A legtöbb hobbikertész már ismeri az adott növénycsoportok számára, eltérő igények szerint kialakított virágföldeket. Könnyen belátható, hogy a végtelenül sokszínű növényvilág különböző tagjainak az ideális talajigénye is eltérő. A kertészkedés tudománya ma azonban már nem áll meg a tömörség és Ph érték szabályozásánál.

Mindent a virágzó balkonokért!

Az egynyári balkonnövények és muskátlik továbbra is vitathatatlanul a legnépszerűbb növények idehaza, hisz március végétől akár októberig is rendíthetetlen virágzással örvendeztetnek meg minket. Pedig igen mostoha körülmények közt kell helyt állniuk. Bár a legtöbbjük a tűző napot kedveli vízigényük is igen nagy, a földjük kiszáradását pedig akárcsak 1-2 órára is igen rosszul viselik. Mindezt nehezíti, hogy a balkonládák, dézsák, akasztós és fali cserepek, űrtartalma viszonylag kicsi. Márpedig a kisebb föld mennyiség kevesebb vizet tud megkötni, és hamarabb ki is szárad. Ezen segít az Oázis Prémium muskátli és balkon föld, mely a tápanyagban gazdag humuszos föld mellett egyéb kiegészítőket is tartalmaz. A kókuszrost amellett, hogy igen könnyű, rengeteg vizet tud megkötni és tárolni, amíg a gyökereknek arra szüksége nem lesz. Hasonló célt szolgál a kertészeti perlit és a sphagnum moha tőzeg is, melyek ugyanakkor szellőssé, a levegő számára jól átjárhatóvá teszik az ültetőközeget, ami az egészséges gyökérfejlődéshez elengedhetetlen. Prémium földjeink emellett extra tápanyagot, granulált szarvasmarhatrágyát is tartalmaznak. Ez lassan bomlik le, így biztosan egész nyáron megadják növényeinknek a folyamatos virágzáshoz szükséges energiát.

Prémium Balkon föld, 20 liter
1790 Ft
Oázis Muskátli és balkonnövény tápoldat 1000 ml
1490 Ft

 Termesszünk otthon!

Idehaza is reneszánszát éli az otthoni zöldség- és fűszertermesztés. Nem is csoda, hiszen saját kezünk munkája garantáltan finomabb termést hoz, mint a bolti társaik. A kiskerti veteményesek gazdái egy dologra biztosan ügyelnek: a megbízható, kiváló minőségű alapanyagokra. Bármilyen furán is hangzik ilyen, a termesztéshez elengedhetetlen alapanyag az Oázis Prémium zöldség föld is. Legyen szó magaságyásokról, hagyományos veteményesről, vagy cserépben, balkonládában nevelt zöldségfélékről, ez mindent tartalmaz amire csak szükség lehet. Az extra aktiváló hatás és a bő termés érdekében szerves marhatrágyát kevertünk bele. Az ebben levő szerves savvegyületek oldják a talajban található ásványi anyagokat, hogy a növények gyökerei nagyobb mennyiségben tudják azokat hasznosítani. Így csökken a nélkülözhetetlen ásványi anyagok hiányából adódó betegségek kialakulásának esélye.

Prémium Zöldség föld, 20 liter
1790 Ft
Prémium szerves zöldség trágya, 1,5 kg
2490 Ft

Univerzális megoldás

A növények jelentős részének nincsenek rendhagyó, különleges igényeik, egyszerűen csak kiváló minőségű földre van szükségük. Számukra ajánljuk az Oázis Prémium általános virágföldet! Ez önálló termesztő közegként általában minden növénynek – a nagyon savanyú talajt igénylő növények kivételével – megfelel. Szintén tartalmaz perlitet, mohatőzeget és szerves trágya granulátumot. A prémium földek ráadásul most minden korábbinál kényelmesebb, 25 és 40 literes, szakadásbiztos zsákokban kerülnek forgalomba. A Kisebb kiszerelést ráadásul a bevásárlószatyrokhoz hasonló füllel láttuk el, hogy a lehet legkényelmesebben vihessük haza őket.

Prémium Általános föld, 20 liter
1790 Ft