Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
RO | SK | DK | IT | RU | FR | DE | EN
A legkedveltebb magyar kertszet
AkciókHírekOázis termékekÁruházi szolgáltatásokOázis MagazinOázis webhsop
 

Vendégkönyv

Vendégkönyvünkbe várjuk kérdéseiket, javaslataikat a honlappal, cégünkkel kapcsolatban. A lila keretes mezők kitöltése kötelező. A biztonsági kódot kérjük másolja a kód melletti mezőbe.
Név  
E-mail cím  
Tárgy  
Szöveg  
Biztonsági kód  
 
Hozzászólások
Mangrove
Udvozletem. Erdeklodnek hogy lehet e kapni onoknel barmilyen mangrove csemetet? Valaszukat elore is koszonom!
#8610   Marcell Szenasi   2017-07-22 15:35:51
Balkoneper
Köszönöm a válaszukat. "Ezeken a részeken terem a növény? Virágzik folyamatosan csak a gyümölcsök nem fejlődnek ki? Ez esetben elképzelhető, hogy tápanyag utánpótlásra lenne szüksége." Válaszom:Az indákon nem terem, nem is virágzik, csak hajt. Csak a cserépben nőnek újabb virágok és ezeken terem. A nagy hőség előtt szép nagy szemek termettek. Naponta öntözöm, hetente 1x teszek a locsoló vízbe az Önöknél vásárolt Vitaflóra eperre tápoldatot.A tavaszi ültetéskor a cserepekbe "Beeren granulátumot" raktam. Az indákkal nem tudom, hogy mit csináljak.Vágjam le? Attól tartok, csak nő,nő és elszívja a táplálékot a tövektől.Folyamatosan jönnek a tőnél új virágok és azok teremnek dió nagyságúakat.
#8609   Hurton Györgyné   2017-07-22 13:52:17
bonsai
Jó napot kívánok! Tavasszal vettem egy crassula bonsait. Egészen idáig szépen hajtott, néhány hete elkezdte hullatni a leveleit, és pár napja észrevettem, hogy vannak olyan ágai, amelyek tönkrementek elszáradtak , elfonnyadtak. Ne tudom, mi lehet a probléma, mert rendszeresen öntöztem és mindig figyeltem, hogy nedves legyen a földje. Mi történhetett vele? Van még esélyem a megmentésére? Nem szeretném , ha a maradék része is tönkremenne. Előre is köszönöm a segítséget.
#8608   Panka   2017-07-21 14:37:16
sárkányfa
Kedves Moncsi! A dracéna viszonylag könnyen gyökeret ereszt, ha a levágott hajtást vízbe állítjuk, így ez jó megoldás lehet. A növényért amúgy sokat nem tehetünk, fontos, hogy mérsékeljük a vízadagot, de ne hagyjuk a nyári nagy melegben kiszáradni.
#8607   Oázis Kertészet   2017-07-20 22:35:30
sárkányfa
Jo napot. A munkatarsamtol mentettem ki egy sarkanyfat, agyonlocsolták,a törzsen a háncs es a belseje között levegö van. a törzsböl 3 ag nyult felfele.Egy ágon van csak pár levél,de az sem az egeszsegesebb szinu.zoldes sargas..átultettem nem adtam neki vizet, levágtam a masik 2 agat,ott vettem eszre hogy a ág belseje olyan mintha szivacsos lenne.. a harmadik ágon azt latom szeretne élni mert probal levelet hozni.a törzs nem puha csak itt ott, a gyökeret atultetes elott átmostam az állott földtöl, de nem lattam rajta rothadas jeleit. kerdesem az lenne mit tegyek hogy megmentsem?szeretném helyrehozni.. vagy nem e tudnám ujra gyökereztetni?mi az esely rá hogy sikerul?
#8606   moncsi   2017-07-20 14:24:01
Yucca elephantipes
Kedves Angi! A túlöntözésnek hasonló jelei vannak, azonban olyankor barnul is az elpuhult szár. Ha így történt, azt jobb inkább levágni, és vízbe állítva újragyökereztethető. Két öntözés között várjuk meg, hogy kicsit kiszáradjon a földje, mert a szárában is elég sok nedvességet tárol.
#8605   Oázis Kertészet   2017-07-18 22:38:43
Yucca elephantipes
Kedves Hölgyem, uram, Segítséget szeretnék kérni a yuccámmal kapcsolatban. Az egyik hajtás teljesen lekonyult, a tövénél elpuhult. Túl locsoltam? Vagy más problémája lehet? Megmenthető a hajtás vagy jobb levágni? Ez az első szobanövényem, mindenhol azt olvasom, hogy viszonylag igénytelen növény, elég hetente locsolni, a nappali közepén van, nem sötét helyen. Mit ronthatok el mégis? Előre is köszönöm a választ. Üdvözlettel, Angi
#8604   Angi   2017-07-18 21:51:14
Citromfa
Kedves Renáta! A növény szinte biztosan tetves lett, ami ellen legtöbbször vegyszeresen kell védekezni, és ezt csak a kertészetben tudja megvásárolni, így a legjobb ha behoz pár elváltozott, beteg levelet ahol a kollégák személyesen jobban meg tudják vizsgálni és rögtön tudnak szakértő tanácsot adni, védőszert ajánlani.
#8603   Oázis Kertészet   2017-07-17 23:59:58
Kérdés balkoneperre
KEdves Györgyné! Bár a növény csüngő, a termést általában a tövekhez közelebb hozza, az egy méter hosszú indák végén nem igazán. Ezeken a részeken terem a növény? Virágzik folyamatosan csak a gyümölcsök nem fejlődnek ki? Ez esetben elképzelhető, hogy tápanyag utánpótlásra lenne szüksége.
#8602   Oázis Kertészet   2017-07-17 23:58:51
Citromfa
A segítségüket szeretném kérni, pár hónapja vettem egy 3 éves citromfat, át lett ültetve es vissza is volt vágva. Próbálom állandó hőmérsékleten tartani, hetente kb 2 alkalommal csapvizzel locsolom es kap tapoldatot is. Par napja elkezte hullatni a leveleit, megjelent valami a levelein es again, apró sötét barna- fekete szemcseket látok rajta (hasonlít a darált kávéra) es pókháló szerű valami is van rajta. Mi lehet a gond? Nem megfelelő a locsolás vagy valamiféle gomba?
#8601   Balogh Renáta   2017-07-17 20:41:48
Lapozás   1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 864
Keresés a vendégkönyvben
Olvasson bele Magyarország legnépszerűbb ingyenes kertészeti magazinjába! A legújabb számokat áruházainkban találja meg!
Ismerkedjen meg a növényekkel az itt található látványos videók segítségével.
 

Már itt vannak!

290 Ft-tól

Krizantémok verhetetlen áron!

[ bővebben ]

Esküvőre is ajándékozz Oázis utalványt!

Ajándékozni szeretnél valamit, de nem tudod, hogy az ifjú pár minek örülne legjobban? A legjobb ajándék a vásárlási utalvány, melyet kertészeteinkben található bármely termékre, növényekre lehet beváltani.

[ bővebben ]

Akciós Oázis Szerszámok

Ásó, lapát, gereblye: minden kertbe kell belőle!

[ bővebben ]

Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
Cégismertető       Franchise       Impresszum       Társadalmi felelősségvállalás       Dokumentumok       Dísznövény kölcsönzés
Copyright 1992-2009 - Oázis Kertészet. Minden jog fenntartva.