiket. Szélesebb körben pedig megpróbálunk minél nagyobb szerepet vállalni a hazai és európai CSR területén. Ezzel a hozzáállással bizonyítunk környezetünk felé, hiszen Magyarországon egyedülálló módon csak az Oázis Kertészet fordít gondot a társadalmi felelősségvállalás intézményére a kertészetek között. Töretlen fejlődésünk azt mutatja, hogy vállaltunknál sikerült egy olyan együttműködést létrehozni, ahol a felelős vállalatvezetést a dolgozók támogatják, vásárlóink pedig segítenek elérni a kitűzött céljainkat.

Az Oázis Kertészet Magyarország vezető gardencenteréhez méltóan igyekszik a szavakon túl tetteivel is bizonyítani, hogy felelősségteljes vállaltként működik. Az Oázis Csoport célja, hogy a vállalat neve egyet jelentsen a felelősnek tartott szervezet értékével.

„Európai értékeket képviselő vezetőként fontosnak tartom, hogy társadalmi szemléletmódunk ne csak a vezető kollégáink feladata legyen, hanem mindennapi munkánk, és életünk szerves része. Én hiszek abban, hogy vásárlóink és megbízóink nem csak a szolgáltatásaink mellett teszik le voksukat, amikor az Oázis Kertészetet választják, hanem fontos nekik az a felelősségteljes hozzáállás is, amivel a társadalmi környezetünkben bizonyítunk.” 

Boross István, alapító

Az Oázis Kertészet az FBN-H tagja

A Felelős Családi Vállalatokért Magyarországon Egyesületet kizárólag magyar tulajdonú vállalkozások alapították. Az egyesület célja, hogy elősegítse a felelős családi vállalkozások létrehozását és működtetését azért, hogy az általuk felhalmozott anyagi és szellemi értékek hosszú távon hozzájáruljanak a családok, a vállalkozások és a nemzeti kultúra fejlődéséhez. Az egyesület tevékenységének középpontjában a tulajdonos családok generációi közötti és azokon belüli együttműködésének fejlesztése áll. Az egyesület integrációs, képzési, kutatási támogatást nyújt, valamint elősegíti a tagok együttműködését, tapasztalatcseréjét, érdekeik érvényesítését. Olyan vállalkozásokat támogat, segít és integrál, amelyek célja a társadalmi szerepvállalás, munkahelyek létesítése és fenntartása, a családi vállalkozási modell meghonosítása, fenntartása és fejlesztése. A támogatás képzési-kutatási, érték és érdekképviseleti, nemzetközi és regionális együttműködési területeken valósul meg.

Vállalatirányítási alapelveink

Felelősségvállalási stratégiánk üzleti stratégiánk szerves része, hiszen ez a hozzáállás az üzlet számára kiemelkedő lehetőségeket rejt. Vállalatunk sikere becsületes és megbízható üzletvitelünkben rejlik. Az Irányelvek minden Oázisos munkatársra egyformán vonatkoznak.

Jövőképünk

Ahol működik, az Oázis Kertészet lesz a leginkább példamutatónak tartott gardencenter.
Az 5 éves vállalati felelősség stratégiánk fogalmazza meg azokat az irányokat, melyeket követünk, hogy e célkitűzést elérjük.

Eszerint célunk

  • széles körben hozzáférhetővé tenni a kertészeti élményvásárlás lehetőségét, hiszen ez gazdasági-társadalmi értéket teremt.
  • megfelelni az érintettek elvárásainak az alábbi fő területeken:
  • magyar termékek arányának növelése a termékkínálatban
  • Kiemelten ügyelni környezetvédelemi törekvésekre
  • a magyar olimpikonok támogatása
  • megfelelő szintű működési standardokat teremteni minden Oázis Kertészetnél. (beszállítói lánc, jó ár/érték arányú termékek, minőségi érékesítés, stb.)

