Ezek is érdekelhetnek

Gyepkezelés nyáron

Hogyan virágoztassuk újra orchideánkat?

1. A kertben alaposan gyomláljuk ki a virágágyásokat; szabaduljunk meg a legapróbb gyomoktól is. Könnyebb a dolgunk, ha talajtakarást alkalmazunk, ez csökkenti a gyomosodást. Távolítsuk el az elhervadt virágokat is.

2. Alaposan öntözzük meg a növényeket. Persze ilyenkor sem áraszthatjuk el őket kétheti vízadaggal egyszerre, de ne is most spóroljunk a vízzel. Még most sem késő elteríteni a talajtakaró anyagot! Ez hosszabb ideig nedvesen tartja a talajt, csökkenti az elpárolgott víz mennyiségét, valamint óvja a földet a tűző naptól, így a kiszáradástól is.

3. A gyepet nyírjuk le, és öntözzük jól meg. nyírás után, öntözés előtt, lehetőleg az esti órákban szórjunk ki káliumba gazdag tartós hatású gyepműtrágyát, ami növeli a gyep szárazság- és hőtűrését.

Őszi Pázsit trágya, 5 kg
5990 Ft

4. A virágládákat, erkélydézsákat vegyük le a korlátról, és a tűző napról helyezzük árnyékosabb helyre, majd ezeket is alaposan öntözzük meg. A nagyobb virágedények földjének felszínét is takarhatjuk fenyőkéreggel, faaprítékkal. Az ágyások mulcsozásával hasonló előnyök itt is érvényesülnek.

Oázis Fenyőkéreg, 50 liter
4790 Ft
Oázis Fenyőmulcs, 50 liter
2390 Ft

5. A kisebb szobanövényeket rendezzük össze, és állítsuk bele agyaggranulátummal telt lavórba, tálcába, majd ez jól öntözzük meg. Az innen csak napok alatt elpárolgó víz párásítja, hűti a növények közvetlen környezetet, csillapítva szomjukat. A nagyobb növényeket – ha mozdítani tudjuk őket – állítsuk bele a fürdőkádba vagy a zuhanytálcába. Nem csoda ha ide nem szívesen szórunk granulátumot, vagy fenyőkérget, de néhány réteg jól átnedvesített törököző is hasonló hatással bír. A növények vízigénye az őket érő fénnyel arányos, sötétben, árnyékos helyen kevesebb fényre van szükségük. Árnyékoljuk a lakást, de ne sötétítsük le teljesen.

Oázis Agyaggranulátum, 5 liter
1490 Ft
Oázis Agyaggranulátum 1 liter
699 Ft

6. A kertben és a lakásban is használhatunk földbe szúrható vízadagoló tartályokat. A legvízigényesebb növényeink esetén lehet szükség ilyen adagolókra. Ezek általában agyagból vagy műanyagból készülnek, és lassan, csak napok alatt engedik ki magukból a vizet, folyamatosan nedvesen tartva a növény földjét. Vidám figurák mellett már letisztult dizájnú formák is kaphatók, de egy műanyagpalack kupakjának kiszúrkálásával magunk is készíthetünk csepegtetőt.

Kertész Kesztyű, zöld, 7-8-9-10
1990 Ft
Oázis Összecsukható rekesz
1690 Ft