Ezek is érdekelhetnek

Hogyan virágoztassuk újra orchideánkat?

Bonsáiok tízparancsolata

1. Phalenopsis és más orchideák

A virágzók és az összes szobanövény között abszolút győztesek az orchideák. Nem véletlen, hiszen amellett, hogy sokan díszítik vele otthonaikat, ajándéknak, szerelmi vallomásnak is kiváló.

orchidea phalaenopsis

2. Bromélia

A broméliák méretes családja számtalan fajtával és színnel került a második helyre. Ráadásul a különleges megjelenés ezúttal egyszerű tarthatósággal párosul.

3. Flamingóvirág

Az Anthurium piros és annak hihetetlen árnyalataiban tündöklő virágaival kaphatta meg a bronzérmet. Bár a növényt mérgezőként tartják számon, inkább attól kell tartanunk, hogy örökre beleszeretünk.

 

4. Vitorlavirág

Az irodák, munkahelyek virágzó növénye, megbízható kolléga. Fehér virágai minden bútorhoz, hangulathoz passzolnak, ráadásul jól tűri a légkondicionált, közepesen világos helyeket.

Oázis Virágzó szobanövény föld, 3 liter
449 Ft
Oázis Virágzó növény tápoldat 500 ml
899 Ft

5. Zamioculcas

Az agglegény pálmák a legénylakások hősei. Alig igényelnek gondozást és nem bánják, ha sokáig le van húzva a redőny. Gyorsan nőnek, a 2-3 féméteres tőből pár év alatt tucatnyi lesz, magasságuk elérheti az 1 métert is. Aki türelmetlen, talál egészen nagyot is az Oázisban.

6. Fikusz

A fikusszal biztosan találkozott már mindenki, de legalábbis a nevét hallhatta. A kislevelű “benjamina” és a gumifának is hívott “elastica” fajtával már a nagyszülők nappalijában is találkozhattunk, de egyre kedveltebbek az egzotikus különlegességek is.

7. Dracéna

A fikusz mellett a lista másik “törzses” növénye. Sárkányfa névre is hallgat, sokszor egy cserépbe 3, 5 vagy akár 7 növény kerül, egészen nagyok is. Így nem tartozik az olcsóbbak közé, de elegáns dísze otthonoknak, munkahelyeknek egyaránt. Az Oázisban tucatnyi fajtája közül lehet választani.

8. Anyósnyelv

Reneszánszát éli e retro hangulatú levéldísznövény. Magyar neve cinikusan árulkodik, igényeiről: szinte semmi, csak kevés víz és fény. Plázák, irodák, modern otthonok dísze.

Oázis Levéldísznövény föld, 3 liter
449 Ft
Oázis Levéldísznövény tápoldat 500 ml
899 Ft

9. Howea

Aki pálmát szeretne a lakásba, annak ez a jó megoldás. Jellemzően az 1-2 méteres darabjait keresik, de ha nagyobb tereket szeretnénk betölteni, magasabb példányai zölddé varázsolják a legszürkébb helyeket is.

10. Korallvirág

A toplista tízedik helyére egy aprócska, de annál kedveltebb virágzó került. Gyerekek első virága, kis lakások hűséges dísze, nagymama kedves ajándéka. Virága tartós, a fehértől a rózsaszínen és a narancson át, a tégla- és sötétpirosig válogathatunk. Az Oázisban mindig talál belőle!