Ezek is érdekelhetnek

A mozgó víz

Tavaszi tóápolás

A fürdőtó rendkívül igényes és különleges kerti létesítmény, amely a kerti tó és a kerti medence keveréke. A mai kor igényeinek megfelelő, divatos megoldás.

A fürdőtó rendkívül igényes és különleges kerti létesítmény, amely a kerti tó és a kerti medence egyesítéséből fejlődött ki. Nevezhetjük fürdőtónak vagy úszótónak is. A mai igényeknek megfelelő, divatos megoldás. A fürdőtavak teljesen vegyszermentesek, ezért biotavak. Teljes egészében természetességet sugároznak.

Egy szép fa burkolatú stég, terasz megkoronázza a fürdőtavat

A fürdőtó teljes egészében természetességet sugároz. Szépségének fenntartásához rendszeresen foglalkoznunk kell vele egy keveset. Ezek a karbantartások házilag is könnyedén elvégezhetők, nem kell hozzá szakembert hívni. A fürdőtó üzemeltetésről annyit érdemes megjegyezni, hogy összességében kisebb odafigyelést igényel, mint egy kerti medence. Eleve nem kell klór szintet figyelni, valamint vegyszereket sem kell adagolni.

A víz felszínéről a szkimmerek (fölözők) gyűjtik össze a szennyeződéseket. A szkimmerek szűrőkosarát időnként ki kell üríteni. A fürdőtő medence részének porszívózásával lehet eltüntetni a leülepedett finom szennyeződéseket.

A szűrő-vízforgató gépészet akár látványos vízesés formájában is visszajuttathatja a megtisztított vizet.

A szűrő-vízforgató gépészet szűrőtartályát időnként vissza kel mosatni. A visszamosatás
kitisztítja és felfrissíti a szűrőtöltetet. A megfelelő vízminőséghez elengedhetetlen a jól méretezett szűrő-vízforgató gépészet.

A vízinövények a fürdőrésztől elválasztottan, az úgynevezett regenerációs zónában kapnak helyet.

A szűrésen felül UV-C berendezéssel javítható a víz minősége. Minél hatékonyabb a szűrő-vízforgató gépészet, annál kevesebb időt kell karbantartással tölteni.

A tavaszi beüzemelést és a szűrő-vízforgató gépészet karbantartását, átnézését ajánlott szakcégre bízni, hogy a fürdőtó üzembiztosan szolgálja igényeinket az egész nyári szezonban.