Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
RO | SK | DK | IT | RU | FR | DE | EN
A legkedveltebb magyar kertszet
AkciókHírekOázis termékekÁruházi szolgáltatásokOázis MagazinOázis webhsop
 

Vendégkönyv

Vendégkönyvünkbe várjuk kérdéseiket, javaslataikat a honlappal, cégünkkel kapcsolatban. A lila keretes mezők kitöltése kötelező. A biztonsági kódot kérjük másolja a kód melletti mezőbe.
Név  
E-mail cím  
Tárgy  
Szöveg  
Biztonsági kód  
 
Hozzászólások
Ficus
Kedves Judit! A Ficus b. fajtáknak valóban van egy aktív levélvátási idõszakuk (ilyenkor egy kicsivel több levelet hullajtanak, mint növesztenek), ennek oka lehet a téli fényhiány. A levélsárgulás isa növény több fény illetve tápanyag igényét jelzi. Érdemes tehát a növény átültetni, tápozni és türlemesen várni, hogy rendbe jöjjön. Elõfordulhatott viszont az is, hogy a téli idõszkban hideg huzatot kapott a növény, a Ficus emiatt is jellemzõen ledobja a leveleit(hajlamos a megfázásra). Ebben az esetben nem sokat tehetünk: a "kopasz" szárakat vissza kell vágni és meg kell várni míg újra hajtanak a levelek.
#125   OÁZIS WEBMESTER   2004-05-23 20:39:55
Ficus
Sziasztok! Kérdésem a következõ lenne. Van egy gyönyörû és hatalmas (kb 2m) ficus benjamina fánk, ami már régóta nálunk van. December óta azonban a levelei sárgulni és hullani kezdtek. Nem tudom, ez mennyire természetes a téli fényhiány miatt. Lehet, hoyg a cserepét is le kellene cserélni nagyobbra, szegény lassan kinövi a lakást. Nem szeretném, hogy elpusztuljon. Mit tehetnénk vele?
#124   Judit   2004-05-23 18:10:20
bonsai
Ez bizony erõsen függ attól, milyen bonsai fáról van szó!
#123   OÁZIS WEBMESTER   2004-05-22 11:21:45
Hali! Megmondaná valaki hogy hogy ell e bonsai fát gondozni? Elõre is kössz!
#122   Csabi   2004-05-21 16:22:46
mikulásvirág
Érdemes lenne visszavágni, mivel késõbb már nem fog túl jól kinézni a növény hosszú szárral és néhány levéllel a tetjén. Abban nem vagyok teljesen biztos, hogy sikerülni fog az újra-virágoztatás. A mikulásvirág virágzását a november végi idõszakra idõzítik, ezt üvegházban tartással, éjszakai megvilágítással és rengeteg tápanyaggal érik el a termesztõk. Azt hogy az Ön növénye fog-e a nyári meleg és napsütés hatására virágozni, sajnos nem tudom biztosan.
#121   OÁZIS WEBMESTER   2004-05-21 14:40:06
mikulásvirág
Sajnos csak most tudtam meg, hogy a mikulásvirágomat a levélhullás megkezdésétõl ritkábban kellett volna öntöznöm, mivel ez egy természetes pihenési folymat jele. Az enyém viszont a rendszeres bõ öntözés hatására még mindig hozza a friss zöld leveleket. Úgy tudom május körül, teljes lekopaszodás után már vissza kellene vágni, hogy újabb hajtásokat hozzon és késõbb virágozzon. Mit tehetnék, hogy virágzásra bírjam, vágjam vissza most, vagy várjam meg mire lehullanak a levelei? Milyen környezet szükséges neki a virágzáshoz? Úgy hallottam sötétben kell tartani egy ideig. Segítségüket elõre is köszönöm.
#120   Verus   2004-05-20 07:08:47
Támfalelem
Egészen õszintén megmondjuk, mi még a paksi, sziklaformát gyártó céget sem ismerjük. Az Oázis nem tart raktáron ilyen térburkolati és egyéb beton elemeket, de forgalmazzuk az ABeton-Viacolor teljes termékskáláját. Amennyiben nincs az Önnek megfelelõ minõségben fellelhetõ sziklaszerû támfal, javasoljuk egy egszerû betontámfal elé telepített (mintegy áltámfalként szolgáló) sziklakert kialakítását!
#119   OÁZIS WEBMESTER   2004-05-19 12:37:12
Támfalelem
Olyan betontámfal elemet (kosarat) keresek, ami nem a hagyományos beton színû és mû formájú. Egy gyártót találtam Pakson aki gyárt ilyen szikla utánzatút. Van más is?
#118   IlosvaivÁrpád   2004-05-17 15:35:55
Yucca
Nagyon ritkán szokott a "fogságban" tartott Yucca virágozni. Ezek szerint az Önök gondoskodása rendkívül jó a növénynek. Persze az is elképzelhetõ, hogy a Yucca, mint kultúra kedvelõ növény a könyvtárakban érzi legjobban magát!
#117   OÁZIS WEBMESTER   2004-05-10 19:52:17
Yucca
Szeretném megkérdezni, hogy szokott-e virágozni a lakásban tartott Yucca pálma? Mert az általunk nevelt növény itt a könyvtár világos elõterében virágozni fog hamarosan. Köszönettel: Jakabfiné Bársony Judit
#116   Jakabfiné Bársony Judit   2004-05-10 07:28:50
Lapozás   1 | ... | 866 | 867 | 868 | 869 | 870 | 871 | 872 | ... | 881
Keresés a vendégkönyvben
Olvasson bele Magyarország legnépszerűbb ingyenes kertészeti magazinjába! A legújabb számokat áruházainkban találja meg!
Ismerkedjen meg a növényekkel az itt található látványos videók segítségével.
 

Akciós muskátli pakkok és kiegészítők

Minden évben egyre népszerűbbek a muskátli palánták!
Nem is véletlenül, hiszen már álló, futó, félfutó fajtákból, több színben is választhatunk. Mi több, fejlődésüket kimondottan számukra kialakított földdel, tápoldattal és táprúddal is segíthetjük.

[ bővebben ]

Akciós egynyári palánták

Már 139 Ft-tól

[ bővebben ]

Akciós Oázis Szerszámok

Ásó, lapát, gereblye: minden kertbe kell belőle!

[ bővebben ]

Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
Cégismertető       Franchise       Impresszum       Társadalmi felelősségvállalás       Dokumentumok       Dísznövény kölcsönzés
Copyright 1992-2009 - Oázis Kertészet. Minden jog fenntartva.