Ezek is érdekelhetnek

Korallberkenye – A kertünk ékszere

Őrzővédő növények

A babérmeggy, latin nevén Prunus Laurocerasus, egy örökzöld cserje, amely sötétzöld, fényes leveleiről és fehér virágairól ismert. Tavasszal hozza illatos virágait, melyeket apró, fekete bogyók követnek. Ezek a bogyók vonzzák a madarakat, így a kert biodiverzitásának is kedveznek. A babérmeggy 2-5 méter magasra nő, gyorsan fejlődik és sűrű lombozatával ideális sövénynövény.

A babérmeggy felhasználási lehetőségei

A babérmeggy kiváló választás sövénynek, hiszen sűrű lombkoronája tökéletesen takar, és egész évben zöldell. Szoliterként vagy csoportosan ültetve is szépen mutat, teraszokon nagyobb konténerben is nevelhető. Az erős és kompakt növekedése miatt gyakran használják szélfogóként vagy privát szférát biztosító, belátást korlátozó növényként.

Ültetési tippek a babérmeggyhez

A babérmeggy jól tűri a különböző talajtípusokat, de a legjobban a humuszos, jó vízelvezetésű talajban fejlődik. Napos vagy félárnyékos helyre ültessük, ahol elegendő fényt kap a növekedéshez. Ültetéskor érdemes komposzttal, szerves trágyával dúsítani a talajt, és alaposan beöntözni a növényt.

A babármeggy gondozásáról

A babérmeggy gondozása egyszerű, jól tűri a különböző időjárási viszonyokat. Fényigénye közepes, jól érzi magát napos és félárnyékos helyen is. Vízigénye átlagos, rendszeres öntözést igényel, különösen az ültetést követő első évben és száraz időszakokban. Figyeljünk arra, hogy a talaj ne száradjon ki teljesen, de ne is álljon benne a víz.

 

Hogyan kell metszenia babérmeggyet?

A babérmeggyet tavasszal vagy nyár elején érdemes metszeni. A metszéssel szabályozhatjuk a növény formáját és méretét, valamint elősegíthetjük a sűrűbb növekedést. A sövényként ültetett babérmeggyet évente legalább egyszer érdemes nyírni, hogy megőrizzük a kívánt formát és sűrűséget.

Ültess te is babérmeggyet!

A babérmeggy egy elegáns és sokoldalú növény, amely könnyen gondozható és gyorsan nő. Ha szeretnél egy szép, zöld sövényt vagy egy mutatós dísznövényt kertedbe, látogass el az Oázis Kertészetbe, és válaszd a babérmeggyet! Tedd kerted még szebbé és privátabbá ezzel a csodálatos növénnyel!

Az Oázisban egész évben, folyamatosan tartunk babérmeggyet! Ne habozz, tedd szebbé kertedet vagy teraszodat ezzel a csodálatos örökzölddel! Látogass el kertészeti áruházainkba, és válaszd ki a neked leginkább tetsző példányt!