Ezek is érdekelhetnek

Top 10 szobanövény

Hogyan virágoztassuk újra orchideánkat?

Amikor meglátunk egy tágas nappalit, világos hálószobát, szinte kívánja a tér, hogy töltsük meg élettel, növényekkel. Íme a legnépszerűbb szobanövények, a szoliter növények közül. A szakkifejezés magyarázata önmagáért szól: Minden olyan növény alkalmas szoliter növénynek, amely határozott formájú, erőteljes megjelenésű.

1. Ficus binnendijkii alii (fűzlevelű fikusz)

Kimondhatatlan nevű és kimondhatatlanul szép fikusz fajta. Lakásba a 2-3, közösségi terekbe a hatalmas 4-5 méteres példányokat ajánljuk. Csavart, fonott törzsével, lelógó léggyökereivel igazán őserdei hangulatot teremt. Világos helyen, ahol nincs huzat, heti locsolással könnyen tartható.

2. Phalaenopsis orchideák (pillekosbor)

Bár nem kimondottan szoliter növény, mégis a nagyobb összeültetések tucatnyi szárral, rajtuk akár 100 virággal a luxuslakások és szállodák kiemelt díszeivé váltak. Világos helyet, párásítást és lágyvizes locsolást igényelnek, a gondoskodást hónapokig tartó virágzással hálálják meg.

Oázis Levéldísznövény föld, 20 liter
1190 Ft
Oázis Levéldísznövény tápoldat 500 ml
899 Ft

3. Ficus cyathistipula (serlegkocsányú fikusz)

Az Anthurium piros és annak hihetetlen árnyalataiban tündöklő virágaival kaphatta meg a bronzérmet. Bár a növényt mérgezőként tartják számon, inkább attól kell tartanunk, hogy örökre beleszeretünk.

4. Alocasia (alokázia)

Óriási levelei a természetben akár négyzetméteresre is megnőnek. Meleg helyen (20-25 °C) szeret lenni, de megelégszik kevés fénnyel is. Aki szereti a természetet, tágas hálószobája van, már tudja is mi kerüljön oda, csak ne felejtse el pár naponta meglocsolni!

5. Ficus benjamina (közönséges fikusz)

Minden harmadik eladott szoliter növény a Ficus bejamina fajtacsoport tagja. Levele lehet mély-, almazöld, vagy éppen a képen látható tarka színű is. Népszerűségét annak is köszönheti, hogy nevelik oszlopos formára felnyírva törzsesnek, de vannak fonott, és spirál törzsű egyedei is. Világos, huzatmentes helyen örök dísze lakásnak-irodának egyaránt.

6. Codiaeum (kroton)

Színes leveleivel az extravagáns terek kedvelt dísze, nem az a fajta aki csak úgy elbújik a sarokban, hanem egy olyan növény akit messziről észrevesz a vendég. Ez különösen igaz a nagyobb, 1,5-2 méteres darabokra. Mivel nem intenzív növekedésű, nem kell félnünk, hogy hamar kinövi helyét.

Oázis Agyaggranulátum, 5 liter
1490 Ft
Oázis Agyaggranulátum 1 liter
699 Ft

7. Dracaena marginata (tarka sárkányfa)

Három, öt vagy akár hét törzs is kerülhet egy cserépbe. Igen, ő a hétfejű sárkány, tüzet nem okád, de a határozott formájával uralja a teret. Főleg irodaházakban közkedvelt, hiszen nem foglal sok helyet, nem hivalkodó, könnyen tartható: közepes víz és fényigényű és jól tűri a légkondicionált helyet.

8. Spathiphyllum wallisii (illatos vitorlavirág)

A nagyra nőtt vitorlavirág olyan eleganciával emeli magasba fehér “tenyerét”, mint mikor a királynő integet a hintóból. Hatalmas, szerteágazó, puha levelei két virágzás közt is csodásak, de rendszeres tápoldatozással szinte folyamatos virágzásra bírhatjuk.
Megnézem a videólexikonban!

9. Nolina (buzogányfa)

Hosszú nyaka, rajta kócos feje miatt sokszor kap nevet az otthont adó családtól. Igazi kitartó barát, hiszen a pangó vizet leszámítva mindent tűr. Szárazságot, tűző napot, hűvösebb (15-18 °C) és melegebb (22-25 °C) helyet.

Kertész Kesztyű, zöld, 7-8-9-10
1990 Ft
Oázis Összecsukható rekesz
2490 Ft