Ezek is érdekelhetnek

Karácsony a számok tükrében – INFOGRAFIKA

A békés karácsony a jó talppal kezdődik!

Sőt, nem csak a kertben, de egy teraszon vagy az erkélyen is állíthatunk karácsonyfát. Utóbbiak esetében az sem feltétlenül gond, ha szűk a hely, hiszen a hidegebb hónapokban mi is lényegesen kevesebb időt ücsörgünk, töltünk itt. A bútoroknak és egyéb ketyeréknek pedig jobb is, ha ilyenkor elpakoljuk őket, így hely is szabadul fel.

Kinti karácsonyfának a legalkalmasabb természetesen egy szép, méretes fenyőfa. Erre elsősorban fényfüzéreket, vagy nagyobb, látványosabb díszeket érdemes tenni, hogy ne törpüljenek el, ne legyenek aránytalanul kicsik a fához képest. Utóbbiak ára elég borsos lehet, így akár magunk is készíthetjük őket. Ehhez elég díszcsomagolásba öltöztetni pár otthon kallódó cipős- vagy kartondobozt, esetleg széles szalagból nagy masnikat kötni. A nagy ágakon mindkettő jól mutat, azonban a házilag készített díszekkel kapcsolatban se feledkezzünk meg az időjárásállóságról. Természetesen, nem csak fenyőt díszíthetünk, minden kúpformájú örökzöld remekül mutat karácsonyfaként, de ahogy az utcákon is láthatjuk, a megkopaszodott lombhullató fák is gyönyörűek fényárban úszva: tekerjünk ágaikra rengeteg apró izzóval díszítő fényfüzért. A toldható kültéri rendszerekkel ez is gyerekjáték!

A biztonság ilyenkor is mindennél fontosabb! Fényfüzéreink minden esetben kültéri használatra is alkalmasak legyenek. Igaz ez az esetlegesen betoldott hosszabbítókra és elosztókra is.

Ha a fenti megoldás nem volna kedvünkre való, két másik lehetőség közül is választhatunk. Beszerezhetünk élő cserepes fenyőt, ami akár 2 hónapon keresztül is jól érzi magát nálunk. Ezután az Oázisban kölcsönzöttet visszavihetjük, vagy elültethetjük. Utóbbira nem csak saját kertünk lehet alkalmas, sok iskolában, óvodában, egyéb intézményben is örülnek az ajándékfának, így pár ezer forintért nagy örömet szerezhetünk.

Aqua-fix 220 karácsonyfa talp
0 Ft

A kinti hűvösben akár egy vágott fenyőfa is gond nélkül átvészeli a teljes adventi, újévi időszakot. A szobában tartással ellentétben itt nem fog kiszáradni, levelei sem hullanak majd le, így ezt is hamar felállíthatjuk, hetekig szép lesz!

Az ilyen „átmeneti” fák előnye, hogy mobilitásuknak hála könnyebb nekik az ideális helyet kiválasztani. Akár közvetlenül az ajtóval, ablakkal szembe is tehetjük őket, hogy mindig szem előtt legyenek, lágy fényük kellemesen bevilágítson a szobába. Felállításukkor azonban vegyük figyelembe, különösen a nehéz földlabdával nem rendelkező vágottaknál, hogy kint fújhat a szél, eshet a hó, így a szokásosnál is stabilabban kell rögzíteni őket. Mivel hagyományos méretű és formájú fákról van szó, a díszítésük sem ördöngösség. Bármely meglévő díszünket használhatjuk, ami állja az időjárás viszontagságait.

Aqua-fix 200 karácsonyfa talp
0 Ft