Ezek is érdekelhetnek

Adventi koszorú készítés – Lépésről lépésre

Visszaszámlálás kreatívan – Adventi naptár ötletek

A természet díszei

Bármilyen ajándékot is csomagolunk, a hab a tortán mindig a legfelülre kerülő masni, dísz, névkártya. A megajándékozott ezt pillantja meg először, az első benyomások pedig, mint tudjuk, fontosak. Használjunk természetes anyagokat! Egy pár centis örökzöld ág rögtön feldobja az egész csomagot, különösen, ha illata is van! A fenyők közül mindenképp kevésbé szúrósat válasszunk de számtalan egyéb tuja, boróka, ciprus vagy akár bogyós magyal esetleg fagyöngy is szóba jöhet.

Ha további színfoltra vágyunk rengeteg karácsonyi szárazvirág dísz, toboz, termés közül is választhatunk, melyek mind jól mutatnak egy izgalmas meglepetést rejtő doboz tetején.

 

Különleges tároló

Az újrahasznosítás zászlóshajójává válhat egy csinosabb agyagcserép és a hozzá való alátét is. Egy masnival, madzaggal átkötve remek ajándékdobozt, tárolót varázsolhatunk belőle, aztán tavaszig eltéve eredeti funkciójában is a meglepett hasznára lesz. Még jópofább a dolog, ha a tartalma is kapcsolódik a csomagoláshoz. Remek ötlet kerti kéziszerszámokat, vetőmagot, virághagymát, kertészkesztyűt vagy egyéb kiegészítőket ajándékozni így.

Zöld guriga

A legapróbb ajándékok csomagolása gyakran a legnagyobb feladat. Erre kiváló, környezetbarát megoldás a leürült WC-papír gurigák felhasználása. A két szélét ügyesen behajtva, esetleg lefestve gyönyörű kis ékszeres, mütyürös dobozt alkothatunk. Erre már csak egy szép szalag kell, egy darab díszes fahéj, és már mehet is a fa alá!

Kívül-belül ajándék

A cserepeshez hasonló megoldás, ha a csomagot egy szép sálba, kendőbe vagy akár pokrócba csomagoljuk. Így a kibontás öröme is megmarad, de a kukába való papírszemét helyett még egy ajándékot adhatunk. Szintén megoldás lehet, ha újonnan vásárolt kelme helyett egy konyharuhát vagy régi abroszt használunk.

Érdekesség: Japánban nagy hagyománya van a díszes textilekbe való ajándékcsomagolásnak. Furoshiki mára már-már művészi szintre emelkedett, pedig valaha egyszerűen ruhák, szerszámok, egyéb tárgyak szállításakor használták. Ma külön erre a célra nemes selyemkendőket is készítenek.