A karácsonyi ünnepi hangulat, és a szilveszteri mulatságok után a tél jelentős része még hátra van, és messzinek tűnik a március. Bár az idő kerekét felgyorsítani nem lehet, néhány ügyes trükkel már ilyenkor is hazacsempészhetjük a tavaszt, hogy az utcák szürkeségéből megérkezve, vidám környezet fogadjon.

Sokszorozzuk a jókedvet!

Kevés vidámabb növény létezik, mint a milliónyi színváltozatban kapható primula. Ráadásul a kankalinok közül nem muszáj csak egyet választanunk! Kedvező áruknak hála akár mindet hazavihetjük, hiszen ilyenkor minél tarkább, annál szebb! Ha nem egy nagyobb összeültetésben képzeljük el őket, akár mindet saját, színes kaspóba is tehetjük, tovább festve a szivárványt.

Együtt üt

Persze az ültetőlapátot és a kesztyűt sem kell tavaszig pihentetni. különböző hagymások összeültetésével igazán ütős kompozíciókat alkothatunk. Legyünk kreatívak! Nem csak kerámia tálakat vagy cserepeket használhatunk erre, de természetes anyagokból szőtt kosarakat, balkonládákat, bádogedényeket is. A kertészetekben először megjelenő tulipánok és jácintok mindben jól mutatnak.

Extra elegancia

A letisztultabb formák kedvelői persze egy jól megválasztott virágzó-kaspó kombinációval is feldobhatják otthonukat. Erre a ciklámen a legalkalmasabb, mely ma már fehértől a halvány rózsaszínen keresztül a legélénkebb pinkig és liláig számtalan változatban kapható. Az egészen kicsi virágú, mini fajtákat a gyerekek imádják, de a nagyobbak igen hangsúlyos díszként szolgálnak. Ne várjunk a vásárlással, hiszen hűvös helyen, párásan tartva hetekig is díszítenek.

Ne csak nézz…

…illatozz is! Varázsoljuk el minden érzékszervünket. Az emberi memória és a szaglás kapcsolatát már régóta kutatják, és ez minden bizonnyal a jövőben is így lesz, de azt most is bizton állíthatjuk, hogy egyes illatok gyakran rég elfelejtett, kellemes emlékeket ébresztenek bennünk. Fontos hát, hogy a téli unottságban illatokkal is dobjuk fel otthonunk. Ehhez a virágok gyakran nem elegek. Használjunk hát természetesen aromákat tartalmazó, illóolajokat, vagy illatpasztillákat, melyek mécsesekkel párologtatva az egész lakást kellemesen belengik. A különböző illatokat kombinálhatjuk is, amíg a tökéletes receptet meg nem találjuk.

Képek forrása: proflowers.com