Az elmúlt években nyilvánvalóvá vált, hogy az éghajlatváltozás komoly következményekkel jár, hatásait már a saját bőrünkön érezhetjük. Az egyre szélsőségesebb és kiszámíthatatlanabb időjárás, a villámárvizek és az aszályok hazánkban is egyre nagyobb hatással vannak a mindennapjainkra, az emberiség ökológiai lábnyoma megállás nélkül növekszik, és tavaly a pandémia is megmutatta, hogy itt az ideje tenni valamit a természeti kincseink védelméért.

Mi itt az Oázis Kertészetnél rendületlenül hiszünk abban, hogy mint cég, és mint magánember is, nekünk is ki kell vennünk a részünket a hazai természet védelmében. Ezért csatlakoztunk a WWF Magyarország Föld Órája kampányához, és szeretnénk erre buzdítani téged is.

A WWF Magyarország 30 éve dolgozik a terepen a hazai folyók, erdők, és a nagyragadozók védelméért, emellett környezeti neveléssel, valamint kommunikációs kampányokkal edukálják a lakosságot, hogy mit tehetnének a mindennapok során a természet értékeinkért.

Az idei, jubileumi 15. Föld Órája során a szervezet ismét egy órás lekapcsolásra hívja fel a lakosságot, a vállalatokat, és a közületeket idén március 27-én, ezzel is ráirányítani a figyelmet az éghajlatváltozás káros hatásaira. Az Föld Órájához te is csatlakozhatsz ezen a weboldalon.

A csatlakozás mellett szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy a WWF Magyarország 100 %-ban adományokból tartja fenn a működését, ezért ha lehetőséged van rá, akármilyen kis összeggel is jelentősen támogathatod a munkájukat, hogy a következő 30 évben is a hazai természeti kincseinkért dolgozhassanak. Ezért támogatjuk mi is a munkájukat és csatlakoztunk már a Tagságukhoz, csatlakozz te is! Mert hiszünk abban, hogy együtt lehetséges…

Valamennyi áruházunkban az alábbi szimbolikus lépéseket tesszük március 27-én, a zárás előtti utolsó órában:

  • Kikapcsoljuk az áruházi zenét.
  • A lehető legtöbb lámpát lekapcsoljuk, vagy csökkentjük fényerejét.
  • Csökkentjük a nyitva tartó pénztárak számát.

Az alábbiakkal egész évben igyekszünk óvni a természet épségét:

  • Szelektíven gyűjtjük a különböző fémeket, műanyagokat, üveget, papírt és szerves hulladékot.
  • A szerves hulladékot komposztáljuk.
  • Vásárlóink számára ingyenesen újra felhasználhatóvá tesszük a különböző csomagolóanyagokat (kartondoboz, virágtálca, stb), bátorítjuk őket, hogy ezekben vigyék haza a nálunk vásárolt termékeket.
  • Biológiai úton lebomló zacskókat és zsákokat használunk.
  • Gyűjtjük az esővizet, ezt használjuk a növények öntözésére, amivel több ezer liter értékes ivóvíz megtakarítása mellett a csatornahálózatot is kíméljük.
  • Áruházaink energiafelhasználását folyamatosan korszerűsítjük. A fejlettebb fűtési és világítási berendezéseknek köszönhetően 5 évenként 20-30%-kal csökkentjük energiafelhasználásunk.
  • És amire a legbüszkébbek vagyunk: Növényekkel foglalkozunk, növényeket értékesítünk, amelyek megkötik a szén-dioxidot, tisztítják a levegőt, szebbé teszik környezetünket!

Oszd meg te is a figyelemfelhívó plakátokat: