Ezek is érdekelhetnek

Csomagoljunk természetesen!

Adventi koszorú készítés – Lépésről lépésre

Felejtsük el a szupermarketekben készen kapható adventi naptárakat. Ezekben meglepetés (édesség) is alig van, és többnyire küllemük sem túl izgalmas. Sokkal jobban járunk, ha mi magunk készítjük el a család adventi naptárát. Ha ügyesek vagyunk a gyerekeknek sem fognak hiányozni a szuperhősök és hercegnők.

 1. A legnagyobb trend mostanában, hogy az ajándékokat apró, dekorált, számozott zsákokban, dobozokban lógatjuk fel.
  A csüngő, lógó zsákok közül kikeresni az aznapit remek móka!
 2. Játsszunk bátran a színekkel, stílusokkal! Ha egy-egy szín vagy  több dobozon is visszatér, akkor is kellemes összhatást kapunk majd ha egyébként minden doboz kicsit különbözik a másiktól. Ezt a hatást már 3-4 fajta csomagolópapír és 2-3 különböző szalag vagy madzag kombinálásával elérhetjük.
  Szemet gyönyörködtető kuszaság
 3. Akár ajtódísz is vállhat így a naptárunkból!
  Ajtódísz és naptár egyben!
 4. Persze nem muszáj mindent túldíszíteni. Az egyszerű kartonpapír remekül mutat pirossal és fehérrel társítva, és ilyen ki szatyrokat számtalan méretben, fillérekből beszerezhetünk.
  A minimalista dizájn az adventnek is jól áll
 5. Szintén nagyon cuki megoldás apró, festett befőttes üvegcsékbe rejteni a finomságot. Ezeket is lógathatjuk, vagy építhetünk belőlük asztali kompozíciót.
  A befőttesüvegek is lóghatnak…
  …de készülhet belőlük asztali dísz is
 6. Az asztali kompozíciók királya vitathatatlanul a papírházakból megalkotott karácsonyi város, amit elektromos mécsesekkel is feldobhatunk. Természetesen itt is minden házikó ajándékot rejt!
  Adventi városka teli kincsekkel!
 7. De vissza a falra! Nem kell profi szabónak lenni, hogy ezeket az egyszerű mikulássapkákat magunk is elkészíthessük.
  Ehhez még varrógépre sincs szükség!
 8. Elő a kalapácsot. Egy ilyen borzasztó egyszerű, mégis látványos lécekből tákolt karácsonyfa szintén befogható adventi naptárnak.
  kreatív dekoráció a barkácsolás szerelmeseinek
 9. A legolcsóbb megoldás természetesen a mézeskalács. Ez egyben dekorál és alkotja magát az ajándékot is. Nem muszáj persze ilyen színez-mázos stílust választanunk. Néhány cuki rajz egyszerű fehér cukormázzal is igen szép lehet!
  Dekoráció és ajándék egyben