Ezek is érdekelhetnek

Hogyan virágoztassuk újra orchideánkat?

Orchideák: Miltonia

Egyesek apró csokoládédé barna színű apró szirmú fajták, mint egy különleges desszert, mások nagyobb, de annál kecsesebb virágpompájukkal veszik le a lábáról az orchidea rajongókat.

A Cambriák nagyjából száz éves múlttal dicsekedhetnek, mivel akkoriban egy belga nemesítő hozta létre őket.

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy kaptunk egy Cambria tövet, vagy esetleg megleptük magunkat, akkor az első, amit szeretnénk, hogy sokáig gyönyörködhessünk a virágaiban. A Cambriák általában nem virágoznak olyan hosszan, mint a lepkeorchideák, de egy kis odafigyeléssel megnyújthatjuk a virágzási idejüket. Nagyon fontos, hogy elegendő pára legyen körülöttük, amit többféleképpen is biztosíthatunk számukra. Például egy vizes tálban, kavicsokon helyezzük el a cserepet, úgy, hogy véletlenül se érjen bele a cserép alja a vízbe. Így folyamatos a párolgás a növény körül. Persze egyszerűen, permetezővel is párásíthatunk, de sosem a virágokra, inkább csak a levelekre spricceljünk.

cambria

Oázis Orchidea tápoldat 500 ml
899 Ft
Oázis Orchidea táprúd 12 db
599 Ft

orchidea cambriaHa már elnyílt a dédelgetett kedvencünk, akkor érdemes fényes, de nem túl tűző napos helyen tartani a tövet, nyáron ha van rá módunk, akár a szabadba egy fa alá is kihelyezhetjük, mivel így elegendő légmozgás lesz körülötte. A rendszeres szellőztetés nagyon fontos az orchideáknak, de semmiképpen se állítsuk huzatos helyre őket. Ebben az időszakban rendszeresen öntözzük hét-nyolc naponként, mindig megvárva az ültető közeg megszáradását.

A nyári időszakban a rendszeres, havonkénti tápoldatozást biztosan meghálálja. A só felhalmozódás elkerülése végett néha merítsük az egész cserepet víz alá, hogy a növény gyökerei átmosódhassanak.

Majd az ősz beálltával, az idő lehűlésével párhuzamosan megkezdhetjük a három-négy hétig tartó szárazon tartást. Ezután egy fényes, melegebb helyre helyezve, egy kis virágzásindító táppal rásegítve már figyelhetjük is a virágzati szárak előbújását.

A Cambriák ingen dekoratív növények, ezért jeles alkalmakra megfelelő választás egy szirmai színéhez jól passzoló orchidea kaspóval, dekoratív csomagolásban. A hosszú virágzati szár imbolyoghat, ezért érdemes kitámasztani erre a célra kialakított műanyag támasztékokkal, amelyek sokféle színben és formában kaphatóak, ezzel is fokozva a díszértéket.

Oázis Prémium Orchidea földekverék, 3 liter
1190 Ft
Oázis Agyaggranulátum 1 liter
699 Ft