Ezek is érdekelhetnek

Régi kedvencünk a Muskátli! 

Nagy Egynyári határozó

A tapasztalt kertész tudja, hogy a dús virágtenger a megfelelő növény kiválasztásánál kezdődik. Ha olyan növényt választunk teraszunkra, aminek nem optimális a környezet, tehetünk bármit, de sosem érhetünk el teljes sikert. Tűző napos erkélyre sose válasszunk olyan virágot, ami árnyékos helyen érzi jól magát, és fordítva. Adunk pár tippet, hogy mivel próbálkozzunk!

Tűző napos teraszra: muskátli

Az álló muskátli a tűző napos teraszok igazi túlélője: megfelelő öntözés mellett remekül tűri a forróságot. Ugyanez nem igaz futó társára, ami inkább a napos-félárnyékos helyeket részesíti előnyben. Minél melegebb a nyár,  annál gyakrabban kell öntözni, lehetőleg reggel vagy este. Ügyeljünk, hogy a balkonládában ne álljon a víz, mert hamar elrohadhat a gyökere! Tavasztól őszig heti rendszerességgel adagoljunk öntözővizéhez balkonnövény tápoldatot!

muskátli
Cserepes muskátli, 12-14 cm, 5 db
999 Ft
álló muskátli pakk
Oázis álló muskátli pakk
1914 Ft
Oázis Állítható balkonládatartó, több színben
3990 Ft
Oázis Muskátli és balkonnövény táprúd 30 db
499 Ft

Napos balkonra: petúnia

A petúnia nem véletlenül az egyik legkedveltebb balkonnövény a muskátli után: dúsan csüngő, színes virágai a legszürkébb helyekre is életet varázsolnak. Jól tűri a meleget, de rendszeresen kell öntözni, nehogy kiszáradjon. Ha orkánra vagy viharra van kilátás, vigyük védett helyre, mert a szél könnyen megtépázhatja. Az elszáradt virágokat rendszeresen távolítsuk el a növényről, hogy ne menjen rá feleslegesen a növény energiája.

egynyári pakk 6 db
Oázis egynyári pakk, 6 db
1614 Ft
egynyári pakk 10 db
Oázis egynyári pakk, 10 db
2390 Ft

Félárnyékos erkélyre: pistike

A pistike virágai reggeltől-estig tartó közvetlen napsütés hatására kisebbek lesznek, és ilyen körülmények között nagyon sok vizet kíván. A tökéletes hely számára a félárnyékos, szélvédett terasz. Ideális helyen nevelve igazán szép, formás bokor fejlődik belőle, és virágai is nagyobbak lesznek. : Vízigénye viszonylag magas. Rendszeres öntözéssel tartsuk egyenletesen nedvesen földjét, de ne öntözzük túl! A párásabb helyeket szereti, ezért száraz levegőn gondoskodjunk a megfelelő párásításról.

Prémium Balkon föld, 20 liter
1790 Ft
Oázis Muskátli és balkonnövény tápoldat 1000 ml
1490 Ft

Árnyékos verandára: fukszia

Az árnyékos, hűvösebb erkélyek kedvelt növénye a cserepes fukszia, amelynek gondozása még a kezdő kertészeknek sem okoz gondot. Kora tavasszal földjét tartsuk egyenletesen nedvesen, de kerüljük a pangó vizet. Az öntözővízhez májustól nyár végéig kéthetente adjunk virágzó tápoldatot, hiszen a növény a virágzással nagyon sok tápanyagot használ fel. Az erős napsugárzás kiégeti az érzékeny leveleit, ezért sose tartsuk napos helyen!

 

 

Oázis Balkon és muskátli trágya, 1 kg
1390 Ft
Oázis Muskátli és balkonnövény föld, 10 liter
699 Ft