Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
RO | SK | DK | IT | RU | FR | DE | EN
A legkedveltebb magyar kertszet
AkciókHírekOázis termékekÁruházi szolgáltatásokOázis MagazinOázis webhsop
 

Hogyan válasszunk tökéletes virágföldet?

Az egyszerű virágföldek képesek a legtöbb növényfaj számára szükséges minimumot megadni, a legszebb virágokhoz és legfinomabb gyümölcsökhöz azonban nélkülözhetetlen a megfelelő föld.
Tudta-e, hogy a jó termőföld jó befektetés is egyben?

A jó termőföld egy növénynek olyan, mint a minőségi kozmetikum az Ön bőrének. Növényei gyorsabban és szebbre nőnek, ha a számukra szükséges tápanyagokban bővelkedő földbe kerülnek. A megfelelő termőföld kiválasztásánál nagyon fontos a föld kémhatása, tömöttsége, a benne található tápanyagok összetétele, mennyisége, felvehetősége és ezek aránya. Az egyszerű, sok esetben virágföldnek sem alkalmas termőtalajon növényei nem fognak megfelelően fejlődni, egyes fajok, mint a pálmák, a citrusfélék vagy a bonsai-ok pedig egészen különleges igényekkel rendelkeznek.
A kémhatás minden növény túlélésének a kulcsa
A kertészetekben ma A, B és C osztályú földeket különböztetünk meg annak érdekében, hogy minden növény a megfelelő kémhatású talajba kerüljön.

A rododendronfélék, a ciklámenek, az áfonyafajok és a hortenziák kedvencei az A osztályú, savanyú és mészmentes földek. Néhány páfrányfaj is ilyen talajt keres magának. Nagyon fontos, hogy a mészmentes talajt igénylő növények ne kerüljenek más osztályú földbe, mert ez könnyen a kipusztulásukat is okozhatja.

A legtöbb szobanövény, muskátliféle és balkonnövény viszont a C-vel jelölt lúgos kémhatású, meszes talajban érzi otthonosan magát. A kettő közt nagyjából félúton helyezkedik el az általános vagy semleges talajt jelölő B típusú föld, amelybe a fenti két csoporthoz nem sorolható növények tartoznak.

A termőföldek ABC-je mellett fontos tudnia, hogy vannak olyan speciális földkeverékek is, amelyek a növények egyes életszakaszaihoz lettek elkészítve. Ilyenek például a palántaföldek, melyek gyorsan és könnyen felvehető tápanyagokat tartalmaznak a gyors és biztos csírázáshoz.

Az általunk árusított földtípusok:
Általános virágföld - Bonsai föld - Citrus föld - Fűszernövény föld - Kaktusz föld - Levéldísznövény föld - Muskátli és balkonnövény föld - Natúr Tőzeg - Orchidea föld - Örökzöld föld - Palánta föld - Rhododendron föld - Rózsa föld - Virágzó szobanövény föld - TőzegkockaÜzleteinkben szakértőink szívesen segítenek Önnek a legmegfelelőbb földkeverék kiválasztásában. Árudáink speciális földkeverékeket is forgalmaznak az éghajlatunkon nem őshonos fajok, így az orchidea, a citrusfélék, a pálmák vagy a bonsai-ok számára. Térjen be hozzánk és tegyük együtt szebbé kertjét!
Megjelent: 2018. március 07. 08:19
• • •
További híreink
Fagyott el bármi a március tél miatt?
Még nem tudom.
Nem, szerencsére elővigyázatos voltam.
Csak pár dolog, nem vészes.
Igen, sajnos :(
Vendégkönyvünkbe várjuk kérdéseiket, javaslataikat a honlappal, cégünkkel kapcsolatban.
Olvasson bele Magyarország legnépszerűbb ingyenes kertészeti magazinjába! A legújabb számokat áruházainkban találja meg!
Ismerkedjen meg a növényekkel az itt található látványos videók segítségével.
 

Akciós muskátli pakkok és kiegészítők

Minden évben egyre népszerűbbek a muskátli palánták!
Nem is véletlenül, hiszen már álló, futó, félfutó fajtákból, több színben is választhatunk. Mi több, fejlődésüket kimondottan számukra kialakított földdel, tápoldattal és táprúddal is segíthetjük.

[ bővebben ]

Akciós egynyári palánták

Már 139 Ft-tól

[ bővebben ]

Akciós Oázis Szerszámok

Ásó, lapát, gereblye: minden kertbe kell belőle!

[ bővebben ]

Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
Cégismertető       Franchise       Impresszum       Társadalmi felelősségvállalás       Dokumentumok       Dísznövény kölcsönzés
Copyright 1992-2009 - Oázis Kertészet. Minden jog fenntartva.