Ezek is érdekelhetnek

Nyári tóápolás

Tavaszi tóápolás

A víz teljes bűvöletével élő csoda. Mozog: folyik, buzog, csobban, ugrik és táncol. Az élet szeretete érezhető és átélhető. Az élő víz a lelket lágyan ringatja, szemet gyönyörködtető és hízeleg a füleknek. Teljes felfrissülést nyújt.

A szivattyúk mozgásba hozzák a vizet, ők a szívei a csodálatos vízi világoknak. Minden alkalmazási célra kapható a megfelelő szivattyúmodell, a kicsi és kompakttól kezdve, egészen a nagyig és hatalmasig a házmagasságú szökőkúthoz és zubogó vízesésekhez. A szűrőrendszereket és patakokat is a szivattyúk táplálják. A modern szivattyú-generációk teljesen ellenállnak a fagynak – akár befagyhatnak a tóba is. Tavasszal frissen tovább forognak és ismét élővé teszik a vizet. A kényelem a mozgó víz álmodó partnerei számára magától értetődő: mennyiség, irány, magasság, távolság? Te határozhatod meg, mi a feladat.

Szökőkút szivattyúk

A vízjáték kellemes a szemnek és víznek a levegőben tett akrobatikus mozgása jótékony hatással van a kerti tavak biológiai egyensúlyára is. Bármilyen méretű a tó, illetve bármilyen elképzelés megvalósításához legkülönbözőbb szivattyúk állnak rendelkezésre. A modern szivattyúmodellek segítségével a vizet lenyűgöző magasságokig lehet felpumpálni. Ezeket a nagyteljesítményű, professzionális jellemzőkkel rendelkező szivattyúkat a nagy kerti tórendszerekhez fejlesztették ki és segítségükkel elegáns, akár házmagasságú vízsugarak és vízképek is létrehozhatók. A tó vízén úszó szökőkutak is vidám látványt nyújtanak. Ezek a úszó szökőkutak nem függnek a kerti tó mélységétől.

Patak és vízesés szivattyúk

De mi a helyzet a forrásból táplálkozó hegyi patakkal és vízeséssel – szeretnél te is hasonlót varázsolni? Ezt minden gond nélkül megtehető. Egyszerűen építsünk be egy patakot vagy egy vízesést a kerti tóba. A patak és vízesés szivattyúk segítségével egy vízesés kialakításával elterelheti a tó vízét egy kaviccsal bélelt, dekoratív patak mederbe. A tómeder ásása során keletkezett földet felhasználhatjuk a kert domborulatának kialakításához. A szivattyúk teljesítménye lehetővé teszi bármely magasságú vízesés létrehozását, illetve bármely mélységű és szélességű kerti patak kialakítását, a patak és/vagy a vízesés vízhozamának függvényében.

Irány a Webshop!