Az Oázis márka: Zöld – mert a természetes értékeket képviseljük, számíthat ránk és bízhat bennünk. Narancssárga – mert dinamikusak vagyunk, mindig új célokat tűzünk ki magunk elé.

Értékeink

Egy hatékony vállalati felelősségi stratégia elengedhetetlen a bizalom megteremtéséhez, és ahhoz, hogy vállalati értékeinknek megfeleljünk.

Elkötelezettség vásárlóink és megbízóink iránt.

Ügyfeleink bizalmukkal ajándékoztak meg bennünket, és mi arra törekszünk, hogy ezt szolgáltatásainkkal, felelősségteljesen viszonozzuk.

Elkötelezettség munkatársaink iránt.

Kitűnő munkatársak együttműködése teszi az Oázis Kertészetet egyedülállóan sikeressé.

Elkötelezettség az Oázis Kertészet jövője iránt

A tettekre koncentrálunk, és az a szándék vezérel bennünket, hogy a legjobbak legyünk.

Elkötelezettség a körülöttünk lévő világ iránt

Felismertük azt a felelősséget, amely az általunk elért növekedés velejárója. Lehetőségeinkhez mérten mindig segíteni fogunk a világban élő embereknek, hogy egy élhetőbb környezetben, teljesebb életet élhessenek.

Etikus beszerzés

Több száz beszállító segítségével biztosítjuk üzleteink zavartalan működését, a kertészetek és ügyfeleink számára szükséges berendezéseket, eszközöket és szolgáltatásokat. Beszerzési csoportunk feladata olyan beszállító partnerek kiválasztása és szerződtetése, amelyek hasonlóan etikusan járnak el az üzleti világban, és képesek folyamatosan kiváló minőségű termékeket és szolgáltatásokat nyújtani. Fontosnak tartjuk, hogy amelyik terméknél lehetséges, ott magyar beszállítókkal dolgozzunk, hiszen környezetünk igényeit legfontosabb szem előtt tartanunk, ezért támogatjuk a hazai árut.

Az Oázis, mint felelős munkáltató

Célunk, hogy a legjobb csapatot állítsuk fel, ahol mindenki örömmel, lelkesedéssel, hatékonyan dolgozhat.

Képzés, oktatás

Nagy hangsúlyt fektetünk új kollégáink szaktudásának fejlesztésére , ezért számos tréninget szervezünk. Kiemelt figyelmet fordítunk vezetőink továbbképzésére, mind szakmai, mind pedig menedzsment területeken. Támogatjuk munkatársaink továbbtanulási törekvéseit is, rugalmas munkaidő beosztással, illetve a képzések mellett kiemelt figyelmet fordítunk arra is, hogy munkatársaink visszajelzést kapjanak munkájukról. A teljesítményértékelésben minden egyes kollégánk részt vesz, vezetőikkel értékelik teljesítményüket, meghatározzák a következő időszak céljait és fejlesztendő területeit.
Munkatársaink erőfeszítéseit és a vállalt jó teljesítményéhez való hozzájárulásukat értékeljük és elismerjük.

Szponzoráció – támogatás

Értékbe fektetünk.

Ezzel a mottóval fejezhető ki az Oázis szponzorációs stratégiája.

Hazai értékbe fektetünk.

Az Oázis kitűzte célul, hogy a magas szintű gazdasági tapasztalatait olyan hazai produktumok támogatására fordítja, amelyek kiemelkedően értékes részét képezik a magyar kertészeti szakmának.

Közösségi értékbe fektetünk.

Az Oázis Kertészet aktív segítője a magyar sportéletnek, 2000 óta többször is a Magyar Olimpiai Csapat arany fokozatú támogatója volt.

Az emberi élet értékébe fektetünk.

Az Oázis Kertészet büszke arra, hogy a magyarországi és nemzetközi jószolgálati szervezetek támogatójaként segítheti a rászorulókat.

Ezek a szponzorációk befektetések is. Hiszen tudatosan választjuk ezen értékek támogatását, hogy nevünk összekapcsolódjon velük.