Ezek is érdekelhetnek

FÜRDŐTÓ van a kertemben…

Nyári tóápolás

A fürdőtó rendkívül igényes és különleges kerti létesítmény, amely a kerti tó és a kerti medence egyesítéséből fejlődött ki. Nevezhetjük fürdőtónak vagy úszótónak is. A mai igényeknek megfelelő, divatos megoldás. A fürdőtavak teljesen vegyszermentesek, ezért biotavak. Teljes egészében természetességet sugároznak.

A kerthez és a környezethez igazodva történik a fürdőtó megtervezése. Kialakítható hagyományos tó forma, ez a változat egy teljesen természetes tó szabálytalannak tűnő alakjában jelenik meg. Azonban kialakítható modern forma is, letisztult, egyenes vonalvezetéssel, amelyen jól látható a medence jelleg.

Természetességet sugárzó, szabálytalan forma

A fürdőtó minden esetben 2 fő részből áll: belső medence és regenerációs zóna. A belső medence általában téglalap alakú mélyebb rész, alkalmas lubickolásra és úszásra. A regenerációs zóna a fürdőtó külső, ill. perem része. Sekély terület, mosott kaviccsal és zeolittal van feltöltve, amelyben jól érzik magukat a vízinövények. A regenerációs zónába ültetetett növények elősegítik a víz minőségének megfelelő szinten tartását. Ennek köszönhetően a fürdőtavak teljesen vegyszermentesek.

Távolabbról teljesen természetesnek hat!

A megfelelő vízminőséghez azonban elengedhetetlen a szűrő-vízforgató gépészet szakszerű megtervezése és beépítése. A tó felszínén úszó szennyeződések fölözése úgynevezett szkimmerekkel, az alsó vízréteg átmozgatása padlószívókkal történik. A szűrt víz befúvókon keresztül jut vissza a tóba, de igény esetén vízesésből vagy csobogóból is ötletes és látványos lehet a visszajuttatás.

Modern, letisztult kialakítás