Ezek is érdekelhetnek

Korallberkenye – A kertünk ékszere

Babérmeggy – Az elegáns sövény növény

A kerti gyöngyvessző, latin nevén Spiraea x vanhouttei, egy közepes méretű lombhullató cserje, amely tavasszal gyönyörű fehér virágokkal borítja el kertet. Széles, íves ágrendszere és sűrű lombozata miatt remekül használható virágzó sövény. Magassága elérheti a 2-3 métert, és szinte bármilyen kertben megállja a helyét.

A kerti gyönyvessző felhasználási lehetőségei

A kerti gyöngyvessző ideális választás sövénynek, szegélynövénynek vagy szoliternek. Virágzáskor lenyűgöző látványt nyújt, így bármely kert díszévé válhat. Széles, bokros habitusa miatt remekül mutat csoportosan ültetve, de akár virágágyások közepébe vagy hátuljába is beilleszthető.

Ültetési tippek

A kerti gyöngyvessző jól tűri a különböző talajtípusokat, de a legjobban a jó vízelvezetésű, humuszos talajban fejlődik. Napos vagy félárnyékos helyre ültessük, ahol elegendő fényt kap a virágzáshoz. Ültetéskor érdemes komposzttal dúsítani a talajt, és alaposan beöntözni a növényt.

Gondozási tudnivalók

A kerti gyöngyvessző gondozása egyszerű, igénytelen növénynek mondható, ami jól tűri a különböző időjárási viszonyokat. Fényigénye közepes, jól érzi magát napos és félárnyékos helyen is. Vízigénye közepes, rendszeres öntözést igényel, különösen az ültetést követő első évben és száraz időszakokban. Figyeljünk arra, hogy a talaj ne száradjon ki teljesen, de ne is álljon benne a víz.

Kerti gyöngyvessző

Hogyan kell metszenia kerti gyöngyvesszőt?

A kerti gyöngyvesszőt közvetlenül a virágzás után, késő tavasszal vagy kora nyáron érdemes metszeni. A metszéssel szabályozhatjuk a növény formáját és méretét, valamint elősegíthetjük a sűrűbb növekedést. A beteg, sérült vagy elhalt ágakat mindig távolítsuk el, hogy a növény egészséges maradjon.

Virágzozzon nálad is kerti gyöngyvessző!

A kerti gyöngyvessző egy csodálatos dísznövény, amely tavasszal fehér virágaival kápráztat el. Könnyen gondozható és sokoldalúan felhasználható, így bármely kert ékessége lehet. Ha szeretnél egy igazán látványos növényt kertedbe, látogasson el az Oázis Kertészetekbe, és válaszd a kerti gyöngyvesszőt! Tedd kertedet még szebbé ezzel a csodálatos növénnyel!
Az Oázisban egész évben, folyamatosan tartunk Kerti gyöngyvesszőt Ne habozz, tedd szebbé kertedet vagy teraszodat ezzel a csodálatos örökzölddel! Látogass el kertészeti áruházainkba, és válaszd ki a neked leginkább tetsző példányt!