Ezek is érdekelhetnek

Rózsák: A megfelelő hely kiválasztása

Rózsák: A metszés

A tápanyagok utánpótlása mindig lebegjen szemünk előtt, ha rózsáinkról van szó. Virágzás alatt, a nyári hónapokban a növény rengeteg energiát fogyaszt, és feléli minden tartalékát. Az elégtelen tápanyag utánpótlás nem csak a virágzást akadályozza, de a legyengült növényen könnyebben megtelepszenek a gombák és kártevők. Ha növény immunrendszere legyengülten várja a telet, az sajnálatos fagyásokat is eredményezhet.

Az egyenletes trágyázás a siker titka. Alapvetően két típusból, szerves és műtrágyából választhatunk, de mind a kettőnek megvan a maga felhasználási ideje és miértje. Igény és évszak szerint válasszuk a megfelelőt.

Természetes védelem

A marhatrágya és a komposzt nagyon jó a növénynek. A szerves trágyákból a tápanyagok lassan szívódnak fel, mivel a mikroorganizmusok a maguk tempójában végzik a lebontást. Ésszerű tavasszal és ősszel egy nagyobb adagot kiszórni a növény körüli földre. A téli hónapok előtti trágyázás különösen fontos, hogy rózsánk felkészülten várhassa a fagyokat.

Oázis Szarvasmarhatrágya, 45 liter
2190 Ft
Oázis Szarvasmarhatrágya, 20 liter
1290 Ft

Mesterséges segítség

A műtrágyákat mindig ésszel használjuk, mert mint minden vegyi anyag, túladagolva károsítja a környezetet. Mindig olvassuk el a dobozon lévő tájékoztatót! A hosszú hatású műtrágyák hasznosabbak a növény szempontjából, mint az azonnal bomlók, de tápoldatot is alkalmazhatunk, ha hirtelen segítségre van szükségünk. A hosszú hatásút ajánlatos még március-áprilisban, a növekedési idő alatt kijuttatni a földbe, majd június közepe-végén megismételni. A rózsák növekedés, de különösen virágzás alatt rengeteg energiát emésztenek fel, amiket pótolni kell. Június után már ne adjunk több műtrágyát, hogy a növény a megfelelő időben visszahúzódhasson a téli pihenőre.

Oázis Rózsa trágya, 1 kg
1390 Ft
Oázis Rózsa föld, 20 liter
1190 Ft