Ezek is érdekelhetnek

Kertészkedés gyerekekkel

Konditerem helyett irány a kert!

A nyári szünidőben gyermekeink sok időt töltenek otthon, barátoknál, nagyszülőknél, és játékszokásaik kortól függően változnak. A nagyobbak megtalálják a számukra érdekes elfoglaltságot, de a kicsiknek időről-időre érdemes kitalálni újdonságokat, hogy ne unatkozzanak. Adunk pár tippet, mivel lehet hasznosan időt tölteni és játszani a kertben!

Öntözés

Az anyukák biztos a locsolókannás öntözésre szavaznának, ha megkérdeznénk, milyen kerti munkákat szeretnek a kicsikre bízni. Mivel az ő figyelmüket még nehéz lekötni monoton feladatokkal, ezért számítsunk rá, hogy 2-3 kanna kilocsolt víz után ránk maradhat a feladat.

Fûfej – lány
849 Ft
Fûfej – fiú
849 Ft

Kreatív időtöltés

Minden kerti fészerben akad pár régi cserép, amiket csak azért tartogatunk, hátha egyszer ültetünk még bele valamit. Szedjük őket össze, takarítsuk le, aztán már indulhat is a kézműves délután! Törött és ép cserepekből változatos dolgok készíthetők, gyakorlatilag tele van ötletekkel az internet. Készíthetünk például ilyen vidám figurát, aztán akár ki is lehet festeni, hogy még vidámabb legyen!

Sátortábor

Minden gyerek imád a méretben hozzá illeszkedő, saját kezűleg eszkábált pokrócvárban játszani, lustálkodni. Fa lécekből és színes pokrócokból vidám és hangulatos sátorvárat varázsolhatunk nekik, de ha van két nagyobb fánk és es erősebb kötelünk, akkor a kötélen átdobott pokrócok széleit egy-egy nehéz tárggyal lefogva, lécek és kalapács nélkül is könnyedén elkészíthetjük!

Játék határok nélkül

Az éppen használaton kívüli műanyag cserepek is jó szolgálatot tehetnek a gyerekek nyári időtöltéséhez. Ha többen vagyunk, akár versenyezhetünk is! Kitalálhatunk változatos játékokat, így például a lábra kötözött cserepeken való rövidtávfutást, vagy akár egy erőpróba is lehet az ügyességi feladatok között. Arra azért ügyeljünk, hogy a kicsik nem emelhetnek nehezet! A növénytartó alátétekkel frizbizhetnek, a legnagyobb nyári melegben pedig spicnikkel játszhatnak vizes fogócskát. A gyermeki kreativitás határtalan: biztosak lehetünk benne, hogy a meglévő kellékekkel és egy pár jó ötlettel megtervezik ők is a saját szórakozásukat!