Konyhakert és veteményes
Konyhakerti növénytársítások a Gertrud Franck-féle vegyeskertben
Gertrud Franck évtizedekig kísérletezett különböző növények társításával, mígnem tapasztalatai alapján sikerült kifejlesztenie egy váltakozósoros termesztési módszert.
A csíráztatás tízprancsolata
Az otthoni étkezési csírák nevelése roppant egyszerű folyamat, amivel alig pár száz forintból rengeteg egészséges vitamindús alapanyagot állíthatunk elő
Gyógyteák saját kertünkből
Nem hiába egyre nagyobb az érdeklődés a gyógyteák iránt, hiszen számos esetben lehetnek segítségünkre, akár komoly betegségek kiegészítő gyógymódjaként is használhatjuk őket. Ráadásul számos gyógynövény könnyedén termeszthető otthon, akár egy teraszon is!
A konténeres gyümölcsfák előnyei
Az ősz sok kertész számára egyet jelent a gyümölcsfák ültetésével. Ennek leggyakoribb módja a szabadgyökeres fák vásárlása mely ellen legalább annyi érv szól, mint mellette. Egyre népszerűbbek azonban a konténeres gyümölcsfák. Meg is mutatjuk, miért.
Mire jó a talajtakarás?
A talajtakarás vagy mulcsozás a talaj és a növények védelmét szolgálja, egyben nagyon mutatós is.
A konyhakert vetésforgója
Vetésforgó hiányában a fennáll a talaj kimerülésének veszélye, amivel a terméshozam igencsak leromlik. De szzerencsére könnyű kiküszöbölni ez a veszélyt.
Veteményes árnyékban
Legtöbben paradicsommal és paprikával kezdenek kísérletezni, amikor eldöntik, hogy zöldség-gyümölcs házi termesztésébe fognak. Sokan annak ellenére is belevágnak nevelgetésükbe, hogy nem elég napos a kertjük vagy a teraszuk.
Ehető virágok a konyhában
Idehaza is egyre divatosabb az ehető virágok használata a konyhában. Sokuk íze is izgalmas gasztronómiai élményeket ígér, azonban élénk színüknek hála leginkább díszítésként használják szirmaikat.
Geotextíliák: melyiket válasszuk?
A kerti geotextíliák számos esetben komoly segítséget nyújthatnak, csak tudnunk kell, hogy pontosan melyik típusra is van szükségünk. Lássuk hát, melyek a leggyakrabban használt méteráruk a kertben!
Csíráztatás otthon
A csíra magas tápértékű, könnyen emészthető élelmiszer, ami koncentráltan tartalmaz rengeteg tápanyagot, és nem utolsó sorban finom is. Pozitív hatásai ősidők óta ismertek, és télen, vitaminhiányos időszakban támogathatjuk vele immunrendszerünket.