Ezek is érdekelhetnek

Kertészkedés gyerekekkel

A játékos kert

A kisgyerekek nagyon szeretik a növényeket. Ezt a jó idő beköszöntével a kerti munkáknál is észrevehetjük, hiszen a számunkra legunalmasabb munkákban, mint a gyomlálás vagy a locsolás, is szívesen segítenek. A téli hónapokban erre azonban nincs lehetőség, mégis örömöt szerezhetünk nekik egy-két jól bevált növénnyel. Ezek karácsonyi ajándéknak sem utolsók, ráadásul környezettudatosságra is sikeresen nevelhetünk velük!

Fűfej

Igazi sikerélmény a kicsiknek a fűfej, hiszen csak locsolni kell és kinő a haja. Nem lehet elrontani, és teljesen biztonságos a legkisebbeknek is.

  1. Olvassuk fel a gyerkőcöknek a használati utasítást, hogy megérthessék a folyamatot
  2. Áztassuk egy napra vízbe
  3. Naponta locsolják a gyerekek, de a biztonság kedvéért kérdezzünk rá, hogy nem felejtették-e el
  4. Pár nap múlva teljes a siker!
  5. Indulhat a fodrászkodás!
Fûfej – lány
949 Ft
Fûfej – fiú
949 Ft

Búzasüni és nyuszi

A fűfejhez nagyon hasonló, de formája még barátságosabb. Ráadásul haja leturmixolva búzafű-léként iható, vagy salátákra, szendvicsekre szórva ehető is.

Kaktuszok

Ideális ajándék a nagyobb, 6-10 éves gyerekeknek, hiszen a kaktuszokat alig kell gondozni, a gyerekek mégis elmondhatják, hogy az ő dédelgetett kedvenceik. Rengeteg fajta kapható, így igazi gyűjteményt is kialakíthatnak, hiszen áruk is meglehetősen alacsony. Kisebbeknek tüske nélküli pozsgásokat vehetünk, amik ráadásul gyorsabban is nőnek. Készítsünk egy fotót a kaktuszról az ajándékozáskor, majd ismételjük meg havonta. 8-10 alkalom elteltével látványos lesz a változás, hiszen a legkisebb kaktuszok is nőnek legalább 1-2 centit. Rendezzük albumba a fotókat, vagy akár készítsünk belőlük animációt, a gyerekek imádni fogják!

Oázis Kaktusz tápoldat 500 ml
899 Ft
Oázis Kaktusz föld, 3 liter
2790 Ft

Húsevő növények

Az igazi kedvencek. A kicsik szeretnek apró rovarokat gyűjteni és etetni velük a növényt, amivel néha túlzásba is esnek, annyit adnának neki, amennyit az már nem tud megemészteni. Újabb rovarokat csak akkor tud befogadni, ha a csapója ismét kinyílt. A növény szereti a napfényt, de párásítást és lágyvizet igényel.