Ezek is érdekelhetnek

Ősszel virágzó évelők

Kertbe, vázába, sírra – Krizantém!

Októbertől a cserepes krizantémokat érdemes kiültetni a kertbe, hogy jövőre is szépséges virágokat hozzanak. Ha beültetjük, legalább a gömb körméretének másfélszeresét hagyjuk meg körülötte térnek, hogy a következő évben is elég legyen neki a hely. Ilyenkor kell felfrissíteni a tulipán, vagy más virághagymás ágyásokat, elültetni a következő tavaszi hagymákat, és elvinni a muskátlikat, mediterrán növényeket az áttelelőbe.

A letermett gyümölcsfákat október közepén kell megmetszeni, ha pedig nincs gyümölcsfánk, akkor ilyenkor kell ültetni! Sok örömöt hoz a gyerekeknek a kajszibarack, vagy a könnyen szedhető cseresznye, amiből akár többfélét is választhatunk. Ültessünk korai, kései érésűt is, hogy folyamatosan teremjen! Ilyenkor ültessük a bogyós cserjéket is: málnát, szedret, ringlót!

Prémium Általános föld, 20 liter
1790 Ft
Oázis Szarvasmarhatrágya, 20 liter
1290 Ft

Ha a zöldséges vagy epres ágyásokat a termési időszak végével felássuk, akkor a tavaszi előkészületek sokkal könnyebbek lesznek. Hiába jó az idő április elején, a talaj alsóbb rétegei még mindig nehezen mozgathatók.

Rózsáink metszését illetően kétféleképpen dönthetünk. Ha olyan rózsafajtánk van, ami csipkebogyót hoz a levirágzás után, akkor a metszésről lemondva meghagyhatjuk a bogyókat téli eleségként a kismadaraknak. De ha metszeni szeretnénk, akkor azt mostanában kell elvégeznünk.

Egy utolsó fűnyírás jár a gyepnek! Ezt halaszthatjuk későbbre is, ha időnk éppen nem engedi, vagy annyira sok eső esik, hogy nincs kedvünk elázni.

Oázis árvácska pakk, 6 db
1794 Ft
Hõ- és fagyvédõ geotextília, 8 nm
1990 Ft