Ezek is érdekelhetnek

A legfinomabb bogyósok

Termesszünk a teraszon!

Nagy örömünkre szolgál, hogy az ízletes, otthon termett gyümölcsök élvezete már nem csak kerttel rendelkezők kiváltsága! Az Oázis legújabb sajátmárkás bogyós gyümölcsei közé kimondottan olyan, maximum 1 méter magasra nővő fajtákat válogattunk, amik egy nagyobbacska balkonládában, vagy akár egy asztali cserépben is jól érzik magukat, mutatósak, és kiválóan teremnek. Ismerjük meg őket!

Fekete ribizli

Általánosságban nézve a fekete ribizli fajták közül a lisztharmat rezisztensekre a meglehetősen erős növekedés és gyakran a 2 m-es magasság elérése jellemző. A „Little Black Sugar” ezzel ellentétben kompakt (80-100 cm magasságot ér el) és ugyancsak lisztharmat rezisztens. A kompakt növekedésen túl jellemző rá a jó ágelágazás, bokrosodás. Évente 2-3 régi hajtást érdemes belőle teljesen ki kell metszeni, ezzel ösztönözzük az új hajtások növekedését, amelyek mindig nagyobb gyümölcsmennyiséget és jobb gyümölcsminőséget eredményeznek. A jellemzően kicsi fürtökön, közepesen-nagy méretű bogyóterméseket nevel, amelyek rendkívül édesek.

 • Lisztharmat-ellenálló
 • Növekedés: kompakt, 80-100 cm
 • Érési idő: kora júniusban
 • Gyümölcs: közepesen-nagy gyümölcs, 4-5 szemes fürtök, a bogyókat külön-külön is lehet szedni

Szeder

Cserépben is kiválóan terem!

A világ első, kompakt növekedésű, őszi szedre. A „Little Black Prince” újdonság a kertben és a balkonon termesztett gyümölcskategóriában is. Tövis nélküli, kompakt, 70-100 cm magasra nő. Termesztéséhez nincs szükség támrendszerre. Termést már az idei hajtásokon is hoz. Nagyon korai érésű. A tavalyi hajtások mellékhajtásian 4-6 héttel korábban beérik a gyümölcse. Első termései már július elején beérnek és egészen az első fagyokig szedhetőek. Gyümölcse közepesen-nagy méretű, szabályos alakú, fényes fekete és nagyon ízletes. A növény évről-évre egyre bokrosabbá válik és egyre több termést hoz. Ha erőteljesen visszavágjuk, akkor augusztusi éréskor nagyobb hozamot érhetünk el. A tavalyi hajtások hosszabbra hagyásával az oldalhajtásokon lesz több termés, így már hamarabb szüretelhetővé válnak a gyümölcsök.

 • Nem igényel támrendszert
 • Növekedés: kompakt, 70-100 cm magas
 • Érési idő: július elejétől, az első évi hajtásokon is terem
 • Gyümölcs: közepesen-nagy méretű, szabályos alakú, fényes fekete, ízletes
Oázis Balkon Szeder – Rubus LL “Black Prince
4490 Ft
Oázis Balkon Feketeribizli – Ribes LL “Black Sugar”
4490 Ft

Málna

A „Little Sweet Princess” a világon a legkorábban érő kompakt méretű málnafajtája. 80 cm-es magassága teszi alkalmassá a kerti és a balkonokon való termesztésre egyaránt. Más kompakt fajtáktól 5-6 héttel korábban beérnek első termései, amelyek már júliusban szedhetőek. Másik különlegessége, hogy már az első évi hajtásai is termőre fordulnak. Gyümölcse közepes méretű, sötétvörösre érik be.

 • Növekedés: kompakt, 80 cm magas
 • Érési idő: július elejétől, az első évi hajtásokon is terem
 • Gyümölcs: közepes méretű, sötétvörös

Áfonya

Az áfonya virágai már tavasszal szépek

A „Little Blue Wonder” áfonya az egyik legkompaktabb fajta. Magassága 40-60 cm. A magasabb fajtáktól sűrűbben hozza hajtásait, tömörebb bokrot képez. Kiválóan alkalmas a kertekben a sűrű ültetéshez vagy balkonon a dézsában termesztéshez. Hamarabb virágzik, mint a legtöbb áfonyafajta, ennek ellenére fagykár nem tapasztalható rajta. A hosszú virágzási idő alatt gyönyörű, krémfehér virágtakarót képez. Ellenáll a téli -30 °C fokos fagyoknak is. Ősszel levelei beszínesednek, majd télen lehullajtja őket. Bogyói apró méretűek, égkék színűek. Termésének aromája a vad áfonyáéra emlékeztet. A gyümölcsben rejlő kellemes savasságnak köszönhetően íze lényegesen kellemesebb, mint a legtöbb termesztett áfonyafajtáé. Közepes terméshozama van, azonban méretét figyelembe véve az egyik legtermékenyebb fajta.

 • Sűrű hajtások, tömör bokor
 • Növekedés: kompakt, 40-60 cm-es magas
 • Érési idő: július elejétől, az első évi hajtásokon is terem
 • Gyümölcs: apró méretű, égkék színű, aromája a vad áfonyáéhoz hasonló
Oázis Balkon Málna – Rubus LL “Sweet Sister”
4490 Ft
Oázis Balkon Áfonya – Vaccinium LL “Blue Wonder”
4490 Ft
Ősszel pedig vörös levelei díszítenek