Ezek is érdekelhetnek

A hibiszkuszok gondozása

Csempészd haza a tavaszt!

Tanulmányok bizonyítják, hogy a színek hatással vannak ránk, különböző színektől, különböző hangulatba kerülhetünk. Vannak kultúránként eltérő, szimbolikus jelentéshatások, mint például Európában a gyász színe a fekete, míg Japánban a fehér. Természetesnek vesszük, hogy a szimbolikus szív-forma piros színű, hiszen a szerelemhez az egyik leggyakrabban társított szín a piros. Már az antikvitástól kezdve a szerelmesek jelképe Indiától Rómáig, ahol a menyasszony piros fátylat hordott, megjelenítve így a tűz tulajdonságait: az izzó szerelmet és a lobogó szenvedélyt már ókori dalnokok is megénekelték.

Rózsa

A vörös rózsa a szerelem egyik legerősebb szimbóluma a stilizált szív-forma után. Ki ne ismerné a mondást: “nincsen rózsa tövis nélkül, nincsen öröm bánat nélkül”” Utalva ezzel arra, hogy aki szerelmes lesz, az néha szenved is. A rózsák víz, tápanyag és fényigényes növények, ahogyan a szerelmet, a rózsákat is gondozni, rendszeresen metszeni kell. De ha kitanultuk a fortélyokat, egy életen át csodálhatjuk a szépséges rózsabokrokat!

Begónia

A gumós begónia az árnyékos-félárnyékos terasz egyik legszebb dísze lehet tavasztól őszig, ha a széltől  óvni tudjuk. Mivel nem télálló, ősszel vigyük be pihentetni a gumókat fagymentes helyre.

Achillea

Ez a fényigényes, csodás kerti évelő virágait nyáron hozza, de ha szemfülesek vagyunk, és levirágzáskor visszavágjuk, számíthatunk egy újabb színes virághozamra!

Dália

Gyönyörű hibridek közül válogathatunk, ha a dáliát választjuk, és biztosak lehetünk benne, hogy ha napos, déli oldalra telepítjük, és megfelelően öntözzük, akkor egészen a fagyokig örvendeztet majd meg üde színpompájával.

Petúnia

A petúnia a lélegzetelállító virágzuhatagok királynője. Napos helyen, sok öntözéssel és tápoldatozással neveljük, és az elszáradt virágokat mindig csipkedjük le!

Amarillisz

Bár az amarillisz szobai dísznövény, mégis megérdemli, hogy megemlítsük, olyan sokan ajándékoznak Bálint napkor, vagy születésnapok alkalmával, igazi szerelemvirág!

Pipacs

Szerencsés, aki gyerekkorában szaladgálhatott szántók végeláthatatlan pipacsmezein. Ez a szívós gyom sok gyermek kedvenc kisvirága, hányszor szedtünk anyukánknak egy csokorral! Pipacs magokat tasakosan lehet kapni, ha szeretnénk kertünkbe vetni.