Ezek is érdekelhetnek

Évről évre évelők

A Dél-Amerika pusztáiról származó pampafüvet méltán emlegetik a füvek királynőjeként. Ez az elegáns növény az őszi kert egyik legszebb dísze. Nyáron szép ívű leveleiben, ősszel a 2-3 méter magas száron lévő, fénylő ezüstfehér vagy rózsaszín bugáiban gyönyörködhetünk. Megfelelő helyre ültetve a magról nevelt növények 3 éves koruk után válnak virágzóképessé, ezért érdemes inkább előnevelt példányokat beszerezni.

Oázis Általános virágföld, 50 liter
2190 Ft
Oázis Ásó
6490 Ft

ősszel a 2-3 méter magas ezüstfehér vagy rózsaszín virágzatot hoz

Védett fekvésben, tápdús, jó vízáteresztő képességű, száraz, laza talajon érzi igazán jól magát. Fényigényes, így az árnyékos helyeken gyengén, vagy egyáltalán nem virágzik. A vegetációs időszakban vízigényes, ezért száraz időben öntözni kell. Az ősz második felében azonban ne öntözzük, hogy teleltetése sikeres legyen.

pampafűEgyedül vagy kis csoportokba ültessük, és tartsuk szem előtt, hogy helyigényes növény, végleges átmérője elérheti a 2-3 métert. Út mellé ne ültessük, mert levele igen éles, és felsértheti bőrünket. Fagyérzékenysége miatt téli takarást igényel. Tél előtt szórjunk a növény köré trágyát, lomblevelet, szalmát, fölé pedig helyezzünk nádszövetet a téli csapadék elvezetése miatt. Április közepe táján bontsuk le a takarást, és ilyenkor érdemes az elszáradt leveleket térdmagasságban visszavágni.

Kertész Kesztyű, zöld, 7-8-9-10
1990 Ft
Oázis Összecsukható rekesz
2490 Ft