Ezek is érdekelhetnek

A játékos kert

Top 10 trükk vakond ellen

A műfű elnevezés senkit se tévesszen meg. A mai műfüveknek már nem sok közük van a korábban ismert zöld padlószőnyegekhez, vagy szúrós lábtörlőkhöz. A legjobb minőségű fajtákat 4 féle szálból, 3 zöldből és 1 barnából keverik, így a megszólalásig hasonlítanak az igazira. A szálakat egy erős, de ugyanakkor perforált alapra rögzítik, így az igen strapabíró, nyugodtan lefektethető a kertbe, de betonra, aszfaltra, vagy akár a terasz fa és csempe burkolatára is lerakható. Ehhez különösebb ügyességre vagy gyakorlatra sincs szükség. A műfű könnyen kezelhető tekercsekben érkezik és a talajtól függően egyszerűen tüskékkel kell rögzíteni, vagy ragasztani. A perforálásnak hála pedig a csapadék vagy egyéb víz elfolyása is biztosított, soha többé nem fogunk a vízben vagy sárban tocsogni. A szálak tapintása a normál gyepéhez hasonló, puha, nem szúr, de mégsem fekszik el, ha letapossuk. Rövid idő után maguktól visszaállnak függőleges helyzetbe. Ha valakinek a frissen vágott fű illata hiányozna annak is van jó hírünk: a műfüvekhez igen élethű fűillatú permet is kapható, mely hat hétig tartó kellemes illatot áraszt.

Aberdeen Természetes hatású Műfű, 30 mm
0 Ft
Kattints a nagyobb képért!

Bár az ára borsosnak hangzik, valóban hosszú távú befektetésről van szó. Az UV-kezelt felületnek hála a műfű színe nem fakul, évekig változatlan marad, amire a gyártó 5 év garanciát is vállal. Ha a természetes gyep árához hozzászámoljuk a folyamatos karbantartás, nyírás, gyepszellőztetés, műtrágyázás ne adj isten automata öntözőrendszer összes költségét, már nem is olyan nagy az eltérés. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg időt, energiát és bosszúságot megspórolhatunk.

Természetesen senkit sem szeretnénk arról meggyőzni, hogy több száz négyzetméteres kertjét ezzel borítsa, de néhány kritikus helyen szinte biztosan a műfű a jó választás.

  • A kert gyerekek által használt sarkában, a játszótér alatt szinte mindig sáros foltokkal, jobb esetben nem túl szép gumi burkolattal találkozhatunk. Cseréljük le!
  • A kerítés melletti szűk sávban, ahol négylábú kedvencünk rendez futóversenyt minden járókelő áthaladásakor sem szép a látvány. Most végre ez is zöld lehet.
  • A medence körüli területen a gyep a klórtól gyakran hamar besárgul, majd nyár végére teljesen elhal. A műfűnek azonban ez sem jelent kihívást.
  • A legmeredekebb rézsűkön komoly nehézséget okoz a fűnyírás. Felejtsük el örökre a kínlódást!
  • Sok teraszra, erkélyre ráférne a ráncfelvarrás, de a természetes fű telepítése nem is jöhet szóba. A műfűvel mégis sokkal zöldebbé tehetjük ezeket a helyeket is.

Az ilyen és ehhez hasonló szituációkban jó tudni, hogy van már megfizethető alternatíva.