Ezek is érdekelhetnek

A szerelem színei: piros

Rózsák: színharmónia a gyakorlatban

Tanulmányok bizonyítják, hogy a színek hatással vannak ránk, különböző színektől, különböző hangulatba kerülhetünk. Vannak kultúránként eltérő, szimbolikus jelentéshatások, mint például Európában a gyász színe a fekete, míg Japánban a fehér. A szerelemhez a két leggyakrabban társított szín a piros és a rózsaszín, de a lila ködbe burkolózó szerelmeseknek talán nem kell bemutatni az érzést, amikor semmi más nem érdekel szívünk választottján kívül. Sorozatunk ezen részében pár igazán csodás lila virágzót mutatok be.

Levendula

A mediterrán vidékekről származó levendula különleges illatával, nyári hónapokban nyíló csodás virágaival a kert télálló dísze lehet. Ez a bokros cserje leginkább a kert napos részén érzi jól magát, és bár szárazságtűrő, de nagy hőségben igényli az öntözést. Ősszel vagy tavasszal érdemes évente egyszer visszavágni.

Oázis Levendula pakk, 4 db
Oázis Levendula pakk, 4 db
2796 Ft
Oázis Télálló levendula pakk, 6 db
Oázis Télálló levendula pakk, 6 db
3294 Ft

Vaníliavirág

A Peruból származó édes, vaníliaillatú virágokat hozó Heliotropium arborescens nyár végétől ősz elejéig nyílik, ha megfelelően gondozzuk. A virágok élénk színe és illata vonzza a lepkéket és a méheket. Sok fényre és jó minőségű talajra van szüksége és egyenletes vízellátásra.

Orgona

Ez a jellegzetes, finom illatú cserje annál dúsabban virágzik, minél naposabb helyre ültetjük. Érdemes a terasz, a bejárati ajtó közelébe tenni, hiszen a Syringa vulgaris illata így minden tavasszal elvarázsol. Különösebb gondozást nem igényel, a tövekről az elszáradt virágokat viszont el kell távolítani. Tavasszal vadhajtásokat hozhat, amiket érdemes levágni, mert elszívhatják a főnövénytől a tápanyagot. Kánikulában érdemes öntözni!

Lobélia

A Fokföldröl származó, tavasztól egészen a fagyokig virágzó Lobélia rendkívül dús virágzuhataggal örvendeztet meg miket. Napos vagy félárnyékos helyen érzi magát jól, és rendszeres öntözést és tápoldatozást igényel.

Prémium Balkon föld, 20 liter
1790 Ft
Oázis Muskátli és balkonnövény tápoldat 1000 ml
1490 Ft

Lilaakác

A kert mézillatú, lecsüngő fürtvirágzatú kedvelt futócserjéje, a Wisteria sinensis falak és támasztékok mentén, kerítésre futtatva érzi jól magát. Virágai már a levelek megjelenése előtt nyílnak, és pompás látványt nyújtanak.

Pázsitviola

A sziklakertek kedvelt alacsony kúszónövénye, amely akár a falakra is felfut, apró virágait tömegesen hozza. Kedveli a tűző napot és a mérsékelt öntözést, és ha jól érzi magát, májustól egészen ősz közepéig virágzik.

Szellőrózsa

Az ősz kedvelt dísznövénye a magas hajtásokkal rendelkező Aster novae-belgii a napos helyet kedveli és meghálálja a bőséges öntözést. Az alacsonyabb fajtákat ültethetjük sziklakertbe, magasabb fajtáival pedig vágott virágként is találkozhatunk.