Ezek is érdekelhetnek

Visszaszámlálás kreatívan – Adventi naptár ötletek

Csomagoljunk természetesen!

Legyen szó a leghagyományosabb adventi koszorúról vagy extravagáns asztal- és ajtódíszekről, mindet akkor fogjuk igazán magunkénak érezni, ha saját kézzel készítjük el őket. Persze a gyerekek is segíthetnek, megmutatjuk, hogyan!

Ma már a karácsonyi dekorációk lehető legszélesebb választékából szemezgethetünk. Ha valaki nem érzi magát igazán kreatívnak, vagy nincs kedve, ideje, választhat kész koszorút. Ezt az Oázisban gyakorlott kollégáink minden igényt és ízlést kielégítően előre elkészítenek, csak haza kell vinnünk, hogy meggyújtsuk.
Ha valaki kicsit több kézműveskedésre vágyik, választhat többféle fenyő, szalma, toboz és egyéb koszorúalapjaink közül, hogy a szintén hatalmas választékban kapható kiegészítőket maga rakja fel. A szárazvirágdíszek, gyertyák, szalagok és figurák sokszínűsége akár zavarba ejtő is lehetne, de épp az a jó, hogy így mindenki megtalálja a neki tetszőt.
Az igazán profik, vagy akik a kihívást keresik a koszorúalapot is maguk készíthetik el! Sokan hungarocell vagy egyszerű szalma alapot díszítenek a fenyőágakkal, de van, aki teljes egészében vastagabb ágakból készíti a koszorút.

A gyerekeket a koszorúra kerülő díszek vásárlásába is vonjuk be, nagyon élvezik, ha mindenki választhat egy „sajátot”. Később az elrendezés kialakításában is segíthetnek, a forró ragasztóval azonban inkább csak a felnőttek dolgozzanak!
 1. Érdemes előre kikészíteni mindent amire szükségünk lesz: a koszorú mellett ilyenek, a gyertyák, díszek, kötöződrót vagy madzag, olló vagy csípőfogó, ragasztópisztoly, és egy kesztyű sem árthat. Az asztalt védjük újságpapírral, vagy tányéralátéttel.
 2. A csupasz koszorúlapara a fenyőágak puhább, hajlékonyabb végeit kötözzük fel. Használhatunk vékony drótot vagy erős madzagot is.
  Ez a legnehezebb része a dolognak, a kezdők inkább válasszanak kész koszorúalapot!
 3. A „következő sor” fenyőág mindig takarja el az előző kötözését, hogy a koszorú egyenletesen szép, sűrű legyen.
 4. A koszorúra először a nagyobb, avagy „kötelező elemeket” tegyük fel. Ilyenek a gyertyák, vagy az egyéb olyan hangsúlyosabb díszek, figurák, amiket semmiképp sem akarunk lehagyni.
  A gyertyák helyét határozzuk meg először!

  Ezeket egészítik ki a kisebb díszek. Próbáljunk ki szimmetrikus, de attól eltérő elrendezéseket is. A szabálytalanság természetesebben hat! Ha ajtódíszt készítünk, már az legelején gondoskodjunk a koszorú hátuljára erősített akasztóról. Időnként emeljük fel az asztalról és majdani, függőleges helyzetben is ellenőrizzük jól mutat-e.

 5. Ragasztani, tűzni csak akkor kezdjünk el, ha már minden a végleges helyén van, így biztosan nem kell majd kétszer dolgoznunk, és nem baj ha idő közben meggondoljunk magunkat.
  A forró ragasztóval csak óvatosan!
 6.  Az elkészült remekművünk így teljesen egyedi, az ünnepi otthon igazi éke lehet. Szeressük nagyon!