Tudnivalók, tippek
Ehető virágok a konyhában
Idehaza is egyre divatosabb az ehető virágok használata a konyhában. Sokuk íze is izgalmas gasztronómiai élményeket ígér, azonban élénk színüknek hála leginkább díszítésként használják szirmaikat.
Konditerem helyett irány a kert!
Bár a kertészkedés legtöbbünk számára egyfajta pihenést, kikapcsolódást jelent, komoly fizikai munkáról van szó, amit nem szabad félvállról venni.
Illatos levendula
Sokak kedvenc nyári évelője, hiszen fantasztikus illatát egész nyáron át élvezhetjük, és nem is kell nagyon törődünk vele.
Kertészkedés gyerekekkel
A gyerekek ösztönösen szeretik a természetet, szívesen gondozzák az iskolában csíráztatott babot, figyelik, ahogy a kis növény egyre növekszik. Könnyen rávehetők, hogy a kerti munkákba kicsit besegítsenek, ha játékként fogják fel, és élvezik a dolgot.
Bonsáiok tízparancsolata
A bonsai-nevelés évszázados hagyomány. Keleten a komolyabb méretű, formájukat tekintve gyakran extrém növények arról árulkodnak: egy család vagy közösség generációkon keresztül odaadó gondoskodással nevelgette a növényt egészen fiatal korától. Japánban a bonssai-nevelés egy életfilozófia: az ember és természet harmóniáját szimbolizálja, és komoly művészetként tekintenek mestereikre.
A legfinomabb bogyósok
Kertünk legfinomabb gyümölcseit nem biztos, hogy magasra növő, nehezen elérhető ágakon kell keresnünk. Számos bogyós cserje hasonlóan finom termést hoz, és sokszor gondozásuk is lényegesen egyszerűbb.